# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BASEBORN – Damnation EP
| 11.01.2019

Kocaeli’den melodik death metal.

Türkiye’deki metal adına en sıkıntılı konulardan biri üç büyük il dışında sınırlı sayıda grubun faaliyet göstermesi.

“NASI LAN! KAYSERİ’DE ŞU VAR NİĞDE’DE BU VAR AFYON’DA O VAR ELAZIĞ’DAAAAAAA!” diye yükselmeden önce, ilk cümlemdeki “sınırlı sayıda” ifademe dikkat etmenizi rica ediyorum. Elbette ki İstanbul, Ankara ve İzmir’den de günde 7500 tane grup çıkmıyor, lakin çeşitli sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel durumlar neticesinde ağırlık bu şehirlerde.

Bugün konuk ettiğimiz BASEBORN bizleri Kocaeli’den selamlayan bir melodik death metal grubu. Gerçekten oralılar mı yoksa okumak için mi gittiler bilmiyorum, ancak Kocaeli’den bir metal grubu yorumlamak güzel bir şey.

“Damnation” BASEBORN’un şu ana dek çıkan ilk ve tek çalışması ve bu 14 dakikalık ürün özelinde grubun yaptığı şeyde umut vadettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. AT THE GATES’in rif kimliğine yaslanan bir karaktere sahip olan grup, “Volition” gibi şarkılardan görülebileceği üzere DARK TRANQUILLITY’nin karanlık taraflarını da iyi özümsemiş.

Prodüksiyon işini iyi şekilde çözen BASEBORN’un modern tatlar katma çabasına girmeden büyük oranda 1993-1999 arası İsveç melodik death metaline odaklanması bence verdikleri akıllıca kararlardan. EP’nin herhangi bir yerinde “aman şimdi clean vokal girecek” türü bir korku yaşamıyor, 14 dakika boyunca aynı karaktere sadık kalınmasının rahatlığını yaşıyoruz. Elbette ki bu tek boyutlu duruş müziği de belli bir çerçeve içine sıkıştırıyor, lakin melodeath’in has tarafını, gri-siyah arası tavrını seviyorsanız BASEBORN sizi memnun edecektir diye düşünüyorum.

Son şarkı “Ripples”da denenen üflemeliler başta bir “eyvah, gereksiz yerel tat katma arayışı mı?” korkusu yaratsa da, grup bunu sadece bir outro olarak kullanmış ve “AHAN DA YEREL TAT” diye bağırıp fazla öne çıkarmamış.

BASEBORN melodik death metalin civelek melodili şen şakrak tarafı yerine karanlık AT THE GATES ekolü riflerine eğilen ve bu minvalde ışık vadeden bir grup. Umarım faaliyetlerine devam eder ve kısa zamanda bir albümle tekrar bu sayfalarda olurlar. Şimdiden başarılar.

Albümün okur notu: 12345678910 (7.73/10, Toplam oy: 15)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Erdil Kapucu: Vokal
Ferhat Uçar: Gitar
Ertan Aslan: Bas
Alper Yarımbaş: Davul
Şarkılar
1. Memoria
2. Casualty of Truth
3. Volition
4. The Inhumed
5. Ripples
  Yorum alanı

“BASEBORN – Damnation EP” yazısına 7 yorum var

  1. emptyfields says:

    rifler filan gayet iyi,
    yerli gruplarda sık rastlanan vokalın idare etme problemi de yok,vokal gayet sağlam

  2. Ece says:

    Eline sağlık Ahmet abi. Grup üyeleri heyecanla bugünü bekliyordu. Bu arkadaşlarla tanışmam ortak bir arkadaş vasıtası ile oldu. Çok istekli ve çok azimliler gelecek adına. Bazı üyeler şu an farklı şehirlerde diye hatırlıyorum, doktor falan var aralarında. Şansları bol, yolları açık olsun.

  3. Volition’dan dinlemeye basladim su an, yakin zamanda izlemek dilegiyle ^^

  4. silentandark says:

    umarım tek seferlik bir çalışma değildir. gelecek vadediyor.

  5. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Vokalist Erdil kardeşim ile memleketli sayılırız. Lisedeki müzik yarışmalarında Korn, Linkin Park söylediği günleri hatırlarım. Ardından, lise çevremizden Extreme Metal’e gönül veren ve hala severek dinleyen bir o bir ben kalmıştık. Ben dinleyiciliğin ötesine geçemedim :)ama o yılların emeğinin karşılığını bu kısaçalar ile aldı. Yolu açık olsun, gayet umut vaat eden bir çalışma olmuş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.