# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
EXLIMITIR – It Weighed Itself in Silver
| 02.01.2019

DEMILICH worship.

SLAYER worship, DEATH worship, MORBID ANGEL worship, ENTOMBED worship, DISMEMBER worship… Bu worship olayı özellikle death metal içerisinde sıkça gördüğümüz bir durum. Klon olmaktan, başka bir grubu açıkça ifade etmeden kopyalamaktan, onun ayak izlerini bire bir takip edip ekmek yemeye çalışmaktan bahsetmiyorum. Worship olayı açık ve bariz şekilde bir grubun diğer bir saygı değer grubu yansıtması, onun müziğini saygı duruşu şeklinde sunması, bahsi geçen grup artık yoksa o müziği günümüze taşıması şeklinde gelişen bir şey. Misal AVENGED SEVENFOLD’un “Hail to the King” albümü utanmazca bir METALLICA “ÇAKMASI” iken, GRUESOME bir DEATH-worship grubudur. Sanırım anlatabildim.

Şu anda bahsettiğim Kanadalı EXLIMITIR her şeyiyle tam bir DEMILICH worship yapıyor. Kaç kişi oldukları, kim oldukları belli değil; ne logoları var ne grup fotoğrafları. Facebook sayfaları dahi yok. Sadece bir Bandcamp’leri ve bir de m-a sayfaları var. Lakin adamların neyi amaçladığını anlamak için “Nespithe”i birkaç tur döndürmüş olmak yetiyor da artıyor. Albümdeki şarkıların isimleri bile DEMILICH’in “Nespithe”te yaptığı karakterde. Zaten uzun olan ve parantezlerle daha da uzatılan şarkı isimlerini görünce bile insanın aklıma otomatik olarak DEMILICH geliyor.

Bu noktada elbette ki grubun yaptığı şeyi takdir etmek durumunda kalıyoruz, zira DEMILICH “Nespithe”te taklit edilmesi, benzerinin yapılması, yansıtılması gayet zor bir müzik yaptı. Akut denebilecek bir kaos, karambol rifler, deli deli davullar ve aşırı derin; hırıltıyla kükreme arası gidip gelen vokaller. Tüm bunlar bir araya gelince yadsınamaz bir DEMILICH kimliği beliriyor ve abuk subuk diyebileceğimiz rifler ve pasajlarla “It Weighted Itself in Silver” sizi ele geçiriyor.

Gerçekten de şizofreni düzeyinde dengesiz bir müzik var albümde. Bir yerden giriyor ve siz kim bilir nereden çıkıp düzlüğe ulaşacak derken, “böyle bir rifi kim niye yazsın ulan?” diye sordurtan aşırı çirkin bir şeyler girerek olayı daha da hengameye büründürüyor. Şöyle bir geriye çekilip bakınca, “It Weighted Itself in Silver”daki her şey ama her şey aşırı çirkin, ucube, biçimsiz bir karaktere sahip. Atonal riflerin arasına dolan daha da atonal desenler, girdap gibi çalkalanan enstrüman çöplüğü arasından kafasını uzatan ve sonra tekrar bu karmaşanın içine çekilen motifler, EXLIMITIR’in dünya müzik varlığına kazandırdığı çirkinlikler arasında.

Eğer DEMILICH’e dair bir fikriniz varsa ve “Nespithe” diye geberiyorsanız, “It Weighted Itself in Silver” sizi ziyadesiyle mutlu edebilir, her şeyinizi allak bullak edip sizi sevindirebilir. Eğer DEMILICH bilmiyorsanız, “Nespithe” ile hiç tanışmadıysanız, “It Weighted Itself in Silver” sizi yine allak bullak edebilir, ancak bunu pek de hoşunuza gidecek şekilde yapmayabilir. Önemli olan başınızın dönmesine ne kadar hazırlıklı olduğunuz.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.00/10, Toplam oy: 3)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Bilinmiyor
Şarkılar
1. ...Only Downards (Intro)
2. Occulters of the Psylent Wayyy
3. Psalms of Deepening: The Underbridged & the Overbridger
4. Within the Obscurity of the Billow
5. Ashore
6. Hierophantasma's Untruthful Smoulder (of a Never-Known Rhythm & Flame)
7. They're Building an Infinite Tower to His Finite Glory
8. Subsonic Depths, Alingual Horrors
  Yorum alanı

“EXLIMITIR – It Weighed Itself in Silver” yazısına 2 yorum var

  1. SA says:

    Rifler, atmosfer, davullar ve tonları güzel. Hoş bir groove da var. Albümde dikkatimi en çok çeken ve hoşuma gidenlerden biri vokaller. Deathspell omega – The Synarchy of Molten Bones albümündeki vokal tarzına benzetiyorum. Albümün soundu da güzel ama vokalin sesi birazcık daha yüksek olabilirdi. Genel olarak albümün sesi de biraz kısık olmalıydı. Sesi niye bukadar yükseltirler ki. Demilich – Nespithe albümünün sesi de fazla kısık. Ortası yok muydu.

  2. SA says:

    Albüm çok iyi ya. Besteler falan. Dinledikçe daha da beğeniyorum. Sadece şu ses seviyesi meselesi var. O yüzden 7,5 az bence. En az 8,5 veya 9 puanı var bu albümün.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.