# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DEVENEROR – Kenoma
| 07.01.2019

Ortodoks Satanizm, Latin Amerika karanlığı ve içselleştirilmiş kaos.

Bir Latin Amerika ülkesinde black metal grubu kuran ve ardından ABD’ye yerleşen iki kişi denince akla gelen ilk kelime elbette ki INQUISITION. Bize bu olayın Kolombiya kanadından seslenen INQUISITION, bildiğimiz gibi kendi kimliğine, sound’una, karakteristik black metaline sahip bir grup.

Bugün ele aldığımız DEVENEROR ise benzer bir olayı Şili’den gerçekleştiren diğer bir iki kişilik black metal grubu. Grubun vokalleri dışında her şeyinden sorumlu olan NK adlı kişi aslen Şilili, lakin grup ABD’li olarak gözüküyor. 2018’de kurulan grubun yaptığı black metale bakınca, ilk paragrafta bahsettiğim INQUISITION’la neredeyse alakasız bir kimlik görüyoruz. DEVENEROR çok net bir DEATHSPELL OMEGA etkisi altında müzik yapıyor ve bunu da iyi yapıyor.

Büyük oranda “Inquisitors of Satan”, “Si Monvmentvm Reqvires, Circvmspice”, “Kénôse” ve “Fas – Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum” çizgisinde seyreden müzik, daha sofistike anlarında “Paracletus” kimliğine doğru da kayıyor. Grup bu yoğun etki altında olmasına rağmen gerçekten de yoğun, kopya olmaktan uzak bir kaos yaratıyor.

DEVENEROR’un görsel kimliği ve yarattığı müziğin birkaç notası dahi size grubun içindeki zifiri karanlık girdapları göstermek için yeterli oluyor. Nefes aldırmayan blast beat’ler üstüne atılan atonal arpejler; bir düzen içinde seyretmeyen girintili çıkıntılı taramalar; “Grave Tactics”te gördüğümüz türde, saçma sapan düzeyde enfes bir kaos; ölümün üstünü kaplayan milyarlarca sinek gibi gelip kulaklarımıza giren bir çürümüşlük… DEVENEROR’un burada sunduğu şey ciddi anlamda tehditkâr, takdir edilesi ve görmezden gelinemeyecek bir black metal. Müzik demeye dilimin varmadığı kadar sert, acımasız, şiddetli bir şey.

“Kenoma” black metalin atonal tarafından hoşlananların mutlaka bir şeyler bulacağı, ciddi anlamda karanlık ve kaotik bir müzik barındırıyor. DsO’dan ilham alan çok sayıda grup var ve DEVENEROR bunu kendi kalitesini de ortaya koyarak, gayet başarılı şekilde yapıyor. Black metal adına 2019’un iyi bir başlangıç yapmasını sağlayan işlerden biri olan bu albümü black metalin Ortodoks Satanizm’le yoğrulan tarafını seven herkese öneririm.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.00/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
Şirket
Breathe Plastic Records
Kadro
NK: Tüm enstrümanlar
MR: Vokal
Şarkılar
1. You for the Eons
2. Never Divine
3. Hound of God
4. Pleroma
5. Icon for the Lost
6. Grave Tactics
7. Shroud of Fire
  Yorum alanı

“DEVENEROR – Kenoma” yazısına 2 yorum var

  1. SA says:

    Bu albümün kapağı ve girişindeki melodi ne zaman aklıma gelse hemen dinleyesim geliyor. Kapağı baya güzel. Albümün enteresan bir havası var. Zilleri de DsO daki gibi kaotik olsaydı daha da farklı olabilirdi. Şu an sadece ziller bana sıradan geliyor.

    chuck

    @SA, girişi gerçekten efsane.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.