# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
LANTERN – Lost Paragraphs EP
| 09.01.2019

Ne olacak bu Fener’in hâli.

Evet, LANTERN fener demek ve Fenerbahçe’nin şu anki durumuna istinaden birkaç saniye düşünerek aklıma gelen ilk başlığı atmayı uygun gördüm. Fenerbahçe’nin aksine, LANTERN yaptığı şeyi gayet iyi yapıyor; zaten Fenerbahçe de ligin ikinci yarısında ilk yarıdan farklı bir görüntü çizecektir. Yine de az önce telefonuma gelen “Slimani: İkinci yarıda herkese bambaşka bir Slimani izleteceğim” haberiyle kısa süreli “asdfdsfas” diye gülmedim değil.

Bizleri Finlandiya’dan selamlayan bu -belli ki- Dark Descent grubu, çok net bir Dark Descent death metali icra ediyor. Finlandiya’nın çamursu bulanıklığı, aşırı çirkin tonlar, pespaye vokaller ve ortaya çıkan kirli, leş death metal.

Son albümü “II: Morphosis”i 2017’de çıkaran grupla o albüm vesilesiyle tanışmıştım. Dark Descent’ten gelen promoyu dinlemiş, grubu sevmiş ancak görünüşe öre bir sebepten yazmayı unutmuşum. Şimdi, 6 Ocak’ta çıkan yeni EP’leri “Lost Paragraphs” ile karşımıza çıkan grubu bu vesileyle siteye kazandırıyorum.

İki kişiden oluşan çok pis bir grup olan LANTERN; belli oranda LG Petrov’u anımsatan haykırma, havlama arası vokalleri ve kapkaranlık havasıyla bu 13 dakikayı bizlere zehir etmeye gelmiş. KRYPTS’inden CORPSESSED’ine Finlandiya’dan çıkan pek çok karambollü, karanlıklı grubun aksine LANTERN için tam bir ölümden, karabasan havasından söz edemeyiz. Grup işi pislik çirkinlik leşlik üçgeninde tutsa da zaman zaman blues gamlarını da, oryantale kayan havaları da kullanmıyor değil. Nokta atışı denebilecek bu renkler sayesinde EP öyle aşşşşırı kaotiş, zehirli bir Dark Descent ürünü olmaktan çıkıyor.

İki şarkı barındıran EP’yi LANTERN’la tanışmak adın 13 dakikanızı ayırıp dinleyebilirsiniz. Tabii grup eteğindeki asıl taşları şimdiye dek çıkan gayet başarılı iki albümünde daha bir vura vura döküyor. “Lost Paragraph” Fenerbahçe’nin ligin ikinci yarısının ilk maçının ilk 45 dakikasında yine bayık bir futbol oynaması durumunda maçın devre arasında dinleyip tüketebileceğiniz ve takımın ikinci devre daha bir gaza gelmesini ümit edebileceğiniz kompakt bir adrenalin takviyesi.

Bir Galatasaraylı olarak yönetime “FORVET ALIN ULAN” diyor ve huzurlarınızdan çekiliyorum.

Albümün okur notu: 12345678910 (6.50/10, Toplam oy: 4)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Dark Descent Records
Kadro
Cruciatus: Gitar, bas, davul
Necrophilos: Vokal
Şarkılar
1. Lost Paragraphs
2. Invocation of the Fathomless
  Yorum alanı

“LANTERN – Lost Paragraphs EP” yazısına 4 yorum var

  1. necrobutcher says:

    Sarrdı,sarıyo. Bana vokallerde nergal etkisi var gibi geldi.

  2. chuck says:

    https://www.youtube.com/watch?v=l8BWyrqrCcs

    bu yıl albüm yayınlamışlar. bi’ göz atmak isterseniz diye buraya bırakıyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.