# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
İMHA TARİKAT – Kara İhlas
| 26.01.2019

Türk/Alman ortak yapımı cayır cayır black metal.

Zamanında Avrupa’ya göçmüş Türk vatandaşlarının oğulları ve torunları arasından metale gönül verenler her zaman ilgimizi çekmiştir. Aynı şekilde oraya yerleşip metal yapanlar da. RUMBLE MILITIA ile ta 1985’te ortamları yıkıp dökmeye başlayan Halkan Onuk, NECROPHAGIST ile teknik death metalin çehresini değiştiren Muhammed Suiçmez, MANTAR’la harikalar yaratan Erinç Sakarya, TREPALIUM ve STEP IN FLUID ile enteresan işler yapan Harun Demiraslan bunlardan sadece birkaçı…

Son dönemde bu müzisyenlerin arasına eklenen bir diğer kişi de 2017’den bu yana faaliyette olan ve ilk albümünü geçtiğimiz hafta çıkaran iki kişilik black metal grubu İMHA TARİKAT’ta Ruhsuz Çellât adıyla karanlığını üzerimize serpiştiren Kerem Yılmaz. 23 yaşında olması dışında kendisi hakkında herhangi bir bilgim yok, ancak İMHA TARİKAT müziğindeki gitarlardan ve vokallerden sorumlu insan olarak bugün burada kendisini bir miktar öveceğiz.

İMHA TARİKAT, müziğinde herhangi bir Türk motifi içermemesine rağmen adı, albüm adı ve logosu ile içerisinde belirli bir İslam karakterini barındıran ve bunu tabii ki de black metal bakış açısıyla değerlendiren bir grup.

“Kara İhlas”a şöyle bir baktığımızda bile İMHA TARİKAT’ın ne yapmak istediğini ne kadar iyi bildiğini ve ne denli iyi kurguladığını rahatça görebiliyoruz. DARKTHRONE, belli oranda CARPATHIAN FOREST, hatta damar bölümlerde MGŁA sularına doğru kayan müzik, black metalin gerektirdiği her şeyi tek tek yapıyor.

URGEHAL’in “This is Satanic Black Metal!” bağırışını hatırlatırcasına “The pillars have been set!” haykırışıyla başlayan “Kara İhlas”, sunulan kapkara müziğe gayet uygun sözlerle tehditkâr bir profil çiziyor. Tümü İngilizce sözlerden oluşan “Kara İhlas”ta, “II-I: Omninihai Çözümü” adlı şarkıda hem İngilizce hem Almanca hem de Türkçe sözler mevcut. Bu tarz norm dışı söz kullanma olayını black metalin gizemli havasına çok yakıştırıyorum; BEHEMOTH’un seyrek de olsa Lehçe kullanması, ROTTING CHRIST’ın Yunanca haykırışları gibi detaylar, İngilizce sözler kullanan gruplara leziz bir tat katıyor.

“Kara İhlas”ın başardığı en önemli şey ise albümün baştan sona acayip sürükleyici, bütünlüklü ve yoğun oluşu. Ekolu vokaller, pata küte giden blast beat’ler, arkada kaybolmayan baslar ve cazgır gitarlarla albüm 41 dakika boyunca etrafımızı sarıp sarmalıyor.

Bunu sağlayan başlıca öge olan şarkı yazımı konusunda İMHA TARİKAT kesinlikle yetenekli ve her bir şarkıya farklı bir karakter yüklemeyi, tekdüze bir karakter barındırsa da albüme yeterli dinamizmi katmayı başarmışlar.

Hepsi bir araya geldiğinde İMHA TARİKAT kesinlikle takip edilmesi gereken ve black metal dinleyen herkesin göz atması gereken bir grup olarak karşımıza çıkıyor. “Kara İhlas”; şarkı yazımı, prodüksiyon, iştah, tutku ve adanmışlık namına belli ki black metali derin derin soluyan zihinlerden çıkmış; eksik bulmanın zor olduğu, taş gibi bir ilk albüm. Türle uzaktan yakından ilginiz varsa, bu karanlık ihtişamı atlamayın.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.78/10, Toplam oy: 51)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Vendetta Records
Kadro
Kerem Yılmaz: Gitar, vokal
Prowler: Davul
Şarkılar
1. I-I: Çökmüş Mühür
2. I-II: Akan Sır
3. II-I: Omninihai Çözümü
4. II-II: Katarsis Vaazı
5. III-I: Şafaksız Rüya
6. III-II: Kara Ihlas
7. III-III: Imha Tarikatı
8. IV: Son Mistisizm
  Yorum alanı

“İMHA TARİKAT – Kara İhlas” yazısına 13 yorum var

  1. trivago says:

    grubun ismi çok kötü :(

  2. Siyah forma says:

    biraz peste noire’a benzettim ben. lead gitar kısımları hariç pek yaratıcı bi riff göremedim.ama en iyi yanı vokal olmuş.

  3. atilla says:

    helal lan allasızlar! böyle devam ;)

  4. converge says:

    albüm taş gibi en az 10 kere dinlemişimdir 1 haftada ellerine sağlık ama keşke ismi ve müziğiyle fark koymaya çalışan grup, albüm kapağını da cause of deathten farklı koyabilseydi

  5. P L A G U E says:

    Şahsım adına şimdilik senenin açık ara en iyi black metal albümü…her dinleyisimde delirtiyor…

  6. Alondate says:

    Ilk sarkiyi bir kere actimmi tum albumu dinlemeden duramiyorum. Bu sene pek guncel isleri dinleyemiyorum ama bu albumu kesfettigim icin mutluyum. Ozellikle II-I’deki Almanca ve Turkce bolumler efsane.

  7. HaNNibaL says:

    Konsere gelsinler izleyelim canlı canlı

  8. Koralp says:

    Harika albüm. Benim açımdan senenin en iyi keşiflerinden biri oldu, umarım diğer albümlerde de çizgilerini bozmazlar.

  9. poison says:

    II-I’deki “bıktım yalanlarından!” bağırışı ve arkasından giren melodi…

  10. şeyh hulud says:

    Yeni dinledim, kaçırsaymışım kaybım büyük olurmuş. Black metalden beklenebilecek her şey var içinde.

    Hem grubun hem de albümün ismindeki tarif etmesi zor, garip paçoz havayı da sevdim. Duvara ismini yazan mahallenin serseri abileri gibi: Kara İhlas, Kasatura Recep.

  11. Ouz says:

    Çok geç oldu ama nihayet alıştım, süper albüm. Deli gibi döndürüyorum bu aralar.

  12. poison says:

    II-II’nin 2:30′da giren riff’inde çok farklı bir şey var. sanki dile getirilemeyen hislerin ses hali gibi.

  13. crowkiller says:

    çok iyi albüm, vokaller hardcore vokalini andırıyor, baya hoşuma gitti

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.