# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ANOMALISM – Parasitic Spawn EP
| 21.02.2019

Kürekle önümüze atılanlardan.

Çok fazla grup var arkadaşlar. Çok fazla grup çok fazla yeni materyal çıkarıyor. Önünü alamayacağımız, havsalamızın alamayacağı kadar çok yeni grup kuruluyor, bunun katlarcası kadar da albüm, EP, single çıkıyor ve kürekle önümüze atılıyor…

Kanadalı ANOMALISM de bu gruplardan biri. Geçen sene kurulan Winnipegli topluluk hoyrat bir death metal icra ediyor ve “Parasitic Spawn” adlı ilk EP’lerini de kısa süre önce ortamlara saldılar. ANOMALISM’in yaptığı death metal içerisinde belli oranda teknik, belli oranda brutal kimlik barındırıyor ancak her iki sıfatı da önüne yapıştırtacak kudrette yansıtmıyor. Diğer yandan eski usul bir death metal grubu da asla değiller, kısacası ortalarda gezen, çok da kişilikli olmayan vasatın az üstü bir iş yapıyorlar.

ANOMALISM’i dinlerken fark ettiğim başlıca konu, fark ettiğim çok da bir şey olmadığıydı. Grup “ANOMALISM’in olayı budur babuş” diyebileceği, “bunların olayı da buymuş” dedirtecek düzeyde bir müzik yapmıyor. Tabii bunun için grubu ilk andan harcamaya gerek yok; adamların daha ilk EP’si ve gerçekten de kurulalı 1 yıl bile olmamış bir gruptan söz ediyoruz.

ANOMALISM’e verebileceğim öğütlerden biri şu: lead gitarın tüm güzelliklerini sergileyebilecekleri temizlikte, pırıl pırıl bir lead gitar tonu yakalamış olmaları, akıllarına gelen ilk soloyu kaydedebilecekleri anlamına gelmiyor. Gerçekten de bazı şarkılardaki soloları dinlerken resmen “boş yapma hacı” diyesim geldi. Öylesine karaktersiz, akılda kalıcılıktan uzak, hatta kulağı okşamaktan bile uzak bir solo yazımı mevcut.

Tabii tüm bu eksiler grubun yeteneksiz olduğu anlamına gelmiyor. “Parasitic Spawn” ümit vadeden bir ilk çalışma ve grup bundan sonra kendini elbette ki aşabilir. Diğer yandan, ANIMALISM’le aşağı yukarı benzer türde müzik yapan ve günümüzde büyük, kaliteli, tehditkâr kabul edilen pek çok grubun daha ilk ürünlerinden nasıl hayvani işler ortaya koyduklarını bildiklerimizden, hayvan gibi ilk albümlere, ilk EP’lere tanık olduğumuzdan, ANOMALISM’in sonraki işinde olumlu bir etki yapmak adına baya bir kafa yorması gerektiğini de açık açık söylemek gerek.

5,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.50/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Josh Koob: Gitar, vokal
Mike Palmer: Gitar, vokal
James Gsols: Bas
Nigel Mason: Davul
Şarkılar
1. Vicious Fiction
2. Cryptosphere
3. Parasitic Spawn
4. Plagues of Cognizance
5. The Waiting Room
  Yorum alanı

“ANOMALISM – Parasitic Spawn EP” yazısına 2 yorum var

  1. necrobutcher says:

    abi akıl vermek gibi olsun istemem ama her genre için bir kişi belirlesen de yardım etseler cidden ne açsam senin adın var zor oluyordur

    Ahmet Saraçoğlu

    @necrobutcher, zor olmuyor, sıkıntı yok.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.