# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CHTHE’ILIST – Passage into the Xexanotth EP
| 08.08.2018

Bir çırpıda kıyamet.

İlk albümü “Le Dernier Crépuscule” ile ortalığı yakıp yıkan ve çağımızın en yetenekli ve üretken underground müzisyenlerinden biri olan Phil Tougas adının daha çok insan tarafından duyulmasını sağlayan CHTHE’ILIST, death metali son derece karanlık, dehlizlerde yankılanan ve güçlü bir yaklaşımla ele alan enfes bir grup.

FIRST FRAGMENT, ZEALOTRY, FUNEBRARUM gibi gruplardan çalan Tougas’ın olağanüstü gitar tekniği (EP’ye adını veren şarkının 4.28-5.30 arasındaki solosu) ve karambole kayan ancak asla kendini kaybetmeyen kaotik beste tarzı ve BEYOND CREATION davulcusu Philippe Boucher elinden çıkan yıkım gibi davullarla, CHTHE’ILIST kısa sürede hatırı sayılır bir kesimin underground favorilerinden biri oldu. Her ne kadar metal dinleyen bir insanın mainstream/undergorund ayrımı yapmasını saçma bulsam da, grubun genel karakteri gereği şimdilik olayın yer altında ilerledikleri, sürünerek etrafa zehir saldıkları da ortada.

Şarkılarında Lovecraft’tan tutun da Legend of Zelda’ya dek çeşitli fantastik konulardan bahseden grubun esas kimliğini ise korku, buhran gibi kavramlar oluşturuyor. 2016’daki “Le Dernier Crépuscule”ün ardından çeşitli projelerini olanca hızıyla sürdüren Tougas, yeni CHTHE’ILIST albümünü beklerken ara sıcak bir EP ile karşımıza çıktı.

Biri CREMATORY cover’ı (Alman gotik metal grubu olan değil, 1989-1993 arası faal olan İsveçli death metal grubu CREMATORY) olan 2 şarkıdan oluşan ve adını Lovecraft evrenindeki bir tanrıdan alan “Passage into the Xexanotth”, yaklaşık 11 dakika süren ve her anlamda CHTHE’ILIST karakterini ve kalitesini yansıtan bir çalışma. İki albüm arasındaki süreyi çok da açmamak adına çıktığı belli olan EP, “Le Dernier Crépuscule”ü seven herkesin anında hastası olacağı bir death metal duruşu sergiliyor. Rif demeye bin şahit isteyen iç içe geçmiş bulanık rifler, apar topar ama kendini bir an olsun şaşırmayan davullar; yırtınan, kusan, gırtlak kanatan vokaller ve gayet duyulabilir mikslenen lezzetli bir bas gitar. Tüm bunların yarattığı sülfür kokan simsiyah sesler bulutu, “Passage into the Xexanotth”un bu kadar kısa sürede böylesine büyük bir etki yaratmasını sağlıyor.

Gayet minimal bir şekilde sunulan bu yarı single, yarı EP’yi neden dinlemelisiniz sorusunun cevabına gelince, eğer death metal seviyorsanız ve türün alışık olunmayan düzeyde yoğun ve bulanık bir formunu dinlemek isterseniz, bu EP sayesinde CHTHE’ILIST ile tanışabilir ve akabinde 2016’nın en iyi albümlerinden biri olan “Le Dernier Crépuscule”e doğru yol alabilirsiniz.

Phil Tougas adını unutmayın, önleminizi erken alın.

Albümün okur notu: 12345678910 (9.67/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Profound Lore Records
Kadro
Phil Tougas: Vokal, gitar, klavye
Claude Leduc: Gitar
Antoine Daigneault: Bas
Philippe "Tyrant" Boucher: Davul
Şarkılar
1. Passage into the Xexanotth
2. Beneath the Crypts (CREMATORY cover'ı)
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.