# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
IMMORTAL’dan 2. yeni şarkı
05.07.2018

Mighty Ravendark.

Abbath’la yollarını ayıran IMMORTAL, bugüne kadarki en epik albümlerinden biri olacağını duyurduğu ve grubun eski günlerini anımsatacağını ifade ettiği yeni albümünün yazımını 2015 yazında bitirmişti. 2017 içerisinde Abyss stüdyolarında kayda giren grup, yeni albüm kaydını bu sene başında tamamlamıştı.

IMMORTAL’ın bugüne kadarki en uzun albümü olacağı da söylenen albümde vokalleri ve gitarlardan Demonaz, davuldan Horgh sorumlu. Konuk basçı ise Peter Tägtgren. Albümün adı “Northern Chaos Gods”, albüme adını veren şarkı 11 Mayıs’ta ortamlara salınacak ve kapak da şöyle.

Şarkılar ise şöyle.

Northern Chaos Gods
Into Battle Ride
Gates To Blashyrkh
Blacker Of Worlds
Where Mountains Rise
Grim And Dark
Called To Ice
Mighty Ravendark

Albümdeki baslar ise, miks ve master işlerinden sorumlu Peter Tägtgren tarafından çalınmış. İşte albümden yayınlanan ikinci şarkı olan “Mighty Ravendark”.

Bu da albüme adını veren şarkı.

IMMORTAL’ın 2015′te yaptığı yeni albüm açıklamasının ardından Abbath da eksik kalmamış ve adeta “IMMORTAL benim bana konuş” dercesine, Facebook cover fotoğrafını -bir süreliğine- solo albüm kartonetinde yer alan şu görselle değiştirmişti.

Yine hatırlanacağı üzere 2015′te, Abbath ile IMMORTAL’ın diğer üyeleri arasında sert tartışmalar yaşanmış ve iki taraf da kendi yoluna gitmeyi seçmişti. Abbath, ABBATH projesiyle kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkarırken, bir yandan da durum hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

Kovulduğumu hissediyorum. Solo devam etme niyetinde değildim, ancak gerçekten de buna itildiğimi düşünüyorum. Görünüşe göre Demonaz ve Horgh bensiz olarak IMMORTAL adıyla devam edecekler. Bunda bir sorun yok, ancak hiç kimsenin, Nuclear Blast’in bile hikâyeyi benim tarafımdan duymak istememesi büyük hayal kırıklığıydı. Diğer ikisi işleri kendi takvimlerine göre yapmaya karar verdiler ve benim rehabilitasyona gitmem gerektiğini öne sürdüler. Bu tam bir saçmalıktı, çünkü ben her zaman üzerime düşeni yaptım; hem sahnede hem de stüdyoda. Her zaman yaptım. Planım yeni IMMORTAL albümü için geçen sene stüdyoya girmekti. Benim istediğim gibi olsaydı, IMMORTAL şu anda yeni albümü için turlamaktaydı.

  Yorum alanı

“IMMORTAL’dan 2. yeni şarkı” yazısına 28 yorum var

  1. northern says:

    abi immortal’ın en karakteristik özelliği riff yazımı ve sonrasında da vokali değil miydi? e bu ikisinin de yaratıcısı olan adam olmadıktan sonra yani….

    Lefthandpath

    @northern, kesinlikle öyle. Demonaz’ın geçen yıllarda çıkardığı solo projesi gibi olacaktır. O albümü ben vasat bulmuştum.

  2. Ouz says:

    Enteresan bir albüm olacağını düşünüyorum. Seçecekleri vokalin ses renginin nasıl olacağını da merak ediyorum açıkçası.

  3. deadhouse says:

    Bence güzel bir şey çıkacak ortaya. Zaten kimse Abbath’ın vokallerini dinlerken orgazm olmuyor. Bide şey denmiş ”bu grubun en karakteristik özelliği riff yazımı ve Abbath bu görevi üstleniyor” Sanki diğer elemanlar black metalci değil, hatta müzisyen değilmiş gibi…

  4. deadhouse says:

    Madem çocuk gibi trip atacaksın demezler mi adama niye Immortal’dan ayrıldın diye.

  5. Osman says:

    Adam yukarda kovuldum yazmış. Bide şarkı sözlerine bakınca Manowar’ın black metal şubesi gibiler ahahaha.

  6. Rashid says:

    Abbath olaylardan sonra kendi yolunu çizmişti ama Demonaz ve Horgh yine “biz Immortal’ız” tarzı konuşunca Abbath’da iyi cevap vermiş. Abbath tek başınada yoluna devam edebileceğini gösterdi. Şimdi sıra Immortal’da.

