# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
RAMMSTEIN’dan yeni klip
29.05.2019

Ausländer.

RAMMSTEIN klavyecisi Christian “Flake” Lorenz, grubun yeni şarkılar üzerinde çalıştığını ilk kez Ağustos 2016′da duyurmuştu. Lorenz, yine de albümün muhtemel çıkış zamanıyla ilgili bir bilgi vermemişti ve söylentiler devam etmişti.

Sonradan grubun yeni albüm çıkaracağı söylentileri yayıldı ve nihayet grup albümü duyurdu. 17 Mayıs’ta çıkacak yeni RAMMSTEIN albümünün adı “Rammstein” olacak. İşte detaylar.

01. Deutschland (05:26)
02. Radio (04:37)
03. Zeig Dich (04:16)
04. Ausländer (03:52)
05. Sex (03:56)
06. Puppe (04:33)
07. Was Ich Liebe (04:30)
08. Diamant (02:33)
09. Weit Weg (04:19)
10. Tattoo (04:10)
11. Hallomann (04:09)

Bu da albüme adını veren şarkının single kapağı.

“Ausländer” klibi yayında.

Grup albümden “Radio”nun klibini yayınladı.

“Zeig Dich”ten de bir tadımlık var.

Klibiyle olay yaratan “Deutschland” da Mart sonunda yayınlanmıştı.

RAMMSTEIN vokalisti Till Lindemann da yine 2015′te yeni albüm çıkarmakla ilgili şunları söylemişti:

Günümüzde yeni müziğe ulaşmak çok kolay ve ucuz. Bugünlerde bazı DJ’ler var, Skrillex gibi. Bence çok iyiler ve yaptıklarını çok seviyorum. Dub step falan, baya seviyorum, ancak ortada gerçekten de garip bir tüketim davranışı var. Bu müzik içinde yaptığınız şeye gerçekten güvenmek kolay değil. RAMMSTEIN’dan bahsedersek, bir bodrum katına iniyor ve her şeye tekrar başlıyorsunuz ve bu… Cehennemi yaşıyorsunuz demek istemiyorum ama bazen insanın kendini bu grup ortamında hissetmesi çok zor. Farklı egolara, fikirlere ve zevklere sahip altı tane farklı adam. Tüm bu çabaya değer mi? Dinleyiciler çıkacak şeyi hemen download edecek ve anında tüketecekler… Ama bir şeyler yapmak lazım, çünkü bizden bir şeyler bekleyen çok kişi var….”

  Yorum alanı

“RAMMSTEIN’dan yeni klip” yazısına 68 yorum var

  1. saw you drown says:

    Biz artık tutkulu değiliz manasına gelen açıklamalar bunlar. Valla sırf dinleyici sizden albüm bekliyor diye albüm yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi. Zoraki müzik mi yapılır.

  2. B U R Z U M says:

    Ne olursan ol yine gel…

  3. Ş. Yıldırım says:

    Download ediyorsanız alın size babayı veririz demeye çalışmış. Sanırım çerezlik bir şey yapacaklar. Ama bu rammstein gibi bir gruba yakışmaz. Beni metale başlatan, tutkuyla bağlı olduğum gruba bunu yakıştıramam. Umarım çok pis yanılıyorumdur şu an.

  4. Melkor says:

    mein land gibi osuruktan bir şeyler gelecek sanki.

  5. NewWorld says:

    Eeemaannn tırt. albümden daha önemli olan şey turlardır, umarım bir daha uğrarlar istanbul’a ve izleme şansımız olur, çünkü R+ dağılmaya musait pozisyonda.

  6. zinhar says:

    Hiçbir albümleri vasat olmadı. Ters köşeye yatırma hamlesi olabilir. Özledik ulan marşlarınızı gavurun hansları

  7. 77QX says:

    Dinlemeyi bırakalı çok oldu da açıklama ilginç olmuş lan.

  8. LifeHunter says:

    Video’nun sonlarına doğru gözüm SS üniforması giyip, jilet gibi gözükecek Richard Kruspe’ı aradı…

  9. Ugur says:

    “Comments are disabled” Oh boy here we go..

