# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CHORIA – Black Secret Beyond of Nature
| 14.11.2018

Türünde yılın iyilerinden.

Filipinler’le birlikte brutal death metalin en sağlam underground’larından birine sahip olan Endonezya, benim için büyük oranda bu türe indirgenmiş bir ülke. Birbirinden amansız BDM grupları yıllardır türe pislik ve çirkinlik katmayı sürdürüyorlar.

İşte bu sebepten, ülkenin daha hisli grupları bana biraz eğreti, “naalaakaa” gelebiliyor. CHORIA brutal death metalle hiçbir işi olmayan, direkt olarak atmosferik black metale gönül vermiş insanlardan kurulu ve ilk albümleri “Black Secret Beyond of Nature” ile tür adına ellerinden geleni yapıyorlar. CHORIA’nın gerçekten de son derece pastoral, yer yer mis gibi ikinci dalga black metal kokan bir yapısı var. Şarkıları dinlerken grubun enstrümanlarını nasıl bir tutku ve istekle çaldıklarını, vokalistin nasıl kendini vererek söylediğini hissedebiliyoruz.

Grubun atmosferik black metali 1 saatlik süre boyunca epik sularda yüzen ve olayı ambient, elektronik taraflara taşımayan bir çalışma. Yardıran gitar, davul ve vokal sayesinde albüm son derece sürükleyici ve kuzey kokan sularda seyrediyor. Burada anlaşılan atmosferik black metalde herhangi bir korkutuculuk, gerginlik söz konusu değil. Tamamıyla doğayla iç çe, yer yer pozitif yer yer hüzünlü duygu geçişlerinin olduğu pamuk gibi bir black metal var.

Albümü alıp götüren melodiler, black metalin olmazsa olmaz nota kalıpları arasından özenle seçilmiş mevsimlik akorlar, vokalin şirretliği gibi pek çok faktörle, albüm ciddi anlamda başarıya ulaşıyor. Atmosfer yaratmak adına yer yer giren sinematografik klavyeler, dramatik şarkı örgüleri ve hepsinden önemlisi duyguyu yakalayabilen genel müzikal bakış açısı, CHORIA’yı daha ilk albümünü çıkaran bir grup olarak açık şekilde daha yukarılara taşıyor. CHORIA ne yaptığını kesinlikle biliyor ve zaman zaman Norveçliden daha Norveçli, İsveçli’den daha İsveçli, Finlandiyalı’dan daha Finlandiyalı olarak değerini belli ediyor. “Bergtatt” dönemi ULVER’den tutun da black metalin doğayla iç içe hâli adına sunulan işlerin geneli düşünüldüğünde, “Black Secret Beyond of Nature” son derece samimi bir görkem ve güzellik sunuyor.

Sadede geldiğimizde, CHORIA black metalin pastoral tarafından hoşlananların büyük ihtimalle beğeneceği, belki de çok beğeneceği bir grup. Aynı şekilde “Black Secret Beyond of Nature” da bir ilk albüm için fazlasıyla iyi olduğunu her anında kanıtlayan değerli bir çalışma.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.43/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Limited Blasting Production
Kadro
Vakh: Bas RSHarsh: Gitar, vokal Vart:Davul Zard:Gitar Steew: Klavye
Şarkılar
1. Secret Ancient I - Forest Cold South
2. Secret Ancient II - Nature Teaches
3. Secret Ancient III - Natural Life Outside of Dome
4. Magic Behind Turnaround of Winter
5. Vast Stretches of Ocean
6. Age of Sky
7. Celestial Sphere on Air
8. Past the Southern Pole
9. The Sound of Sky Straight
10. From Winter Wind to Green
  Yorum alanı

“CHORIA – Black Secret Beyond of Nature” yazısına 3 yorum var

  1. Anubis says:

    Kapak baya güzelmiş

  2. bahadır says:

    İlk albümde bu olgunluk ve bu sound! Şaşırtıcı.

  3. deadhouse says:

    Es geçilmemesi gereken bir albüm.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.