# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Antifa baskılarının artması sonucunda TAAKE’nin ABD turnesi komple iptal edildi
28.02.2018

17 konser uçtu gitti.

TAAKE’nin 24 Mart’ta New York’taki Le Poisson Rouge konseri, Antifa toplulukların TAAKE’nin Nazi sempatizanı bir grup olduğuna dair protesto ve baskıları sebebiyle iptal edilmişti. ABD’deki antifa toplulukları, TAAKE’nin ülkedeki diğer konserleriyle ilgili de konser mekânlarına uyarılarda bulunup bu konserlerin iptal edilmesini sağlamaya çalışıyorlardı. Bu çalışmalar işe yaradı ve grubun ABD turnesi olduğu gibi iptal edildi.

Olayların sebebi, Hoest’in 2007 yılında Almanya’da verdikleri bir konserde sahneye göğsünde gamalı haç ile çıkmış olması.

Hoest konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Almanya’da verdiğimiz bir konserde göğsümde bir gamalı haç oluşuna dair yıllardır pek çok kez açıklama yaptım ve bunun Nazi zihniyetini desteklediğime dair bir şey olmadığını söyledim. Oradaki tek amaç sadece ekstrem bir şey yapmaktı ve bu davranış açık şekilde geri tepti. Ancak aradan 11 yıl geçti ve bu sürede TAAKE İsrail’de bile konser verdi!

TAAKE’nin 25 yıllık kariyerinde bu tür olaylar hiç tekrarlanmadı ve elbette ki bir daha da tekrarlanmayacak. Ancak belli kesimler belli ki bu durumu asla affedilebilir olarak görmüyor ve bu kasıtlı yanlış anlaşılmayı sürdürüyorlar. O yüzden bir kez daha tekrar ediyorum: TAAKE ırkçı bir grup değildir. Hiçbir zaman olmamıştır, hiçbir zaman olmayacaktır. Bunu iddia etmeye devam etmek saçma ve temelsizdir, ayrıca da pek çok kişinin beklediği konserlerimizi sabote etme çabasından başka bir şey değildir.

Yakın zamanda benzer olaylar GRAVELAND, MARDUK ve PESTE NOIR için de yaşanmıştı.

  Yorum alanı

“Antifa baskılarının artması sonucunda TAAKE’nin ABD turnesi komple iptal edildi” yazısına 41 yorum var

  1. Furkan says:

    TAAKE’nin nazi sempatizanı bir grup olduğunu düşünmüyorum. Ancak Almanya’da sahneye gamalı haçla çıkmalarının yanlış anlaşılmalara yol açabileceğini tahmin edememeleri için oldukça saf olmaları gerek.

  2. deadhouse says:

    Beynini siktiklerim.

  3. Lefthandpath says:

    Beyinsiz herifler. Irkçılık karşıtı olup da yasakçı zihniyete sahip olmaları çok ironik. Taake ırkçı bile değil.

  4. \m/ says:

    Açıkçası gamalı haçla çıkmanın bu tür sonuçlar doğuracağını düşünmemiş olmak da ayrı aptallık bence. Hadi tamam 11 yıl sonra konserlerin iptaline geleceğini düşünmemiş olabilir de yine de insanların gözünde gamalı haçın nasıl etki yarattığını bilmesi lazımdı

  5. Eric E. says:

    Nazicilik oynayan zavallı sübyan türkler, sizlere uzun uzun ırkcılığın tarihini yada ırkcıların insanlığa verdiği zararı anlatmayacağım. Umarım bu savunduğunuz ideolojiye karşı karşıya kalmadan ölmezsiniz.

    TAAKE

    @Eric E., klasik solcu çarpıtması yapma,kimse siyasi görüş savunmuyor,bir kaç beyin ölümü gerçekleşmiş organizmanın insanların müziğine,zevkine yaptığı tecavüze,engellemeye sövüyor,insanların müzik dinlemesine bile salça oluyorsunuz,siyasetinizinde,ideolojinizinde,duyarınızında canı cehenneme

    grotesksovguler

    @TAAKE, dostum cinimiz cehenneme yaa

    Osman

    @Eric E., hayır şunu yazmanı ne tetikledi cidden söylermisin? Ortada hiçbirşey yokken sağlam bir shitstorm başlattın. Benim için hava hoş, bu sitede yazılan saçmalıkları okumaktan zevk alıyorum. Ama şunu ne kafayla yazdın, veya yönetimden nasıl geçti, çok merak ediyorum.

