# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VIRGIN SNATCH – Vote is a Bullet
| 23.11.2018

Yılın thrash/groove metal albümü adaylarından.

Polonya sen nelere kadirsin… Black metal başta olmak üzere özellikle son yıllarda metale devasa bir damga vuran Polonya, progresif rock’ından death metaline pek çok farklı türde kaliteli gruplar çıkarmayı sürdürüyor. Her ne kadar yeni bir grup olmasa da bugünkü konuğumuz VIRGIN SNATCH de istisna değil. Polonya’nın aşırı iyi metal üretiminin thrash metal kanadını oluşturan VIRGIN SNATCH, birkaç gün öne çıkan hayvansal çalışması “Vote is a Bullet”la yılın thrash metal albümlerinden birine imza atıyor.

2001’de kurulan ve bugüne dek 6 albüm çıkaran Krakovlu grup; son derece canlı, cayır cayır bir thrash metal icra ediyor. Yaratıcı rif saldırısı ve bunu anlamlı kılan bir beste anlayışıyla kafa göz girişen grup, duyup duyabileceğiniz en acımasız thrash metal örneklerinden birini sunarak kulaklarımızı şenlendiriyor. Acımasız derken POWER TRIP’vari paçoz bir hayvanlıktan söz etmiyorum. VIRGIN SNATCH daha steril sound’lu, daha modern anlayışlı ancak son derece güçlü, balyoz gibi bir müzik yapıyor.

Politik mesajlarla dolu olmasına rağmen yüzeysel ve bayağılaşmayan “Vote is a Bullet”; haşin vokalleri, mükemmel davulları, öküz gibi duyulan basları ve son derece etkin gitar kullanımıyla çok hızlı şekilde sevilecek ve anında benimsenecek türde bir thrash metal yapıyor. Yırtıcı ve OVERKILL’vari şirret vokalli bir anlayıştan ziyade daha tok, daha yumruksu vokaller kullanan grup yer yer haykırış benzeri vokallerle de müziği çeşitlendiriyor.

Polonya ve thrash metal dendiğinde son 12-13 yıldır aklına HORRORSCOPE’un “The Crushing Design” albümü gelen bir insan olarak, VIRGIN SNATCH’in bu albümle listemi ikilediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Grubun bir şekilde son derece çekici, merak uyandıran, aşırı gaza getiren bir yapısı var. Portekizli geçen yılki büyük sürprizlerinden PRIMAL ATTACK’i ilk kez duyduğumda hissettiğim “bu grupta herkeste olmayan bir şeyler var” hissini çok net şekilde de VIRGIN SNATCH’te de hissettim. Adamlar hem çok karanlık hem çok karakterli hem de icra bazında etkileyici ve akılda kalıcı bir şey yaratmayı başarmışlar.

VIRGIN SNATCH’in thrash metalini ifade etmek için kullanabileceğim ifadelerden biri “zevk sahibi”, bir diğeri ise tam Türkçe karşılığı olmadığından bu şekilde ifade edeceğim üzere “no bullshit”. Grup gerçekten de sokak kavgası kıvamında, gayet öfkeli ancak bir yandan da modern sound’lu bir thrash metal yapıyor. Vokaller bazı yerlerde eşlik arayışındaki “Oooooo”lar yapsa da, genel tavır cayır cayır, jilet gibi, acımasız. Vokallerin iki farklı karakterli olması ve Marco Aro’vari THE HAUNTED vokali ile daha heavy metal vokali arasında gidip gelmesi bana yer yer MERCENARY’nin ikili vokal kullanımını hatırlatıyor. Bu vokallerden heavy metal tarafına kayan daha klasik kullanım belki kimilerinin hoşuna gitmeyebilir, lakin bence müziğe zenginlik ve dinamizm katan unsurlardan biri.

Her şeyi bir potada erittiğimizde, VIRGIN SNATCH gerçekten de son derece güçlü bir albümle 2018’in iddialı işlerinden birini yaratıyor. Eüer thrash metali çok seviyor ve detaylar konusunda fazla mırın kırın etmiyorsanız, “Vote is a Bullet”tan zevk almamanız için hiçbir sebep göremiyorum. Grup müzisyenlik açısından da, şarkılara renk katacak fikirler açısından da son derece ne yaptığını bilir bir tavra sahip ve bu sayede albümü dinlemek baya baya keyifli hâle geliyor. Thrash metalin eski usul ile modernlik arasındaki dengesini iyi tutturan gruplar hemen öne çıkıyorlar diye düşünüyorum. VIRGIN SNATCH bu anlamda numunelik bir örnek. Albümdeki 9 şarkıda da çok ama çok güzel anlar var. “Face in the Dirt” gibi bir şarkıda odanızı kırıp dökmek isterken, “Antipodes” ile hisli bir ibişe dönüşebiliyor, kapanışı yapan 11 dakikalık “We are Underground”un groove’ları, değişken yapısı ve inanılmaz sololarıyla gruba olan hayranlığınızı perçinleyebiliyorsunuz.

VIRGIN SNATCH şahsen bu yılki en değerli kazanımlarımdan biri oldu. “Vote is a Bullet”, kritiğini yazdıktan sonra bir daha açmayı aklıma bile getirmediğim onca albüm arasından sıyrılıp ara ara mutlaka kulak vereceğim, araba kullanırken mutlaka başvuracağım taş gibi bir albüm. Thrash metal meraklısıysanız hiç vakit kaybetmeyin, zevkini çıkarmaya bir an önce başlayın.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.54/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Mystic Productions
Kadro
Zielony: Vokal
Grysik: Gitar
Paweł Pasek: Gitar
Anioł: Bas
Jacko: Davul
Şarkılar
1. Intro
2. Face in the Dirt
3. Vote Is a Bullet
4. Swarm of Wild Bees
5. Ineffective Grand Gestures
6. Defending the Wisdom (Wisdom to Thrive)
7. G.A.W.R.O.N.Y.
8. Antipodes
9. We Are Underground
  Yorum alanı

“VIRGIN SNATCH – Vote is a Bullet” yazısına 3 yorum var

  1. Berca B. says:

    Ahaha Virgin Snatch ismini anasayfada ilk gördüğümde “bunlar kimdi ya?” diye düşündüm sonra ilk albümlerini benim yazdığım anca aklıma geldi. O da süper albümdü halbuki ama ondan sonra o kadar hiç dinlememişim ki böyle bir grup olduğunu bile unutmuşum, arada da o kadar albüm çıkmış halbuki.

    Kritikten gaza gelişime ek olarak ilk albümden aldığım tatla da birlikte senden deli bir iş bekliyorum Virgin Snatch. Allah utandırmasın.

    Anubis

    @Berca B., ın the name of blood albüm incelemeni okumuştum. Baya beğenmiştim incelemeyi de albümü de. Sonra bende aynen senin gibi hiçbir albümlerini dinlemedim birsürü albümleri çıkmış vay anasını

  2. northern says:

    “snatch” kelimesinin argoda kadın cinsel organı anlamına gelmesi..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.