# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
KATATONIA’nın hayat belirtisinin sebebi belli oldu
20.02.2019

“Night Is The New Day” 10. yıl sürümü ve turnesi.

KATATONIA, Aralık 2017′de Facebook üzerinden yaptığı açıklamada Şubat ve Mart ayındaki birkaç konserinin ardından grubu kısa süreli bir bekleme sürecine alacaklarını duyurmuştu.

Grup 4 Mart 2018′de yayınladığı metal-archives görseliyle grubun faaliyetlerine ara verdiklerini söylemişti. KATATONIA’ya 2017′de katılan gitarist Roger Öjersson’un şiddetli sırt ağrıları nedeniyle bir süre önce hastaneye yatmak durumunda kalması da dâhil, çeşitli sebeplerden dolayı verilen bu arada, grubun geleceğinin ve bundan sonra ne yapılacağının masaya yatırılacağı açıklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Anders Nyström’le yapılan bir röportajda, Nyström KATATONIA’nın geleceğine dair şöyle konuşmuştu.

Bu konuda bir şeyler söylemek için erken. Neler olacağını önümüzdeki yıl göreceğiz. Çözülmesi gereken çok şey var ve bunları en temelinden halletmemiz gerekiyor. Kulağa dramatik gelebilir ancak bunu düzgün şekilde yapmalısınız, aksi takdirde sonradan pişman olursunuz. Grup çok uzun süredir devam ediyor, bu yüzden bir sonraki adımı çok iyi düşünmeniz ve grupta iyi bir hava olduğundan ve devam etme isteğinizden emin olmanız gerekir.

Grup 15 Şubat’ta da Instagram sayfasından aşağıdaki görsel eşliğinde “As the light starts to dim, darkness will rise…” mesajını paylaşmıştı.

Bunun sebebi belli oldu. KATATONIA “Night Is The New Day”in 10. yıl sürümünü çıkaracak ve Mayıs ayında 6 konserlik bir Avrupa turnesine çıkarak albümü baştan sona çalacak.

  Yorum alanı

“KATATONIA’nın hayat belirtisinin sebebi belli oldu” yazısına 26 yorum var

  1. Karizmatik Serkannn says:

    Bloodbath’a mı yoğunlaşacaklar acep?

  2. noktvrna says:

    Gece gece alınabilecek en acı haber.. Son zamanlarda en çok severek dinlediğim, hatta son bir yıldır tapındığım gruptan çok su kaçıracak çatlak sinyali gelmesi çok koydu.. Bedevi olsam böyle canım sıkılmazdı…

  3. GreyFiveNine says:

    her şey boka sarıyo siz bırakmayın bizi bari…

  4. necrobutcher says:

    Ben de okuyunca bi afalladım .. Direk eski albümler falan resmen kulağımdan geçti bir bir. Bu adamlar dağılırsa harbi kötü olacak,umarım böyle bişey olmaz..

  5. Ş. Yıldırım says:

    Haberi görüp, şöyle bir yutkununca grupla aramda nasıl bir ilişki olduğunu daha iyi anladım. Farkında bile değilmişim, çok derinlere işlemiş içsel bir bağ mevcutmuş meğerse. Halbuki öyle görmüyordum kendimi. Albüm yorumlarıma filan bakınca hakkaten öyle görünmediğimi fark edebiliyorum. Sessizce işlemiş meğerse. Grubu ne sıklıkla, hangi durumlarda dinlediğimi gözden geçiriyorum, nice dertte sıkıntıda elimin altında olan bir grup Katatonia. Bu durumsa adeta “ilişkiye ara verelim,” diyen bir sevgiliden kalma burukluk. Sevgilim yok ama Katatonia’dan hoşlanıyorum. Çok bekletip de tedirgin etmezler umarım. Belki böyle iyi olur…
    Çk dygsl oldu.s

    noktvrna

    @Ş. Yıldırım, baya baya yeni boşanıp boşluğa düşmüş gibi hissettim çok ayrı yerleri cidden..

  6. dysplasia says:

    itirazım var. olmaz. ı-ıh.

  7. Nox says:

    Ben 15 senedir tonight’s decision dinliyorum zaten isabet olmuş. son albümlerin hepsi birbirinden sıkıcı, tekdüze. the fall of heartsla duygusuzluk ve sıkıcılıkta zirveyi gördüler. dağılabilirler artık.

    https://www.youtube.com/watch?v=W6H8rwq-688

    bahadır

    @Nox, Ama old heart falls ile son yılların en duygusal işlerinden birisini yapmışken…?

