# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CIRCLES – The Last One
| 10.09.2018

Avustralya’dan progresif metal/djent harmanı lezzetler.

Avustralya metal sahnesine her türden çok önemli gruplar sunan bir ülke. En vahşisi de çıkıyor, en karanlığı da, en pamuğu da, en enteresanı da.

Bugünkü konuklarımız olayın progresif metal/djent tarafından bizlere seslenen ve PERIPHERY ekolünü başarıyla devam ettiren bir grup olan CIRCLES. Yeni albümleri “The Last Time”ı hatırı sayılır kez dinledim ve biraz bahsedeyim dedim.

CIRCLES karikatür düzeyinde olmayan bir djent etkisiyle, yeterince ferah ve değişken bir müzik yapıyor. Neo-prog muhabbetine de bulaşan; belki yer yer KARNIVOOL ve hatta COHEED AND CAMBRIA sevenlerin dahi hoşuna gidebilecek bir karakterleri var. Lakin grubun asıl hedef kitlesi “A Voice Within” dönemi vokalli INTERVALS ile ilk dönem MONUMENTS olarak özetlenebilir.

Sound ve müzikal kimlik olarak son derece modern bir yaklaşım benimseyen CIRCLES, buna rağmen “The Last One”da progresif metalin önemli isimlerini referans olarak gösterebileceğimiz bir atmosfer yaratmayı da başarıyor. Albümün genelinde hissedilen bir FATES WARNING griliği, bulutluluğu var.

Bazı şarkıların daha formülize djent sularında yüzdüğü albümde, özellikle dellendikleri anlarda iyice Jens Kidman’a yaklaşan, ancak onun haricindeki her yerde INTERVALS/MUTINY WITHIN arası bir vokal karakterine sahip vokaller var. Grup şimdi çoğu kişiye itici gelen bir tabir olsa da djent’i anlamlı şekilde kullanmayı ve bir djent grubu olarak değil, yeni nesil bir progresif metal grubu olarak anılmayı hak ediyor diyebiliriz.

Şahsen grubu dinlerken “djent dinliyorum, djent dinliyorum” şeklinde düşündüğümü söyleyemem. PERIPHERY’nin zaman içinde djent’ten kısmen sıyrılması gibi, TESSERACT’in deneysel atmosferik olayları gibi, CIRCLES da tek kelimeyle özetlenmeyi hak etmeyen, derin sayılabilecek bir müzik yapıyor. En azından bu çerçeve içerisinde.

Yazıda adı geçen gruplardan birini veya birkaçını dinliyorsanız “The Last One”ı dinleyebilirsiniz. Zararınız olmaz, muhtemelen güzel şeyler yakalarsınız, üstüne bir de yeni bir grup keşfetmiş olursunuz.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.60/10, Toplam oy: 5)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Season of Mist
Kadro
Ben Rechter: Vokal, gitar
Ted Furuhashi: Gitar
Drew Patton: Bas, sert vokaller
David Hunter: Davul
Şarkılar
1. Winter
2. Breaker
3. The Messenger
4. Arrival
5. Tether
6. Resolution
7. Dream Sequence
8. Renegade
9. Blueprints for a Great Escape
10. Alone with Ghosts
  Yorum alanı

“CIRCLES – The Last One” yazısına 1 yorum var

  1. Drone says:

    Ay bu dıcent ayol

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.