  10. deadpig says:

    Yorum devre dışı…çok pis geliyo herhalde bu sefer…

  11. gXnn says:

    almanya saatiyle 18:00 de klip geliyormuş.vaziyet alın!

  12. Koralp says:

    Video youtube’dan önce ortamlara düştü bile, ben hayatımda böyle klip izlemedim, filmlerde böyle görsel şölen yok. Şarkıyı beğendim ama klibin etkisinden çıkamadığım için fazla yorum yapamıyorum.

  13. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Rammstein resmi kanalından gelen hiçbir video yoruma açık değil gençler, raad olun. :p

    Hea, beklentim büyük, o ayrı. Umarım Herzeleid/Sehnsucht günlerini hatırlamışdır. :)

  14. Raddor says:

    Gaza geldim açtım Mutter albümünü daha da gaza geldim. Özlemişim. Yeni bir şey duymak istesem hiç dinlemediğim son iki albümlerini dinlerdim ama sonuncusundan on yıl sonra, 2019 model Rammstein ne yapacak merakı yeni albüme karşı heyecan yaratıyor ister istemez.

  15. Nox says:

    Epik bir parça olmuş. klip de çok güzel. ilk çağdan orta çağa, nazilerden 80ler90lar ve günümüze şu alamanya toprakları acıyla, kanla, savaşla, ölümle yoğruldu temalı.

    trailer yayınladığında daha karanlık bir şeyler bekliyorum diye yazacaktım ama yazmamıştım. gerçekten de daha soğuk ve karanlık bir sound var. özellikle 2009′daki çok da dinlemediğim albüme göre. rammstein’a da böylesi yakışıyor bence. mutter – reise reise – rosenrot favori üçlüm. gerçi bu albümlerde de birkaç tane güzel olmasına rağmen rammstein’a yakıştıramadığım şarkılar var te quiero puta ve moskau gibi. albümün kalanı da böyle epik bir havadaysa 4. favorim olabilir bu albüm.

  16. Oğul says:

    klip muhteşem ancak şarkı hayal kırıklığı yarattığı. 10 yıldır bekliyoruz (arada çıkan Mein Land, Vergiss und Nicht, Gib Mir Deine Augen ve Ramm4 isimli şarkıları saymıyorum) ve yeni albüme ilişkin duyduğum ilk şarkı çok sönük kaldı nedense. Neredeyse sıkıldım. :(

  17. P L A G U E says:

    Balkona çıktım, hem çığlık attım, hem parçayı dinledim bu sırada 31 çektim…delirttiniz lan beni, yok böyle bi parça…

    Klip ayrı bir müfredatın konusu…

  18. deadhouse says:

    Klip de şarkı da çok iyi.

  19. Anubis says:

    Klibin görüntü yönetmenliğini barış aladağ isimli stutgartta yaşayan Bi abimiz yapmış bu arada

    Sinan Ceylan

    @Anubis, görüntü yönetmenliği değil yapımcılardan birisi (executive producer). Görüntü yönetmenliği = director of photography olarak belirtilir. Armin Franzen.

    klip aşmış bitirmiş, ülkemizde yılda ortalama 100 film falan çekiliyor demişti bir kere İlker Canikligil, bu klip herhalde 98′sini siker atar…

  20. Avcı says:

    Klip ne kadar etkileyiciyse şarkı o kadar sıradan.Bütün elemanlarının milyoner olduğu , stadyum konserlerinden aşağısına burun kıvıran ve 25 yıllık deneyimi olan bir grup hala başladığı gibi aynı monotonlukta ve basitlikte devam ediyor.Ne diyim kendilerine kolay gelsin , ben The Red Shore dinlemeye geri döneyim.

  21. gXnn says:

    şarkı ve klibi gördükten sonra beklentim çok büyüdü.müthiş albüm geliyor.bu arada şarkının remixi de aşırı iyi.

