# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PORTAL’dan bir şarkı daha
05.01.2018

Phathom.

Son albümü “Vexovoid”u 2013′te çıkaran Avustralyalı dezonant öküzler PORTAL, yeni albüm haberini verdi.

Albümün adı “Ion” ve 26 Ocak’ta piyasada.

01. Nth
02. ESP ION AGE
03. Husk
04. Phreqs
05. Crone
06. Revault Of Volts
07. Spores
08. Phathom
09. Olde Guarde

“Phathom” yayınlandı.

“Phreqs” adlı şarkı şöyle.

Teaser da var.

  Yorum alanı

“PORTAL’dan bir şarkı daha” yazısına 4 yorum var

  1. Ouz says:

    82 saniyede içim karardı lan Allahsızlar!

    Yeni albüm çıkaracağından haberim olmadan, Gigan kritiğinde Portal’dan bahsetmiştim. Yine içime doğdu herhalde. Ne kadar iyi huylu, temiz kalpli bi adamım ya.

  2. Ritualclast says:

    Experimental veya Avant-garde, tahammül edemediğim bir şey varsa o da bu avradını siktiğimin noise meselesi! Arkadaş şu amına koduğumunun noise’ını illa harsh mı kullanmak zorundasınız? Kulağımın, beynimin anası sikiliyor hele hele kulaklık ile dinleniyorsa(!) Zamanında experimental ve underground bir takım grupları keşfetmiştim Bandcamp de. Gruplar hakiki anasının amıydı neredeyse alayı “Harsh-noise” gruplardı bazılar Avant-garde. Bakın Noise demiyorum janraya birde bu yarakların Harsh-Noise alt kolu var o size lube takviyesi yapmadan analdan giriyor direk hani ön sevişme falanda yok yani. Vesselam grupları en fazla on saniye dinleyip ne bok olduklarına bakıyordum aynı zamanda janrayı da kolaçan ediyordum hele bunların birde albüm kapakları var sormayın (!) Orada bu janranın ne pain in the ass olduğunu bizatihi tecrübelemiştim. Hatta bir grup vardı temelde Avant-garde / Experimental sayılırdı ciddi anlamda güzel işti ama sanıyorum LP de ya bir ya iki parçada bir noise belki harsh-noise sayılacak bir pasaj vardı 2-3 kere kendimi zorladıysamda o sikik 10-15 saniyelik kısım yüzünden grubu silip atmak zorunda kalmıştım yoksa gerekse isim gerekse cover gayet güzeldi vede orijinal işti tamamiyle. Kaldı ki ben Noise janrasını Black Metal de destekleyen ve seven biriyim ama onu dinlenebilir yapan adamlarla. Noise de tıpkı Progressive, Avant-garde, Experimental işler gibi zor bir mevzudur öyle çorba gibi görünür ama ciddi bir duygu ve yetenek ister hatta Noise müzikte ki en ala Avant-garde dokunuşlardan biridir o dissonant’ı tutturmuşsan ne ala! Ve de tabili harsh-noise olmayacak ki kulağı daha uzun süre kullanabilelim. Örnek olarak; Vocivus yada Xothist ki bu iki grupta aynı one-man band işidir yani bu adam hemde şaka gibi ama Amerikalı birisi amına komuş olayın keşke başka işleride olsa ama yok ne yazık ki öyle albümler de yığmıyor. Bu arada dürüst olacağım diskografimde ki bu janralarda ki tek grup bu ikisi yani Noise mevzusunda ne yazık ki o kadar aramama rağmen hiçbiri dinlenilebilir çıkmadığından bende bu janrayı bıraktım bunlarda yetiyor açıkcası. Bu adamın işleri Noisy BM ila Experimental/Ambient/Noise arası gayet sikici bir tatlılıkta geziyor. Hele hele o Vocivus arkadaş bu kodumun kaseti evet genelde bu janralar kasetlere basılır (yürü be aq kvlt) bir demo olarak beni aşan bir iş o cover’ın bile ne olduğu senelerce çözememiştim tabi çözünce biraz kvlt’lüğü gitti ama olur o kadar. Hatta zamanında sitede bu demoyu kritik yapmak için Ahmet Saraçoğlu’na e-mail ile de atmıştım ama artık dışarıdan kritik almadıklarını söylemişti, üzülmüştük tabi ama olsun o kadar… Noise mevzusu açılınca yardım bende böyle. Birde bu adamlar için MA Experimental DM demiş ama açıkcası hiç öyle gelmiyor bana soundlarında bir orijinalite yok o deneyselliği alabilecek hatta ne sikime Death Metal klasmanına giriyorlar onu da anlamak güç. Soundları oldukça raw yer yer noise totalde harsh bir iş olsa olsa Raw BM olur gibi geliyor bana neyse aq çok konuştuk.

  3. kuruderi says:

    Pasifagresifi neredeyse açıldığından beri severek takip ediyorum fakat site ile ilgili ufak bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum. Son zamanlarda çok fazla artan bol küfürlü yorumların, yazıların yayınlanıp yada yayınlanmaması ile ilgili bir otokontrol mevcut mudur? “Okumayı ver canım sen de” diyebilirsiniz, saygı duyarım fakat neredeyse 40′ına merdiven dayamış biri olarak gerçekten rahatsız edici bir durum bu. Sadece yukarıda yorum yapan arkadaş için değil, genel olarak kastettim (yoksa tanımam etmem belki de insanlar kendilerini öyle ifade ediyorlardır ona birşey diyemem) 7den 70!e takip edilen böyle güzel bir site için bir abi yada kardeş olarak rahatsızlığımı dile getirmek istedim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @kuruderi, kontrol mekanizması tabii ki mevcut. Küfürlü konuşmak kişisel bir tercih. Normal şartlarda, başkasına küfür ve hakaret etmedikçe siteye gelen her yorumu fikir özgürlüğü gereğince yayınlıyoruz. Yukarıdaki gibi yorumunu küfürlü şekilde yapmak isteyen kullanıcılar konusunda bence de sıkıntılı bir durum var ve bu konuda tam olarak nerede durulması gerektiği konusunda emin değilim.

    Bir yandan gereksiz küfür, yukarıda olduğu gibi sevimsiz ve itici olabiliyorsa da, içinde bol küfür geçtiği için mesajları komple silmek gibi bir yola gitmek doğru mu ondan da çok emin değilim. Yorumlardaki küfürleri silmek de o yorumu yapan kişiye müdahale etmek olduğundan, şimdiye dek başkasına yönelik olmayan küfürlü yorumlara müsaade ettik.

    Şahsen yukarıdaki gibi yorumlardan hoşlanmıyorum ve başkasına sataşma/hakaret/küfür içermediğinden emin olduktan sonra içeriğini okumuyorum. Ama dediğim gibi, “düzgün konuşun, adabıyla yazın” demek de moderasyonu abartmak ve özgürlüğü kısıtlamak gibi geliyor.

    Sitede bu şekilde -bence gereksiz- ve abartılı küfür içeren yorumlar yapan birkaç kişi anca var, onlar konusunda da bundan sonra rahatsız edicilik düzeylerine göre çeşitli kısıtlamalara gidebiliriz.

    İlgin ve bu sıkıntını ilettiğin için teşekkürler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.