# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MORTAL SCEPTER – Where Light Suffocates
| 16.02.2019

Çözümü kusursuz olmamakta arayan leşlik.

Bu hafta güzel bir kritik dağılımı yaptığımıza inanıyorum. Haftaya heavy/power metal/hard rock ile başladık, atmosferik sludge/post-black metal ile devam ettik, doom metal, folk/black ve progresif metal ile cumayı ettikten sonra progresif metal/djent ve thrash/death metalle de haftayı tamamlıyoruz. 7 güne ancak bu kadarı sığıyor diyerek bu haftaki son incelememize başlıyorum.

Bizleri Fransa’dan selamlayan MORTAL SCEPTER, leş bir thrash/death metal kırması yapıyor ve türün büyüklerine sunduğu saygı çerçevesinde şekillendirdiği bir müzikal karakter sunuyor. Kasten tercih edildiğini düşündüğüm boğuk sound ile birleşen çirkin müzikleri, seksenlerin böğründen kopup gelen primitif thrash metal kimliğini, o yılların sonlarına doğru daha bir önlere atılan çiğ death metal kimliğiyle yoğuruyor.

MORTAL SCEPTER’ı dinlerken ilk dönem MEGADETH’in iştahını da, SLAUGHTER’ın “Strappado”daki paçozluğunu da duymak mümkün. Bunların yanı sıra, SARCOFAGO’sundan HELLHAMMER’ına türlü pisliklerin yansımaları da “Where Light Suffocates”te karşımıza çıkıyor. Riflerin hepsinde bir apar toparlık, bir alelacelelik, bir karambollük var. Albümün hiçbir anında bu adrenalinli, testosteronlu duruştan taviz verilmiyor ve her şey panikle, canhıraş bir biçimde yapılmış izlenimi veriyor. MORTAL SCEPTER belli ki dersine yıllardır iyi çalışmış ve 7 yıl önceki kuruluşlarının üzerine bu ilk albümleriyle hatırı sayılı kalitede bir başlangıç yapmış.

Grubun karakterine baktığımızda ön planda duran bir numaralı konu leş, paçoz, dağınık olmak. Bu dağınıklığı yer yer kusursuz olmayan aşırı canlı ve doğal davul performansında da, vokallerin ekolu havlamalarında da görmek mümkün. MORTAL SCEPTER birtakım ustaları yad etme anlamında üzerine düşeni yapıyor ve ciddi anlamda dizginlenemez bir vahşi hayvan edasıyla oradan oraya saldırıyor, dişliyor, kemiriyor, pençeliyor.

Sound’undan başlayarak her açıdan eski usul bir karakter benimseyen “Where Light Suffocates”i adını andığım grupları ve bu grupların yarattığı zehirli atıkları seven herkese rahatlıkla önerebilirim. Davulcunun arada ritim kaçırdığı, vokalin vurdumduymaz bir puştlukla haykırdığı, çözümü kusursuz olmamakta arayan bu tarz leş grupları seviyorsanız, MORTAL SCEPTER ilk albümüyle iltihaplı yaralarınıza kezzap dökmek için hazır ve nazır bekliyor.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.50/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Xtreem Music
Kadro
Lucas: Vokal, gitar
The Sorcerer: Gitar
Valentin: Vokal, bas
Guillaume: Davul
Şarkılar
1. A Ray of Despair
2. Where Light Suffocates...
3. Murder the Dawn
4. Lust Spells
5. Perish with the Flesh
6. The Carpathian Castle
7. Spear and Fang
8. Swallow Your Tongue
9. ...the Scepter Reigns
  Yorum alanı

“MORTAL SCEPTER – Where Light Suffocates” yazısına 3 yorum var

  1. Koralp says:

    Müthiş bir albüm. Yıllardır aradığım, yenilerde bir türlü bulamadığım thrash metal performansı. Söyleyeceklerim bu kadar.

  2. Salata says:

    İlk şarkı bana kafayı yedirtti. Umarım albümün geri kalanı da bu çizgide devam eder.

  3. poison says:

    hakikaten pislik bir albüm, bir o kadar da içi dolu. vokalin reverb’ü bir tık düşük olsa daha çok hoşuma giderdi. sound anlamında davullar bodrumdan yeni çıkarılmış, gitarların da telleri 6 aydır değişmemiş gibi hahah. ayrıca, grup fotoğrafı da çok iyi be.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.