  6. goatprinciple says:

    Taake’nin açıklama yapması zaten başlı başına yanlış. O yüzden thumbs down for Hoest and Taake!

  7. TAAKE says:

    Black metalin düştüğü şu hale bak,Hoest da hemen çark edip pusmuş,hep diyorum metalcilerin hepsi süt kuzusu,ana kuzusu,Taake türkiyeye konser planlayacak da üç beş siyasetten beyni çürümüş bağnaz yüzünden iptal olucak,nazileri mumları aratırım,faşizmin en şiddetlisini yaşatırım onlara,ondan sonra koşup nefret ettikleri polisin arkasına saklanmasınlar

  8. TAAKE says:

    Zenci ve lgbt karakter olmayan oyunların yok sayıldığı,filmlerin ödül verilmeden linç edildiği,blac metalcilerin bile duyar kasmak zorunda bırakıldığı yarrak gibi bir döneme rastlamakta bize nasipmiş😡

  9. Nox says:

    Bir Türk’ün aşırı sağcı, nazizm özentisi olması gerçekten çok ilginç. ABD’de bir siyahın ırkçı olması gibi bir şey. Başta deadhouse olmak üzere sitenin ergen takipçileri arasında da var bu tiplerden. Sosyal hayatınızda yaşadığınız başarısızlıkları, topluma ait olamama duygusunu black metal ve ırkçı kitlesine beslenen özentiyle bastırma çabası gibi geliyor bana. neyse ki sayıları 3-5 kişi de ciddiye alınacak bir durum yok. olan güzelim müziğe oluyor.

  10. Godless Killing Machine says:

    @TAAKE, moruk sen ne kadar sıkıntılı bir insansın ya. gerçekten imkanım olsa seni tanımak isterdim numunelik bi modele benziyorsun. çeşitlilik bu dünyanın olmazsa olmazı. zenci ve lgbt karakter olmayan oyunların (?) dediğin şey film endüstrisi ise bir şeyin yok sayıldığı yok. iki sene önce zenciler de oscar törenlerini hiç zenci aday olmadığı için ırkçılıkla suçluyordu çocuk mu kandırıyorsun sen burada. chris rock’un söylediklerini izlediysen biliyorsundur. lgbt’ler de bu dünyanın bir gerçeği ve çok fazlalar. herkes bunu kabul edecek. konu black metal gerçi, nereden bunları çıkardığını da anlamadım anlamsız bir nefretin var, konu ne zaman nazi, antifa falan olsa bu sitede hemen damlayıp aynı şeyleri sayıklıyorsun altında buram buram ırkçılık kokan ideolojinle. sorsak ırkçı değilsin, siyasetin canı cehenneme falan da filan. sen kendine kendini itiraf edememişsin seni ciddiye alıp cevap yazmak bile zaman kaybı.

    TAAKE

    @Godless Killing Machine, ben çeşitlilik olmasın demiyorum ki,black metalde depressive black metali savunduğum için dışlanmaması gerektiği için tepki çeken biriyim,ben bu kadar hassaslık,politik doğruculuğun,her şeyden nem kapmanın saçmalamaya başladığını söylüyorum,ve çoğu kişi böyle düşünüyor,yani biz zamanında beyaz kukuleta geçirip zencileri yaktık şimdi onları her yerde yüceltelim,alakalı alakasız her yere koyalım olayı iyice garip bir hal aldı,pewdiepe bile bunu dile getirdi,adamı sıkıntıya soktular,black panther filmine olumsuz eleştiri yapamıyor sinema siteleri,ırkçı oluruz diye,böyle dengesizlikler türkiyede olurda bu acayiplik her yeri sardı,gay süperman,trans batman,feminist he-man ile de duyarlılık yapılmaz,deadpool bunu çok güzel ti ye almıştı,bayan pardon kadın düşmanını öldürüken şimdi seni öldürsem mi cinsiyetçi oluyorum,yoksa kadın diye öldürmeyerek mi ayrımcı,cinsiyetçi oluyorum diye konuşuyordu,ideoloji,siyaset konusunu hiç tartışmayacağım çünkü hiç kimse kimseyi tanımadan ve kişi ben şuyum demeden itham edilerek tartışmak çok anlamsız

    Ugur

    @Godless Killing Machine, Normalde bu tarz tartışmaları elimde kahveyle dizi izler gibi izlerim ama konu sinema’ya gelince birşey yazmak istedim.