  22. Ş. Yıldırım says:

    Albüm 17 Mayıs’ta çıkacak, 11 şarkıdan oluşuyor, isimler henüz açıklanmadı ama

  23. Raddor says:

    Klibin muhteşemliğini geçtim de parçayı hiç iyi bulmadım. Daha yeni Mutter albümünü dinlediğimden midir nedir? Nerede o Feuer Frei’lar, Sonne’ler, Ich Will, Links 234, Mein Herz Brennt’ler? Nerede bu parça? O kadar sıradan ki kaç turdur heyecan verici bir kısım arıyorum bulamıyorum. Hem de bir Rammstein parçasında. Hani sıradanlıktan dökülüyor o derece. Ya daha bir kaç gün önce çıkan Amon Amarth şarkısından farkı yok hatta öyle diyeyim. Bakın dakika koyuyorum neredeyse aynı intro:
    https://youtu.be/H24S0nym-pE?t=22

    Yine de on yıl sonra albüm yapmanın kredisi büyük tabi. Nasıl olursa olsun, heyecan tavan yaptı, salyalarım aktı dinlerken. Orası ayrı.

  24. Ouz says:

    Rammstein ile aram hiç yok ama ben böyle bir klip izlemedim arkadaş. Helal olsun.

  25. necrobutcher says:

    bana şarkı da klip de derme çatma geldi. sözler diğer şarkılardan görüntüler tarihin sayfalarından. kafamda oturtamadım pek.

  26. Melkor says:

    Klip tmm da şarkıya fazla gaza gelindi galiba. Neyse olsun bi hareket geldi aq.

  27. Vertax616 says:

    Albüm kapağı daha belli değil haberde verilen sadece Deutschland teklisinin kapağı, resmi sitelerinde yeni albüm kapağı olarak sadece geçici olduğunu düşündüğüm bir logo var.

    Videoya ve şarkıya gelirsem gerçekten çok bekledik ve buna değecek dolu dolu bir video geldiğini düşünüyorum. Şarkıyı da gayet beğendim dünden beri 20 kez dinlemişimdir. Albümden beklentim oldukça yüksek, sonunda babalar geri döndü…

  28. mclorand says:

    klip, klip değil film olmuş ama şarkı? zaten sonunda sonne’ye gönderme yapmışlar. yani biz bunu beceremedik, buyrun sonne dinleyin demek istemişler.

    Silentandark

    @mclorand, kesin öyle demek istemişlerdir. Taş gibi şarkı yapmışlar işte.

  29. FardaT says:

    Metal müzik tarihinde yapılmış en muhteşem klip olabilir.

  30. bora says:

    rammstein’la arası çok bilinen şarkılarını dinlemekten ibaret biri olarak ilk kez bir rammstein şarkısına hasta olup 10′dan fazla kez dinledim.

  31. mehmet says:

    Yahu şarkının neyini beğenmediniz Allah aşkına. Adamlar harika bir parça yapmış. Herkes tutturmuş klip iyide şarkı eh. Lütfen siz dinlemeyin ya. Şu grubun yaptığının yarısını yapamıyor dünyadaki bir çok metal gurubu. İşkembeden sallamayın artık. Mis gibi şarkı yapmışlar. Eminim albümde taş gibi olacak. Rammstein lan bu borumu.

    Dunedain

    @mehmet, sana mı soracağız arkadaş dinlemeden önce. Konu rammstein olunca ezbere aman çok iyi muhteşem demek kolay tabi. Rammstein’ı donunda sallayacak binlerce grup var. Bence sen at gözlüklerinden kurtulsan iyi edersin.

    markusulf

    @Dunedain, +1 , beğenmeyenlere bu tahammülsüzlük neden onu da anlamış değilim

    Hebelegubele

    @markusulf, klasik oraya şuraya sallayan tayfa işte ….

    dağbayırabbas

    @Dunedain, Rammstein la kendi alanında aşık atacak grup daha doğmadı

    Resen

    @mehmet, dediğin çok saçma. Şarkı gerçekten rammstein kriterlerinin altında kalan bir şarkı. Ayrıca metal müzikte yüzlerce boş beleş grup var diye rammsteinı tanrı mı ilan edeceğiz? Ben de sana rammsteinı cebinden çıkaracak 10 dan fazla grup ismi sayabilirim

  32. şeyh hulud says:

    İyi güzel olmuş da bana ne Almanya’dan be kardeşim.

    LifeHunter

    @şeyh hulud, Deme öyle, insanlık tarihinin en önemli milletlerinden biri Almanlardır. Hatta bana göre en önemlisi…

  33. Alondate says:

    Pek Rammstein ile aram yoktur ama ben de sevdim. Klip özellikle çok iyi. Bizim dizi ve film yönetmenlerine ders diye oturtup izletmek lazım.

