# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PRION – Aberrant Calamity
| 27.02.2019

Metal arenasında her ülkeyi bir grup temsil edecekse, Arjantin’i PRION temsil etsin.

Death metalin pislikle dolu dünyası bize her daim sürprizler sunabiliyor. Bazı türler belirli kalıpların dışına çıkma konusunda isteksizken, death metal icra eden müzisyenler bu çetrefilli tür içerisine heyecan verici bir şeyler tıkıştırma konusunda epey bir hevesliler.

1994 yılında kurulan Arjantinli grup PRION, bildiğimiz gibi metal konusunda pek de hatırı sayılır bir ülke olmayan Arjantin’den çıkan değerli oluşumlardan biri. Daha da ileri gideyim, Arjantin metal konusunda esamesi okunmayan ülkelerden biri. Sadece Güney Amerika’ya bakınca bile gerek Brezilya’dan gerekse Şili’den hayvan gibi kaliteli gruplar çıktığını görüyoruz. Öyle ki, Ekvador ve Kolombiya’dan çıkan bilindik grup sayısı bile Arjantin’den çıkan bilindik grup sayısından fazla. Aklıma gelenleri şöyle bir düşünüyorum, misal geçenlerde yazdığım prog/power metal grubu LORD DIVINE var, ta 13 yıl önce ilk demolarını dinleyip çok sevdiğim ama sonra haberdar olamadığım melodik death metal grubu WARBREED var…

Tabii şimdi biri çıkar da “oha artık DIOSES TORTURADOS DE LA BLASFEMIA ETERNA’yı nasıl bilmezsin!!!!!!!!!11!” falan derse bir şey diyemem ama çok da şey etmeyin, yok işte fazla grup (Dioses mioses falan da yok, salladım).

PRION işte bu tango diyarlarından çıkan en kaliteli ve tehditkâr oluşumlardan biri. Fotoğraflarına baktığımızda, PRION’un metal konusuna “yok abi bizim ülkeden bi sik olmaz” şeklinde yaklaşan adamlardan kurulduğunu kestirebiliyoruz. Ülkede düzenlenen konserler böylesine epik ve coşkuluyken ülkenin kendi büyük metal grubunu çıkaramaması enteresan tabii.

Arjantin’in iç işlerine daha fazla karışmadan PRION’un yeni canavarı “Aberrant Calamity”ye geçelim. PRION gerçekten de pis, leş ama bir o kadar da teknik ve sofistike bir death metal icra ediyor. Hani durduk yere, bir anda bir grup keşfedersiniz de “oha lan” dersiniz ya; PRION işte o gruplardan biri. Ben grubu önceki albümü “Uncertain Process” ile tanımış ve belli oranda takdir etmiştim. “Aberrant Calamity” ise bence tam anlamıyla kendilerini buldukları ve çirkefliklerini olanca kabiliyetle ortaya koydukları bir çalışma olarak parıldıyor.

Gayet leziz bir kapağa sahip olan ve bu sayede çekicilik kazanan “Aberrant Calamity”, kesinlikle kalite koktuğunu belli eden bir yaklaşım barındırıyor. Bir kere albüm son derece dinamik ve çok yönlü. Daha en başından acayip bir acelesi olduğunu, bizi bir an önce mahvetmek istediğini belli edercesine saldırarak giriyor. Bu apar topar başlangıç bizi aşırı hızlı ve kaotik bir kovalamaca sahnesiyle başlayan adrenalin dolu Jason Statham filmleri gibi “dur olm noluyo lan bi saniye dur” hissine sokuyor. Grup bu panik atak havasını albüm boyunca sürdürüyor ve atonal karakterli ama karambole de boğulmayan duruşuyla çekiciliğini artırmayı sürdürüyor. Akla zaman zaman GORGUTS, SUNLESS gibi gruplar gelse de, PRION kesinlikle bir klon değil. MORBID ANGEL zehrini iliklerinde hissettiği belli ellerden çıkan besteler, buna rağmen bir şekilde karaktere ve kimliğe bürünüyor, buna hizmet eden vahşi prodüksiyonla da birleşince epey rahatsız ve hınca hınç bir hâl alıyor.

Başlıkta da dediğim gibi; Arjantin metaliyle bilinen bir ülke değil ve şu an itibarıyla PRION’u Arjantin’in metal konusundaki elçisi ilan etmiş bulunuyorum. Death metal seviyor, sıra dışı bir şeyler duymak istiyorsanız “Aberrant Calamity”nin sunduğu haşinliklere mutlaka şans verin.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (Henüz oylayan olmamış)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Comatose Music
Kadro
Gregorio Kochian: Vokal, gitar
Walter Barrionuevo: Bas
Flavio Coscarella: Davul
Şarkılar
1. Fictitious Form of Stability
2. Irreversible Ways
3. I Remembered to Breathe
4. Unable to Discern
5. Over the Asphalt of a New Era
6. I'm Jonah, Sacrifice Me
7. Pathological Self Destruction
8. Observed Relativity
9. The Hesse Paradox
10. Slow Down
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.