# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
A DAY TO REMEMBER – What Separates Me From You
| 02.06.2012

Amerikan patlamış mısır metali.

İlk olarak grubu tanıtmakla başlamak istiyorum; A DAY TO REMEMBER 2003 yılından beri aktif olan, Florida civarlarından gelen, hoş, çerezlik bir post-hardcore grubudur.

Çerezlik cümlesi bu grup için kesinlikle olumsuz bir sıfat değil, çünkü grup punk, pop-rock ve metalcore’u harmanlayarak belli formüller içinde gayet hoş şarkılar yapıyor. İlk albümlerinden beri tarzlarında ufak değişikliklere gitseler de ana hatlarıyla hep birbirine benzer albümler yapıyorlar. Bana göre bu albümden bir önceki albüm olan “Homesick” ile baş başa kapışan bu albüm, grubun bahsettiğim tüm özelliklerini yansıtıyor. Harika müzisyenlik, iç titreten brutaller, parmak kırıcı rifler ve ataklar bekliyorsanız yanlış gruptasınız. Ama eğer kulaklarınız bu tür müzikal çılgınlıklardan yorulduysa ve daha ferah, samimi, eğlenceli bir şeyler arıyorsanız bu gruba kulak kabartabilirsiniz.

Bu albümü, başına gelmedik kalmayan, ezik büzük içindeki, ama hâlâ deli gibi çalışan metal mp3 player’ımdan (sony fuks ipod) “lan şimdi yolda falan bıkarım bu deli müziklerinden de ilaç niyetine A DAY TO REMEMBER dinlerim” mantığımdan dolayı silemedim ve açıkçası silmeyi de pek düşünmüyorum.

Vokalist Jeremy McKinnon efendinin “sert” vokallerini pek başarılı bulmasam da temiz vokalleri gerçekten başarılı. Aşırı derecede Amerikanvari vokal tarzından rahatsız olanlar elbet olacaktır, özellikle de A DAY TO REMEMBER gibi müziğin yarısından çoğunu vokallerin oluşturduğu bir grup için düşünürsek bu olay bazıları için katlanılamaz hale gelebilir. Gitaristlerin gayet hoş ve akılda kalıcı riflerinin üzerine etkili ve başarılı bir davul-bas uyumu da eklenince grubun hoş bir tınısı oluşuyor.

Grubun müziğini her ne kadar başarılı bulsam da, hayatlarını A DAY TO REMEMBER’a adamış gibi davranan bazı hayranları anlamakta da zorluk çekmiyor değilim. Yine de bu kişiler, son yıllarda çıkan saçma sapan “*core” gruplarının en az gruplar kadar saçma hayranları düzeyinde değiller tabii ki. Yine de, sosyal medyada gözüktüğüne göre azımsanamayacak bir hayran kitlesi oluşturmuşlar.

Grubun en ilginç yanlarından biri de şarkı isimlerinin gayet geyik ve sıradışı olması, şöyle ki ; I’m Made of Wax, Larry, What Are You Made Of? isminde bir şarkı her gruba nasip olmaz sanırsam.

Umarım “BU NE BİÇİM METAL ULAN !!1!!BİR!!” diyecek olan HEAVYMETALKOMMANDO’lar kritiğin altına doluşmaz ve her zaman savunduğum kardeşlik, saygı, sevgi, minnoşluk ve minik kuşluk ortamı içinde güzel güzel müziğimizi dinleriz… Ah canlarım benim.

Erkmen ESEN (saklanan saman)

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.06/10, Toplam oy: 49)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2010
Şirket
Victory
Kadro
Jeremy McKinnon: Vokal
Alex Shelnutt: Davul
Kevin Skaff: Solo gitar, geri vokal
Neil Westfall: Ritim gitar, geri vokal
Josh Woodard: Bas
Şarkılar
1. "Sticks & Bricks"
2. "All I Want"
3. "It's Complicated"
4. "This Is the House That Doubt Built"
5. "2nd Sucks"
6. "Better Off This Way"
7. "All Signs Point to Lauderdale"
8. "You Be Tails, I'll Be Sonic"
9. "Out of Time"
10. "If I Leave"
  Yorum alanı

“A DAY TO REMEMBER – What Separates Me From You” yazısına 5 yorum var

  1. uçan finli says:

    bütün amerikan gençlik dizilerine çalan şarkıları bu grup yapıyor herhalde :) bu tarz müzik yapan gruplar hep birbirine benziyor, beğenmedim pek.

  2. Lefthandpath says:

    limp bizkit bile daha iyi.

  3. Ufuk Sönmez says:

    bu tarz şeyleri dinlemem için 14 yaşına dönmem lazım.

  4. ismail vilehand says:

    müzik konusunda o kadar open minded adamım neredeyse dinlemediğim şey yok ama şu pop punk, post-hardcore tayfasının işlerine hiç gelemiyorum. birde ne zaman bu grubu görsem aklıma şu klip geliyor (Murder Death Kill kral gruptur bu arada):

    http://www.youtube.com/watch?v=93vWpP_OED4

    ismail vilehand

    Kafalar bi trilyon saatlerdir klibinde A Day to Remember’a saldıran grubu hatırlamaya çalışıyoruz, “PA’da kritiği varsa kesin gruptan bahsetmeşimdir.” diyerek sonuca ulaştık çok şükür.

    Ulan mevzuya bak, Back to the Future gibi. 7 sene önce bu günü kurtarmışım resmen.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.