  34. sezer stein says:

    evet arkadaşlar.ben 2002 den bu yana rammstein dinliyorum.iyi güzel.ama neden herkes ayrı telden çalıyor.biri diyor ki klip iyide şarkı güzel değil öbürü diyor şarkı harika.arkadaşlar beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez o kadar basit.adamlar tarzı budur. endustriyel metal.

  35. Raddor says:

    Demek ki Rammstein’da alışık olduğumuz thrash rifflerini bu albümde de duyacağız. Oh rahatladım.

    erdalbal

    @Raddor, Hangi thrash riffleri?

    Raddor

    @erdalbal, https://youtu.be/hkYhvHEC3d0?t=15
    https://youtu.be/x2rQzv8OWEY?t=20
    https://youtu.be/En-24PxDTSg?t=9
    https://youtu.be/TVcBqUc1n5U?t=12
    https://youtu.be/nLc8xj7yGyU?t=26
    https://youtu.be/miLSnXIeDDI
    https://youtu.be/9TVzZ7NN6Yo?t=22
    https://youtu.be/nJGTtgLWFBc
    https://youtu.be/aeRHdVQfRJ8?t=45
    https://youtu.be/-WawIYwZZvk?t=14
    https://youtu.be/lt0hHnP7550?t=19

    cynic

    @Raddor, ilk link dışında zorlama liste olmuş. o da şarkı boyu aynı riff. alt sıralar zaten distortionlı elektronik dans müziği

    Raddor

    @cynic, Rammstein thrash grubudur demedim ki zaten :) Vokalin sustuğu bölümlere elektronik altyapı eşliğinde bir adet thrash riffi dayamak Richard Kruspe’nin, Rammstein’ın hemen her şarkısındaki imza hareketi. Bunlar çok hoşuma gidiyor. Deutschland’da yoktu. Yeni paylaşılan tadımlıklarda görüyoruz ki olacak.

  36. P L A G U E says:

    ‘Radio’ yu ilk dinledigimde açıkcası biraz hayal kırıklığı yaşamıştım ama parça sonradan öyle bir açıldı ki gerçekten kusursuz bir işe dönüştü. Inanılmaz…

    YohYav

    @P L A G U E, Aynen dinledikçe açıldı bende de benzer etki yarattı

  37. Silentandark says:

    Kılçıksız balık gibi şarkı olmuş. Dinlemeye başlayınca bir bakıyorsunuz akmış gitmiş.

  38. Mustaineisgod says:

    Elektronik müziği, ruhu olan disko müziklerini çok severim. Metal ise aşkımdır. Fakat bu iki türü birleştiren Rammstein’a bir türlü ısınamadım. Çoğu şarkısını ikinci kez dinleme isteği uyandırmadı. Ses getiren klipler, abartılı ve büyük prodüksiyonlu sahne şovları tamam ama asıl olan müziktir. Müzik beni içine alamıyorsa tarantino filmi gibi klip yapsan ne olur?

    Siyah forma

    @Mustaineisgod, Aynı şey başıma geldi Megadeth diye bir grupta…ilk iki şarkıdan sonra bir daha dinleme isteği uyandırmadı, seni çok iyi anlıyorum.

    Mustaineisgod

    @Siyah forma, Megadeth ses getiren kliplerle veya abartılı sahne şovlarıyla gündeme gelmediği ve ilk dinleyişte anlaşılamayan kompleks bir müzik yaptığı için sende ikinci kez dinleme isteği uyandırmaması çok normal :))

  39. Arkadaşlar en azından 6-7 yaş grubunun üstüne çıkan düzeyde yorumlar yazarsak daha iyi olacak. Yetişkinler rahatça yemek yerken çocukların yan tarafta bakıcı eşliğinde oyun oynadığı, yüzlerini boyadığı çocuk odalarına dönmesin başlıklar rica ediyorum.

    Koralp

    @Ahmet Saraçoğlu, sonunda bu adamı bile delirttiniz hahahaha

  40. DUYURU: Arkadaşlar, benim Rammstein konusundaki bilgim: Du Hast. Dolayısıyla yeni albümü yazmayacağım. Lakin yazılması gerekiyor ve bugüne kadar siteye yazılan 5-6 Rammstein albümünün tümü farklı konuk yazarlar tarafından yazıldı.

