# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
AFGRUND – The Dystopian
| 15.01.2018

İsveç dayağı.

ismail vilehand

Temelleri İsveç, Stockholm’da atılan ancak daha sonra Finlandiya’da ikamet eden farklı milletlerden kişilerle yoluna devam Afgrund’ı uzun yıllar önce “yeni bir Nasum mu geliyor?” diye düşündüren “Svarta Dagar” albümü ile tanımıştım. Grup zamanla beklenen patlamayı yapamasa da çıkarttıkları ortalama üzeri materyallerle her zaman radarımda kalmayı başardı.

Afgrund müziğini “metalci dostu grindcore” olarak tanımlamak mümkün. Grubun en ayırt edici noktası; benimsedikleri crust punk, hardcore, grindcore ve death metal sentezi müzikal duruştan daha çok, dibine kadar İsveçli olduklarını belli eden sound’ları ve beste yapıları aslında. Grubun tüm diskografisinde ayyuka çıkan bu İsveçlilik “The Dystopian” ile üst seviyelerde devam ediyor.

Gırtlak yırtarcasına çıkan çığlık kıyamet vokallerden tutunda, testere kıvamındaki gitarlara ve ciğerleri sarsan baslara kadar tam bir İsveç ekstrem müziği sergileyen grup, yeni bir kıta keşfetmiyor veya İsveç dayağına alışkın dinleyicileri şoka sokacak bir sürpriz de yapmıyor ancak kulakta yarattıkları nizami tahribat bu tür müziğe hala aç olanları tıka basa doyuracak seviyede.

Türüne göre cuk oturmuş bir prodüksiyon ile sunulmuş “The Dystopian” durmaksızın kazımak yerine belirli aralıklarla orta tempoya bağlayan bir yapıda ilerliyor. Dinleyiciye nefes aldıran bu kısımlar kimisi için artı, kimisi için de bir eksi olabilir ancak genel anlamda tansiyon dengesi gayet yerinde bir albüm olduğunu söylemek mümkün.

Misal “The Great Rift” tam bir duygu patlaması mı, yoksa tansiyonu gereksiz düşürmek mi?” diye sorarsak, bence albümün karamsar havasına en çok yakışan şarkılardan biri. Hemen arkasından gelen “Archaic Plague” ise dayak kısmının en paha biçilmez anlarını barındırıyor. Geleneksel karanlık İsveç crust punk atarını yansıtan “Callous” ve “Smasher of Skulls” ise adamların işlerini ne derece bilerek yaptıklarının göstergesi.

Yazıda bahsi geçen türlerle ilgili olanların asla pişman olmayacağı bir albüm var karşınızda. “Dayağım İsveç usulü olsun” diyorsanız bu 23 dakika 26 saniyeden büyük keyif alacağınız kesin.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.79/10, Toplam oy: 24)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Patrik Howe: Gitar, vokal
Andreas Baier: Gitar, vokal
Panu Posti: Davul
Şarkılar
1. Limitless Source of Power
2. Ruttna
3. Re-Exordium
4. Callous
5. Royalty of Crust
6. Crossfire Agent
7. (Yet) Another Way to Kill
8. The Great Rift
9. Archaic Plague
10. Smasher of Skulls
11. Demise Strategy
  Yorum alanı

“AFGRUND – The Dystopian” yazısına 2 yorum var

  1. Karizmatik Serkannn says:

    Ellerine sağlık

  2. P L A G U E says:

    Albümü harika özetleyen bi kritik. Beynine sağlik…Aklimi kacirmama neden olan bir iş değil fakat süresi, beste yapilari ve zekice parca siralamasi sayesinde hic sikmadan baymadan kendini dinleten son derece kaliteli bir albüm. Ozellikle callous ve the great rift favori parcalarim oldu. 2018 simdilik gayet guzel basladi diyebilirim…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.