    Linç mi edilirim bilmem ama ben bu konuda TAAKE’ye hak veriyorum.Bundan 10 yıl sonra muhtemelen hiçbir şekilde hatırlanmayacak, sinemaya hiçbir katkısı olmayan filmlerin ödüllere boğulduğu bir dönemi -30′una gelmiş biri olarak söylüyorum- daha önce görmemiştim.’Çeşitlilik’ her zaman vardı.Yoktu diyenler ya o dönemde hayatta değildi ya da yakın tarihten bir haberler.2002′de Halle Berry oscar’ı kazandığında beyaz mıydı? Ang Lee’nin benim de çok sevdiğim ‘Çince’ filmi Crouching Tiger Hidden Dragon’ın en iyi film oscarını kazanmasına ramak kalmıştı.Tacizci para babalarının foyasını ortaya döken #metoo hareketinin şuan geldiği noktaya; son çıkan saçmalıklara bir bakın.Sanki birileri bu hareketi değersizleştirmek için özellikle uğraşıyor.

    Oyun dünyasında da sjw’nin etkisi arttı son dönemde ama artık geri tepiyor.Zira ‘gamerlar’ nispeten daha aklıselim insanlar olduğundan yapılan işin kalitesini ‘çeşitlilik’ olup olmamasıyla değil ölçmüyorlar. Koskoca EA Games milyon dolarlık bütçesi olan Mass Effect’in son oyununu sırf sjw’ye yaranmak adına bir avuç yeteneksiz tumblr bloggerına emanet etti.Noldu biliyor musunuz? Sıçıp batırdılar.Acayip satış rakamları olan efsane bir oyun serisine yazık ettiler.Oyun diyip geçmeyin holywood oyuncularının modellik ve seslendirme yaptığı, milyon dolarların döndüğü bir sektörden bahsediyoruz.

    Neyse bu konudaki görüşlerimi burada kusmuş oldum.Daha da dayak yemeden kaçayım ben.

  11. Plot Device says:

    Örneğin Marduk Türkiye’ye gelse ve solisti PKK sembolünü vücuduna çizse sonra bunu ‘ ya biz extreme ve cool olduk ‘ dese buna da düşünce özgürlüğü diyecek miydiniz black metalci arkadaşlar? Naziler size zarar vermediği için bunun acısını çeken Avrupalıları anlayamamamız normal.

    Normal swastika olsa neyse ama o şekildeki swastika milyonlarca insanın ölmesine neden olmuş bir vahşetin sembolü. Yahudileri ve diğer milletleri geçtim, milyonlarca Alman erkek daha hayatın güzelliklerini yaşamadan ve ellerine kadın eli bile değmeden zorla askere alınıp daha 19-20 yaşlarında öldüler.

    Neyse ki death metal gruplarında böyle saçmalıklar yok. Şu durumlar yüzünden black metalden soğudum iyice.

    Salata

    @Plot Device, Öyle şey mi olur yav! Svastika sadece Nazilerin kullandığı bir işaret değil, hadi Taake’in bunu ne amaçla kullandığı belli tamam fakat orak ve çekiç sembolünü de hiç bir yerde kullanmayalım o zaman, sonuçta Sovyetler milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu, yeri geldi suni kıtlıkla kendisine karşı çıkan insanları öldürdü. Bunlar tamamen belli gruplara atfedilmesi gereken semboller değil bence.

  12. Ebu Cehil says:

    Antifa topluluklarından Nazizmi aratmayacak bir davranıştı. Sözüm ona özgürlükçü kahrolsun kurallar diyenler konu kendisi gibi düşünmeyen olunca elinden gelen şiddeti göstermeye çekinmeyecekler. 10 yılı geçmiş bir eylemi tartışmak yersiz. Ayrıca Hoest ırkçı nazi sempatizanı olabilir aynı şekilde grubuda. Bu onu katil yapmaz. Her birey istediği fikri düşünebilmeli artık yıl olmuş 2018.