  7. Küçük Zenci says:

    Aldığım duyumlara göre Abbath’ın şutlanmasının sebebi Demonaz ve Horgh’un Immortal’ı eski epik ve mistik havasına geri döndürmek istemelerine karşın Abbath’ın son dönemlerde artan catchy tavırlarından iyice rahatsız olmalarıymış. Eğer böyleyse onlar da haklı.

    Ayrıca anlamadığım bi şey var. Bu Demonaz sırtındaki ortopedik sorundan dolayı gitar çalamıyor muydu? At the Heart of Winter’dan beri gitarları Abbath çalıyor amk. Şimdi nasıl çalacak? Abbath şutlanınca hop diye geçti mi adamın rahatsızlığı?

  8. evrim eren says:

    senin o çivi gibi gitarın yeter abbathcım boşver sen diğer tırışkadan elemanları yoluna bak öpüyorum canım kardeşim

  9. Saatçi says:

    Abbath olmayınca immortal olmaz :))

  10. Alondate says:

    Bu ayrilik en cok dinleyicilere yaradi. Abbath’in albumunu cok begendim ben. Gecen sene rahat 100 kere dinlemisimdir. Bu album de Demonaz’in solo projesine benzerse ve Horgh hayvani davullarini calarsa tamamdir. Ayrica Peter’in albumde bass calmasi ve produktor olmasi buyuk bir arti. Belki (umarim) live eleman olarak grupla bir kac showa bile cikar.

  11. necrobutcher says:

    Benim pek bi umudum yok ama merak ediyorum.

    necrobutcher

    @necrobutcher, Albüm beni göt etti beyler. Demonaz’ı çok hafife almışım.

  12. Anubis says:

    Bende pek umutlu değilim meraktan dinliycem . Umarım şaşırtırlar

  13. northern says:

    iki sene önce yazdığımı aynen yineliyorum. bi de sanki “immortal biziz” diye iyice kafaya vurmak ister gibi “best of” misali albüm ve şarkı isimleri koymak çok komik kaçmış. albüm ismi direkt one by one açtırdı zaten.

  14. Ş. Yıldırım says:

    Abbath’ın albümü, ortalık çok karıştı ama ben halen buralardayım ayarında bir şeydi. Immortal bu albümde ne sunar bilemiyoruz, tahminimce çok aksiyon dönmese ve Abbath’ın yaptığı iş kafasında olsa da asıl değişimleri bundan sonraki albümlerde daha net hissedebiliriz gibi geliyor. Şarkı ve albüm isimlerine bakarak konuştum tabi sadece. Ayrıca, Peter Tägtgren, seviliyosun karşim <3

  15. BM Kommando says:

    Şu Abbath kadar pozcu bir insan yok. Teknik olarak iyi bir müzisyen olsa da black metal ile alakası yok. Ne kadar Varg’ı sevmesem de Immortal için yaptığı eleştirilere katılıyorum.

  16. Ouz says:

    Gayet başarılı. Demonaz’ın alnından öpüyorum.

  17. deadhouse says:

    Gayet iyi. Beklediğimden fazlasını aldım.

  18. Erdem says:

    Helal olsun be eskiye donus hizli gitar davul boyle blizzard beasts albumune benzettim hakkaten helal olsun, Satyricon gibi ne idigu belirsiz muzik yapan serefsizlere ilham olsun, helal DEMONAZ

  19. gXnn says:

    çok iyi beee. vokalleri kim yapıyor ya demonaz mı? abi ben bir bok anlamadım bu herif madem böyle yardırabiliyor hala neden yıllarca dilenci gibi takıldı abbathın yanında?

  20. TAAKE says:

    çok iyi lan,cayır cayır eski immortal soundu

  21. necrobutcher says:

    Abi Abbath’ı ayrı Demonaz vokalli İmmortal’ı ayrı ayrı sevmeye başladım. Bu bölünme çok iyi oldu gibi.

  22. bloodshot says:

    2. şarkı yayınlandı

    https://www.youtube.com/watch?v=9zanN5PQh64

    Ahmet Saraçoğlu

    @bloodshot, bu haberi 3 gün önce yayınladım sanıyordum, bir sorun olmuş yayınlanmamış. Hatırlattığın için sağ ol.

  23. Her ne kadar Abbath’ın sesini arasam da, Demonaz ve Horgh çok net şekilde Immortal’ın özünü yansıtan bir şey yapmaya çalışmışlar. Yayınlanmayan şarkılar arasından ilk albümlerin sertliğine yakın şeylerin olmasını da bekliyorum.

  24. necrobutcher says:

    Albüm bugün yayımlandı.

  25. dice says:

    demonaz > abbath

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.