# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SABHANKRA – The Dream is Dead EP
| 16.01.2019

Yeni yıl yeni şans.

Son albümü “From the Frozen Mountains”ı geçtiğimiz yıl bu zamanlarda çıkaran İstanbullu grup SABHANKRA, 18 yılı geride bıraktığı müzikal yolculuğuna üretken şekilde yön vermeye devam ediyor. Grup son albümünde benimsediği daha soğuk, daha melodik black metal karakterli havayı sevmiş olacak ki, 1 Şubat’ta çıkacak üç şarkılık yeni EP’si “The Dream is Dead”de çok net bir melodik black metal grubu profili çiziyor.

Prodüksiyon anlamında son albümle birlikte grubun uzak ara en canlı, en güçlü işi olan EP’deki üç şarkıda da SABHANKRA’nın bu melodik black metal karakterini tümüyle içselleştirdiğini görüyoruz. Melodik black metal gruplarının genelinde gördüğümüz üzere, SABHANKRA’nın yaptığı black metal de soğukluk üzerinden ilerliyor ve türün cehennemî tarafından ziyade pastoral tarafına yoğunlaşıyor. Melodilere baktığımızda birbiriyle uyumsuz, rahatsız edici, zehir saçan notalardan ziyade bizi karlı dağlar, ormanlar üzerinde bir yolculuğa çıkaran bir hava seziyoruz.

Artık kendilerine has bir tat olarak oturttuklarını gördüğümüz Finlandiya kıvamlı klavye tonu sayesinde benimsedikleri esrarengiz hava, şarkılara ciddi manada atmosfer katıyor ve bu sayede EP bütünlük kazanıyor. Özellikle “Blood for Blood” bu konuda en çok öne çıkan şarkı. Gitar ve davul arkada savaş verirken önde narin dokunuşlar yapan bulutsu klavye tonu ile iki taraf da birbirini öne çıkararak lezzetli bir kontrast yaratıyor.

EP’ye adını veren şarkı çalışmadaki en net melodik black metal karakterini sunarken, üçüncü şarkı “Fight Back the Piercing Light”ta ise daha aykırı bir duruş görüyoruz. Staccato bir ana rif üzerinden ilerleyen şarkı, bu dur kalklarla birlikte ilk iki şarkıya göre daha farklı dinamikler barındırıyor. Grubun iki gitarı birbirini destekler şekilde kullanımı ve bunca yılın tecrübesiyle yansıttığı beste yapıları, üç şarkının da buz saçaklarından damlayan sular gibi şırıl şırıl akmasını sağlıyor.

EP’nin çıkmasına daha bir süre olduğundan ve herhangi bir single yayınlanmadığından örnek şarkı veremiyorum (önceki albümden şunu verelim), ancak SABHANKRA’yı ve özellikle de “From the Frozen Mountains”ı seviyorsanız “The Dream is Dead”i de baştan sonra seveceğinizi garanti edebilirim. SABHANKRA’nın daha thrash, daha death metal hâlini seven dinleyiciler bundan sonra bu melodik black metal yapan SABHANKRA’yı mı dinleyecekler bilemem, ama grubun bu kısmen yeni kimlik içerisinde gayet başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Albümün okur notu: 12345678910 (7.47/10, Toplam oy: 38)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Savaş Sungur: Vokal, gitar
Süha Kozbey: Gitar
Gürkan Yücel: Bas
Rıdvan Başoğlu: Davul
Şarkılar
1- The Dream Is Dead
2- Blood For Blood
3- Fight Back The Piercing Light
  Yorum alanı

“SABHANKRA – The Dream is Dead EP” yazısına 1 yorum var

  1. necrobutcher says:

    son albüm müziklerinde geldikleri en iyi noktaydı ben ileriye de gideceklerine eminim. Bekliyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.