# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WOMBRIPPER – From the Depths of Flesh
| 05.01.2019

Rus deliliğinin HM-2 ile buluştuğu an.

Toplamda iki ay gibi hatırı sayılır bir süreliğine Rusya’da kalmış bir insan olarak, her şeyiyle metale uygun bir mecra olan bu kocaman ülkenin metal üretimi konusunda sınırlı olduğu hepimizin malumu. Elbette ki farklı türlerden önemli gruplar çıkardılar, çıkarıyorlar, lakin bu tür bir iklim ve bu tür bir atmosfer olunca insan daha fazlasını bekliyor.

ARKONA ve PAGAN REIGN gibi atamız ceddimiz kıvamlı folk olayları bir kenara ayırırsak, Rusya’nın kozmik ve gizemli havasını en iyi yansıtan albümlerden birinin ABD’li bir grup olan MASTODON’un elinden çıkmış olması bile tuhaf bir durum (bu arada “Ancient Fortress” gibi kült bir albüm yaratan PAGAN REIGN’in 12 yıl aradan sonra 22 Aralık’ta yeni albümle dönmüş olması da pek şahane bir durum).

Yine de Rusya, günümüze uygun şeyler üretmeyi de başarıyor. Rus milletinin deli tarafını yansıtacak şekilde özellikle brutal death metal namına iyi üretimler yapan bu soğuk ülke, olayın şiddetini prodüksiyona da yaslayan ve HM-2’nin kanlı ellerinde huzur bulan bir death metal grubuyla karşılıyor bu defa bizleri.

RAHİM PARÇALIYICI gibi bir adla karşımıza çıkan ve ENTOMBED, DISMEMBER, CARNAGE, GRAVE ekolünü Kuzey’in doğusuna taşıyan WOMBRIPPER, ilk albümü “From the Depths of Flesh” ile gayet sağlam, tehditkâr ve adrenalin fışkırtan bir death metal icra ediyor.

Grubun basın açıklamasındaki “HM-2 sound’lu saf eski usul death metal” ifadesiyle vurgulanan bu HM-2 karakteri, WOMBRIPPER’ın HM-2 worshiper’ları için hoş bir nimet hâline geleceğini müjdeliyor. Grubun death metal ağırlığı altında kana buladığı şarkılar; yer yer d-beat sularına da açılan, önüne gelen her şeyi yıkmaya hazır davullar ve gitarların oluşturduğu ses duvarıyla birleştiğinde balistik bir hâl alan yıkıcı bir kimlikle sunuluyor. Vokalist/gitarist Daniil’in vokal kaydından sonra bir müddet konuşamamasını sağlayacak türdeki gırtlak düşmanı vokalleri de eklenince, WOMBRIPPER gerçek bir kalite dönüşüyor.

Tüm bu anlattıklarım elbette ki WOMBRIPPER’ın daha önce benzerlerini çok kereler duyduğumuz şeyler yaptığını gösteriyor, ancak grubun amacı zaten bu ve bu çerçeveden bakınca amaçladıkları şeyi gayet iyi yapıyorlar. Çeşitlilikmiş, varyasyonmuş, duyguymuş aramıyorsanız ve doksanlar İsveç death metali ve d-beat’vari bir bodoluğun HM-2’nin tekinsiz ellerinde vücut bulan çirkin soğukluğuyla yüzleşmeyi yeterli buluyorsanız, “From the Depths of Flesh” size istediğiniz gazı ve hırsı her türlü verecektir.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.44/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Grotesque Sounds Productions
Kadro
Dan: Gitar, vokal
Ivan: Gitar
Konstantin: Bas
A.V. Petrov: Davul
Şarkılar
1. Still Unborn
2. Immolation Rites
3. Torn by the Nails
4. Frantic Exhumation
5. Restless
6. The Suicidal Recreation
7. Locked in the Iced Coffin
8. Godless Slaughter (In the Name of Doom)
9. Prenatal Death
  Yorum alanı

“WOMBRIPPER – From the Depths of Flesh” yazısına 6 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Bunu seven adam adamdır. Çayı demli ve şekersiz içer, olası bir kavgaya kafa atarak başlar, sevişirken dirty talking yapar. Güzel albüm cidden.

  2. ismail vilehand says:

    Tamam bu aralar belli başlı sıkıntılardan dolayı piyasayı eskisi kadar sıkı takip edemiyorum ama koskoca PA’da bir Lemmy’nin kulu şu grubun yeni albüm çıkarttığını haber vermez mi ya? Ne biçim adamsınız olm siz?

    Berca B.

    @ismail vilehand, dün ilk defa dinledim, albüm ateş saçıyor. Yalnız albümün kritiği var mı diye bakıp buraya denk gelince Rus olduklarını öğrendim baya şaşırdım. Bana ilk dinlemede net İsveç gibi gelmişti.

    ismail vilehand

    @Berca B., Rus gruplarla alakalı ben de hep aynı hisse kapılyorum. Tamam Rus olmak acayip birşey değil ama adamlar beynimize nasıl kodlanmışsa illa şaşırıyoruz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, toplamda 1,5 ay kadar Rusya’da bulundum, Rus olmak acayip bir şey.

  3. Aynısı cumartesi günü kritikte yazacak ama dayanamadım buraya da yazayım dedim. Yeni albümün açılış şarkısı Possessed by Unknown’un en sonundaki distortion’lı bas slide’ında hayatımda ilk defa bir sesi gözlerimle görmüş olabilirim. Baya önümde duruyordu, kafamı falan çarptım slide’a.

    Hayvan gibi sesini açıp son 4 saniyeyi dinleyin sadece.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.