# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
OAK PANTHEON – Sol
| 06.05.2018

Şöminede yanan meşe odunu kokusu.

Birkaç sene önce ismini çekici bularak tanıştığım OAK PANTHEON’u size asıl türü olan atmosferik black metal çerçevesinde tanıtmak belki de daha iyi olurdu, ancak kısmet grubun yeni akustik EP’sineymiş. 2011’de kurulan ve 2 albüm çıkaran ABD’li grup, yakın zamanda çıkan yeni EP’si “Sol” ile bizlere folk unsurların ön planda olduğu, pür pak bir EP sunuyor.

Aslında gayet canlı, cayır cayır bir müziği vardır OAK PANTHEON’un; rifler, melodilerle doludur. Lakin grup sahip olduğu folk ve post-metal özelliklerini diğer her şeyden ayrıştırarak yeni bir çalışma yaratmak istemiş ve bunu da “Sol” çerçevesinde ortaya koymuş.

“Sol”, içinde herhangi bir distrotion, davul, vs. barındırmayan; sadece clean vokal üzerinden yürüyen bir EP. Akıllara son WINTERFYLLETH albümü “The Hallowing of Heirdom”ı getiren; son derece sade, duru, narin, kırılgan bir hisli adam EP’si. Büyük oranda konuşmalar şeklinde ilerleyen vokaller, 23 dakikalık EP boyunca bize bir hikâye anlatıldığını hissettiriyor. Dingin, ağırbaşlı, oturaklı bir konuşmalar bütünü ve arkasındaki zarif müzik ile, OAK PANTHEON’un bu yıla kadarki kimliğini bilmeyenlerin grubu pamuk gibi sanmasına neden olacak bir müzik söz konusu.

Bu tarz müziklerden hoşlanıyorsanız; civelek olmayan, bilge bir havaya sahip, atmosferi yerinde folk tatları seviyorsanız, “Sol”da hoşunuza gidebilecek şeyler bulabilirsiniz. Özellikle AGALLOCH’un benzer taraflarını sevenler için bu daha da olası olacaktır.

Grubun iki elemanının hisli bir dönemine denk geldiği için çıktığını ve biraz tek yönlü olduğunu düşündüğüm “Sol”, fazla kafa yormadan, dingin bir şeyler dinlemek istediğiniz bir 23 dakikanıza, hatta belki de çay kahve yanına iyi gidebilir.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.71/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Tanner Swenson: Gitar, geri vokal, perküsyon
Sami Sati: Gitar, vokal
Şarkılar
1. Sol
2. Falling
3. A Prayer for Light
4. Mirth of the Divine
5. Komuso
6. So Grossly Incandescent
  Yorum alanı

“OAK PANTHEON – Sol” yazısına 2 yorum var

  1. Drone says:

    Kel alaka sorularda bugün: Ihsahn kritiği gelecek mi?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.