# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HISSING – Permanent Destitution
| 31.12.2018

Zehir zemberek.

Tıslama… Böyle müzik yapan bir grup için ne kadar da uygun bir isim.

Black metal, death metal, doom metal gibi birbirinden sıkıntılı türleri harmanlayarak ortaya son derece yoğun, karabasan gibi bir kaos koyan HISSING, bizi grunge’ı, kahvesi ve NEVERMORE’uyla meşhur Seattle’dan selamlıyor. Bu yağmurlu ve güzel şehre hiç yakışmayacak rezillikte, tam bir yok oluş manifestosu şeklindeki müzikleriyle canımızı sıkmaya gelen üç kişilik HISSING, bu ilk albümüyle gerçekten de etkileyici bir giriş yapıyor diyerek başlayalım.

HISSING’in olayı büyük ölçüde kaostan besleniyor. Girdap gibi gitarlar, nefes aldırmayan davullar, aşırı derinden gelen hırıltılar, uyumsuzluktan can çekişen rifler ve yarım saat civarı bir can çekişme… Tüm bu hengame içerisinde HISSING müziğindeki noise elementini, karambol havasını ve her şeyi bulamaca çevirme gayesini görmezden gelmek pek mümkün değil. Sırf bu durumdan ötürü grup SUN O)))’nun önünde turlayarak daha albümünü çıkarmadan rüştünü ispat etmiş durumda.

HISSING’e dair söylenebilecek şeylerin başında; belli oranda referans olarak gösterilebilecek PORTAL’vari bir nihilizm barındırmaları ve bunu tam bir yıkım aracı olarak kullanmaları geliyor. Grubun müziğine şöyle bir baktığınızda bile HISSING’in ne denli akışkan, yoğun, üzerimize sis gibi çöken bir karakterinin olduğunu görebiliyoruz. Parmak izine benzeyen logosunun belirsizliğinden, ne yaptığı çok anlaşılmayan gitarların verdiği savaşa, davulların adeta cezalandırılıyormuşçasına ızdırap içindeki kullanımına dek, HISSING “Permanent Destitution”da ciddi anlamda tehditkâr bir kimlik sunuyor ve ilerisi için de dikkat edilmesi gereken bir oluşum olduğunun altını çiziyor. Bu yıl çıkan albümler arasından INFERNAL COIL’ın “Within a World Forgotten”ına benzer bir vahşet ve mahvoluş sergileyen albüm, bu türün meraklıları için şüphesiz ki ilaç gibi gelecektir.

HISSING imajından müziğine, prodüksiyonundan genel havasına kadar ilginç ve merak uyandıracak bir grup izlenimi veriyor ve daha ilk albümünden etkileyici olmayı başarıyor. Bence HISSING adını ilerde daha fazla duyacağız ve grup daha bir sonraki işinden “Permanent Destitution”ın üstüne çıkarak zehrini daha yoğun şekilde üzerimize boşaltacak.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.67/10, Toplam oy: 15)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Profound Lore Records
Kadro
Zach: Bas, vokal
Sam: Davul
Joe: Gitar
Şarkılar
1. Backwards Descent
2. Pablum Abundance
3. Eulogy in Squalor
4. It Without More
5. Cascading Failures
6. Perdurance
  Yorum alanı

“HISSING – Permanent Destitution” yazısına 2 yorum var

  1. Bu albümü kimse sallamadı ama yeni albümleri de çıkıyor oleyler.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, benim sene sonu listemde vardı. Timsah kapan kaplumbağası gibi albüm.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.