    TAAKE

    @Ebu Cehil, çok yüzeysel olacak aman bana ne herkes ne yapıyorsa yapsın,beni ligilendirmez mantığı aslında insanoğlu için en rahat fikir,ama herkes en iyisini ben bilirim,nasıl yaparlar,nasıl ederler tavrı ve tahammülsüzlük,göte göt diyememe ve aşırı hassaslık ve duyar kasıcılığı insanlığı bayağı bir strese okuyor,işini zorlaştırıyor

    Ebu Cehil

    @TAAKE, işte bu yüzden bm var ve diyor ki ideolojilerinizde boğulun yiyin birbirinizi ağzınızdan diğerinin bağırsakları akarcasına -bu esnada biz de şarabımızı yudumlayıp olanları izleyeceğiz. Sonra ağlayacaksanız biz ne yaptık diye duyar kasacaksınız işte o zamanda çatlıcaz gülmekten acınası halinize xD. Gönlüm isterdi ki Hoest`ten şunu demesini beklerdim; Konserde sizi bekliyorum bana elini sürenin kalbini çıkartırım diye de işte.

  13. Berca B. says:

    Antifa konulu haberlerde illa ki her iki görüşten de müthiş ruh hastası yorumlar geliyor. Bu haberde de standartlar korunmuş neyse ki.

  14. TAAKE says:

    @Plot Device, burda anlamdığınız nokta şu,black metal siyasetle ilgilenmez,misantropist ve yıkıcı bir tavrı vardır,tüm yaşamdan ve canlılardan nefret eder tam öz itibariyle,milliyetçilik gibi benim ırkım harika diğerlerine fuck off tavrınına karşıdır,çünkü sadece bir ırk değil herkese ve her şeye karşıdır,sol görüşün ise hiç alakası yoktur,hele sol görüşün eşit gelir dağılımı,insanca yaşam,cinsiyet eşitliği,sendika,haklar gibi insani ve hümanist temelli olaylara komple terstir,varg vikernes bir röportajında aslında sosyalizm değimiz şey,basbayağı hristiyanlık merhameti,insancıllığı,herkesi eşit görme fikri insanlık daha en başlardayken hristiyanlık ile geldi,ekmeğini bölüşme,yardım,kollektiflik gibi şeylerde,ama kara giysili papazlar bunu kendi amaçları için kullandı,incilde kılıç taşıyan klılçla ölür,düşmanını sev demesine rağmen sırf altın ve zenginlik için dini kisveyle insanları karşı dinin üstüne sefere yolladı,halkı kandırdı ve eziyet etti,onun için black metal grupları sahneye kara cübbeyle çıkıyor,çünkü onlar gerçek şeytan,aslında kilise şeytanın en yakın ortağıdır sözü boşuna değil diyor,onun için nsbm ve red-socialist veya anrchist black metali black metalciler reddeder,çünkü bu ideolojiler ne kadar yıkıcı olursa olsun ki öyle bir iddiaları yok hatta tam tersine daha iyisini vadederler,insanlığın iyiliği,refahı ve rahatı temelli oldukları için daha ilk başta black metalla çelişirler,yani kısaca black metal hiç bir ideolojiyi kabul etmez,peki bu eski atalarını öven,şeven sözler içeren black metal grupları?bazıları hristiyanlığa tepki olarak eskiyi yüceltiyor,bazıları din karşıtlığını özellikle eski özümüzü yok ettiler olayında temellendirdiği için eski kültür ve pagan dönemlerini yüceltiyor ve bunu ilginç buluyor,mesala türkiye dki black metal grupları doksanlarda böyledydi,witchtrap,sadistic spell gibi gruplar mesala faşistlikle suçlandı,adamlardan biri miliyetçilik hakkındaki soruya eski öz kültürümüzün çok çekici ve şimdikine göre daha onurlu,samimi ve dürüst buluyorum ve bunun korunması gerektiğini düşünüyorum,milliyetçilk hakkında fikrim bu dedi bu aslında tüm turk bm tayfasını özetliyor,şu ana kadar nerdeyse faşistlikle suçlanan turk bm grupları eski kültürü daha iyi bulan ve onu savunan tipler,hayır bunuda sadece bir iki step,kurt,kılıç kalkan resimli albümü var,eski göktürkçe isimler kullanıyorlar veya araplaşmadan çok rahatsız olduklarını dile getiriyorlar diye faşist yaptılar,bu haksız bir itham ,nazi olayını gelirsek naziler ve ikinci dünya savaşı insanlığın toplu olarak yok olma korkusu yaşadığı bir kabustu,bu yüzden black metal için bulunmaz bir fırsat,ayrıca nazilerin gerçekten bir okültist bir yapı olması,yaptıkları işler black metalin insanlara yapmak istediği fantezileri adeta gerçek kılıyordu,üstünde tonlarca ezoterik simge bulunan kahverengi kıyafetli ama çok eli yüzü dügün bir asker hiç duygusuz bir şekilde zyklon b yi salıp çırılçıplak bir grubun yavaşça ölümünü izliyor ve sonra kalan cesetleri fırına yolluyor,ayrıca bu sırada şehirler yangın bombalarıyla alev alev yanıyor,insan çığlıkları,tecavüz inleyişlerine katyuşa çığlıklarına karışıyor işte bu görüntü ve atmosfer kabul edelim ve samimi olalım,black metalin tam istediği hayallerindeki görüntü,bu yüzden ideoloji katmadan belki içten içe la naziler ne karizma ya diyerek marduk,infernal war,taake gibi gruplar bu konsepti kullanıyor,çünkü çok uygun,ama işte antifa gibi kendi gibi olmayana direkt faşist diyen gruplar bu grupları direkt dışlıyor,yok klibinde 2.dünya savaşı görüntüleri var,yok panzer var,yok gamalı haç,bi de bazı uyanık black metal grupları var ki aman biz 2.dünya savaşından bahsetmeyelim,2.dünya savaşı direkt naziler demek,yaftalanırız onun yerine 3.dünya savaşı teması kullanalım,gelsin nükleer bombalar,gitsin hidrojenler,arkayada atom bombası atılışı nasıl olsa atan abd kimse abd ye duyar kasamaz,ben daha atom bombası için atalarından utanan amerikalı görmedim,yok 2.dünya savaşı sakat iş,geç onu deyip işi götüren gruplar var,hayali ülkeler hayali yerlere nükleer sallıyor böyle şarkılar var ,kimse incinmiyor,her grup memnun,her zaman derim black metali dinlemekten gerçekten zevk alabilirsiniz ama felsefesi gerçekten herkesin kaldırabileceği bir şey değil