    Rammstein’a hakim, PA’nın albüm kritiği kıstaslarını bilen ve buna uygun bir albüm incelemesi yazabileceğine inanan birileri varsa buradan söylesin, ona bu görevi verelim.

    Önemli bir grup olduğu ve sonrasında da konuşulacağı için lütfen sadece gerçekten iyi ve doyurucu bir inceleme yazabilecek olanları alalım. Sitenin kritik kalibresini biliyorsunuz, ancak uygun bir inceleme geldiği takdirde yayınlayabiliriz.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Girişte yarıldım. :D Benim de bilgim Du Hast+Engel abi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, ahah, zamanı gelince aynı duyuruyu Slipknot için de yapacağım ve o da şöyle olacak:

    DUYURU: Arkadaşlar, benim Slipknot konusundaki bilgim: Wait and Bleed. Dolayısıyla yeni albümü yazmayacağım. Lakin…

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, O duyuruyu da heyecanla bekliyorum. :) Ama bence Slipknot’ın bayağı bir taliplisi çıkar yazmak için. Bu arada ben de ilk albümlerinin 2, 3, 4, 5. parçalarını çok severim ama o kadar. Bunun nedeni de muhtemelen zamanında Rock Market’in gazlamasındandır.

    agrypnie

    @Ahmet Saraçoğlu, slipknot ı ben yazabilirim :)

    Rashid

    @Ahmet Saraçoğlu, valla normal bir grup olsaydı ben yazarım derdim ama konu Rammstein olunca işinin ehli biri tarafından yazılması taraftarıyım ben de. Hatta bulunursa ortak inceleme olması bence daha iyi olur. Malum bu heriflerin bir daha albüm yapması 10 yılı falan bulur herhalde.

    Raddor

    @Rashid, sanırım o işinin ehli biri çıkmayacak. Bence bu sefer Rammstein’ı hiç bilmeyen, ilk kez bu albümle tanışan biri tarafından da yazılabilir. Hiç yazılmamasından daha iyidir. Hem ilginç bir bakış açısıyla değerlendirilmiş olacağından okuması da zevkli olur. Oyum Ahmet Saraçoğlu’ndan yana tabi. Sonuçta herhangi bir türde müziği inceleyebilme deneyimi yüksek. Olur da Ahmet abi ya da başka biri inceleyip bu albüme 4 verirse bence problem değil. Çünkü o kadar iyi bir albüm değil. Eğer beğenip de 8 verilirse yine normal. Çünkü o kadar kötü bir albüm de değil. Tuhaf bir sonuç çıkmaz yani bence yazılabilir:) Zaten çok hardcore hayranı yok bu sitede. Arada gidiyor fena grup değilciler yoğunlukta.

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Ahmet Saraçoğlu, yazarım hala gönüllü yoksa. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ubeydullah İndiroğlu, birisi yazıp yolladı ama ortak inceleme olması daha da iyi olur. Yazmak istersen yazabilirsin tabii.

  41. Raddor says:

    “Neden Rammstein?” sorusuna verilecek cevap “Flake.” olmalı herhalde. Klavye dinlemeyi sevmeyen uzak durmalı gruptan. Yeni albümü dinledim az önce. Hiç sıkmadı diyebilirim. Sound olarak baskın fakat melodi olarak minimal takılan bu klavyeci abi yine kurtarmış albümü. Her parçada farklı türden bir şeyler sunmuş. Bir şarkıda araya Jon Lord vari sesler sokuştururken, bir başkasında ise techno takılmış mesela. Her bir sonrakinde acaba bu sefer nasıl bir şey dinleyeceğiz diye meraklandım. E vokal desen Lindemann, gitar desen yine cayır cayır Krupse zaten. Ben tatmin oldum.

    Kaan

    @Raddor, Radio yu klipsiz dinleyince aldı götürdü şerefsizim. Ne parça yapmışlar. Klavye cenneti mübarek :)

  42. sacrifist says:

    Auslander klibindeki fes olayı neye gönderme acaba?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.