  8. Berca B. says:

    Grupla nerdeyse hiç alakam yok ama Bloodbath’te de birlikte olan adamlar Katatonia’da neyi çözemiyor hiç anlamadım. İkisi de sizin grubunuz ak, biri tam gaz giderken diğerinde yapamadığınız ne olabilir ki?

  9. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Bu açıklamalar hebele hübele. Dağılmaları büyük olasılık.

  10. ali says:

    Katatonia “ne yapsa bir türlü olmuyor” hissiyatına kapılmış sanıyorum. Herkes onlara büyük saygı duyuyor, albümleri yüksek puanlar alıyor ama son tahlilde ne undergroundun headlinerı olabiliyor ne de popüler… Boşa koysan dolmuyor, doluya koysan almıyor. Sıkıntı büyük maalesef.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ali, büyük oranda haklısın. Yaşadıkları bazı sıkıntıları tahmin edebiliyorum. Sıkıntı büyük evet. Umarım pes etmezler.

    Godless Killing Machine

    @ali, Bence Katatonia’da da Paradise Lost, Ulver gibi ”aşırı kaliteli olma” sıkıntısı var. Ben Katatonia hastası değilim ama yaptıkları türün bence tartışmasız en iyi grubu. Gel gör ki artık bence hala yaptıkları çok iyi bile olsa mesela piyasada Pallbearer, Tribulation, Khemmis gibi adamların yarattıkları heyecanı yaratamıyorlar kanıksandıkları için. Yani biraz profesyonel müzisyen olmanın cilvesi sanırım bu. Evli seksi gibi bir yerden sonra saman tadı vermiş olabilir bu durum.

  11. Saklı says:

    Jonas ya da Anders yapmamış açıklamayı, çok da şey etmeyin. Bunlar Jhva Elohim Meth’i iki kişi yapan adamlar, raad olun.

    necrobutcher

    @Saklı, aynen katılıyorum

    Ahmet Saraçoğlu

    @Saklı, Anders’ın açıklaması.

    Saklı

    @Ahmet Saraçoğlu, Özür dilerim, önyargılı yanlış okuma. Gözümün damarına sokayım ayrıca.

  12. deadhouse says:

    Yerinde bir karar olur arayı uzatmaları. Son 10 yıldır kayda değer pek bir şey yapamadıkları fikrine katılıyorum. Opeth gibi boş beleş ortalıklarda dolaşacaklarına biraz daha ara verseler iyi olur.

    deadhouse

    @deadhouse, Yaptıkları son albümü çoğu kişi beğendi. Ancak Katatonia için fazla karmaşık ve en Katatonia olmayan albüm olarak da tarihe geçti. Başka bir grup yapsaydı ayıla bayıla dinlenilirdi. TGCD Katatonia’nın yaptığı son mükemmel albümdü. O yıldan itibaren çıkarttıkları hiçbir albümden gerçekten tatmin olduklarını düşünmüyorum Jonas’ın ya da Anders’in.

  13. den4x says:

    böyle bir şey olabilir mi lütfen olsun çünkü

  14. kuruderi says:

    çok da heyecan yapmaya gerek yok, büyük ihtimal Night is the New Day albümünün 10.yıl zımbırtısını yayınlayacaklardır.

  15. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Katatonia bu onuncu yıl dalgasına fena kapıldı. Last Fair Deal Gone Down’dan beri çıkan albümlerin hepsine bir onuncu yıl kutlaması, papstırması, yeni basımı yaptılar. Üç sene sonra da artık Dead End Kings’i kutlarlar.

    Sıkıntı şu ki, Night Is The New Day en zayıf albümleri. LFDGD için yap, OK, Viva Emptiness ve TGCD için de OK ama Night Is The New Day önceki üçlü ayarında bir albüm değil. Millet sırf ara verdiklerinin gazına konserlere gider, son The Promise Of Deceit çalınırken de ruhlarını teslim ederler.

  16. Özgür says:

    Grubun ara verdiğini açıkladıktan bir yıl sonra, herkesin olası bir geri dönüş haberinin yolunu gözlediği sıralarda, gizemli bir paylaşım yaparak hayranları beklentiye sokup da işin aslının grup için sıradan sayılabilecek bir albümün 10. yıl sürümü ve konserleri olduğunu açıklamak… Geçeceksiniz bu işleri efendiler, geçeceksiniz.

  17. furor impius says:

    hayat belirtisi “hadi bi 10. yıl daha çakalım da kasaya para girsin”miş piiiii

  18. necrobutcher says:

    katatonia bizim gibilerin gözünde misyonunu tamamladı bence , buna faaliyetleri askıya alma haberinden sonra kanaat getirdim. bundan sonra ne yaparlarsa +

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.