    LifeHunter

    @TAAKE, Hocam iyi güzel de benim anlamadığım nokta şu, neden canlı olan her şeyden nefret edip,hepsinin ölmesini istemek gibi bir felsefe var burada? Bunun sebebi insanların sadece doğaya zarar veren ve hemcinslerine zarar vermek dışında bir şey yapmayan canlılar olduklarını düşünüp,hepsinin yok olması ile doğal düzenin daha iyi bir hal alacağı düşüncesimi? Yoksa sadece sadistlik diye geçen, saf şiddetten ve katliamlardan zevk alma durumumu?

  15. Greenlandic says:

    Pasifagresif’in Burzum tartışmaları çok güzeldi, yukarıyı okurken o tartışmalar aklıma geldi tebessüm ettim. Birde TAAKE arkadaşımız bence bu sitenin en orijinal kişiliklerinden biri. “Black metal pınarı” kavramının mucidi olan bu arkadaşın yorumları siteye renk katıyor.

  16. firat tale says:

    @Taake seni tanimak istiyorum yigidim, beni mutlaka ara…

  17. erdem says:

    ayar oluyorum bu antifaya sozde is yapiyo serefsizler kendi ulkenize bakin once, bu arada adam gencliginde gaza gelip gamali hac yapmistir ne olacak bundan,

  18. Godless Killing Machine says:

    Bu kadar yaygaranın üstüne konsere gideyim dedim, sanırım sadece New York değil başka konserleri de iptal etmişler.

    Bu vesileyle Facebook’ta konser sayfasının sağ tarafındaki önerilenler kısmında gelecek ay Watain/Deströyer 666 konseri olduğunu öğrendim ve ona bilet aldım. Ertesi gününde de Mayhem/Incantation. Allah Antifa’dan razı olsun dünyada güzel şeyler de oluyor ben şimdi bu adamlara nasıl kızayım.

  19. tiancigynot says:

    avrupa da yaşıyorum ve uzatmadan söyliyim burada sözüm ona antifa üzerinden düşük ıq lu yorumlar yapan tipler antifa nın en salak adamının herhangi bir oraganının gördüğü işlevi göremez, burası türkiye değil adamı böyle sikerler evlat edinin bu kadar seviyorsanız

    Salata

    @tiancigynot, Bence senin burada böyle aşağılamaya çalıştığın tipler ile o avrupalı tiplerin arasındaki fark görüşlerinden değil de avrupanın şartlarının daha iyi olmasından geliyor. Antifa olup olmamakla bi alakası yok

    tiancigynot

    @Salata, kimse antifa ya süper bir oluşum falan demiyor, ruslar berlin e girdiklerinde tecavüz etmedikleri kadın bırakmadılar,buradaki öküzler nerden bilsin almanların zamanında patates ve fare yiyip hayatta kaldıklarını,çoğu hitlerden ve bu ucuz nationalität söylemlerinden nefret ediyor artık,ki bir afd li mhp linin yanında demokrasi şöleni kalır,yanlışları olsa da antifa gibi oluşumlar olmasa avrupa da kafadan kontak bir ton adam var, bunu burdaki adamlara nasıl 3 4 satırla anlatayım bilmiyorum , ama buradaki kazanılan demokrasi üzerine forumlarda dönen bu sahte hassasiyet anca tr de geçer, burda dediğim gibi siker atarlar

    Osman

    @tiancigynot, o eleman sensin galiba?

  20. Anubis says:

    Gelin Türkiye ye kardeşim . Hazır Amerika komple iptal olmuşken . Burda sizi başımızın üstünde tutarız ne nazi deriz ne bisey :)

  21. TAAKE says:

    @tiancigynot, tam bir tatlı solcu kafası,ben amerikada olsam ruhsATLI silahımla taake in korumalığını yapardım,tabi orası orası türkiye değil haklısın,pkk standtlarından ayrılmayan,özgürlük düşmanı antifa avrupada,amerikada nefret ettiği polisin arkasında böyle soytarılıklar yapar ama türkiyeye gelinde kim kimi sikiyor görürsünüz,taake de bu olayda horna kadar dik durmadığı,hemen topukaldığı için siktirsin gitsin hollanda gay barda 300 korumayla çalsın,ulan amerika gibi dünyanın en emperyalist bir devlette solculuk,hümanistlik oynayacak kadar dengesiz ve müzik gibi bir olayı kadar engelleyecek kadar özgürlük düşmanı bir oluşum o pembe götleri yiyorsa amerikayı,ortadoğu siyasetini eleştirsin,ama nerde sizde o yüz,o karakter?

    Bir Dinleyici

    @TAAKE, biri gene oturduğu yerde delirmek zorunda kalmış, yazık :D Nefretin o kadar güç yoksunluğu çekiyor ki, bu seni delirtiyor. Yazdıkların mantık yanılsamaları ile dolu, ki ötesini de senden beklememek lâzım zaten.

    cotard delusion

    @TAAKE, Aga yıllardır noktalama işareti sıkıntından ve yazım yanlışlarından ne dediğini hiç anlayamadım. Fikirlerin biraz uçlarda ama onları zerre eleştirmiyorum, konu o değil. Gözünü seveyim bari bir nokta falan koy cümlelerin arasına.

  22. TAAKE says:

    gel türkiyeye hoest,ne kadar zoru görünce ürksende,sana evimi açar istanbul u gezdirim,kaşarlı kuşbaşılı ısmarlar jagermeister açarım yanında,karıya da götürür alemlere de akırım seni yeterki bi konserinde isanbul/turkey yazsın ulan

    P L A G U E

    @TAAKE, adam hıyarforth ile yiyisti, sen karıya götürmekten bahsedion. Kesmez artık onu öyle şeyler. Yalniz kaşarlı kuşbaşılı yanına jager güzel, bende isterim:)

    cotard delusion

    @P L A G U E, Dayı hakikaten o mevzu neydi öyle ya? O videoyu ne zaman gördüğümü hatırlamıyorum fakat bir daha Taake albümü dinlememiş olabilirim. Kasıtlı olarak değil, yakıştıramadım lan işte.

    Shining zaten sevmiyorum eğer konu o ise.

    P L A G U E

    @cotard delusion, mevzu şu; ağır madde kullanımı ve hıyarforth un cinsel istismarı. Uzun saçlı görünce hallenmek istemiş sanirim gavat:)

    TAAKE

    @P L A G U E, hahahaha haklısın :)

  23. TortureKiller says:

    Take dinlediğim bir grup değil anlaşılan kara metal tıngırdıyolar. metal siyasi ölçüde doğası itibariyle anarşiden ve itaatsizikten,özgürlükten yanadır. bu nasıl bir ergen kafasıdır ki ” ekstrem birşeyler yapalım hacü göğsüme gamalı haç çizek bebeleri etkileyek ” ismail yk kafası herhalde. antifa duruşu ve unutmayışı takdir edilesidir. hadi siktir git şimdi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.