# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN – Keziah Lilith Medea (Chapter X)
| 26.12.2017

Yılın gizli kalmış okült death metal cevherlerinden.

İnterneti kim bulduysa harbiden bokunu yiyeyim. Şilili birtakım enteresan gençler UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN diye grup kurup müzik yapıyorlar, “Keziah Lilith Medea (Chapter X)” diye alengirli alengirli albümler çıkarıyorlar ve biz de bunu istediğimiz anda dinleyebiliyoruz. Hakikaten süper olay. 82 yaşındayım ben.

Tabii ki de bundan böyle adını kopya yapıştırla yazacağım UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN, son derece tedirgin edici, tuhaf, esrarengiz bir death metal yapıyor. Albüm kapağında görülen belirsizlik
“Keziah Lilith Medea (Chapter X)”in genelinde de hissedilebilen bir şey. Grup standartlara, alışık olduğumuz şeylere, düzenli şarkı yapılarına büyük oranda tepki duyuyor ve bunu olumlu anlamda ne idüğü belirsiz müziğiyle yapıyor.

“Keziah Lilith Medea (Chapter X)”i hem dinlerken hem de album bittiğinde aklınızda çok da bir şey kalmayabilir. Korkmayın, sorun sizde dedğil. UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN müziğinin karakterindeki “rastgele yazılmışlık” hissi bu durumun oluşmasındaki baş müsebbib ve ilk dinlemede “neöliyi yaaa?” hissinin album bitiminde yeterli tatminle kucaklaşmasını sağlayan esas unsur. UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN “Keziah Lilith Medea (Chapter X)”te asla ve asla lineer bir müzik sunmuyor. Elbet metal içindeki kural tanımaz atonal sapkınlıklar düzeyinde bir çığrından çıkmışlık yok, ancak Şilili grup -epey çok şey yapıyor da- hiçbir şey yapmasa bile özgün ve karakteristik olmayı her türlü başarıyor.

“Keziah Lilith Medea (Chapter X)”e dair sıkıntı olarak görülebilecek esas konu da biraz burada yatıyor. Albümü, hele ki ilk dinlemede odaklanarak dinlemez, sunulan ufak detayları iplemezseniz, dakikalar geçip album sona erdiğinde “aklımda hiçbir şey kalmadı bu ne yahu” şeklinde hor görebilirsiniz. Lakin UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN’in tıpkı beslendiği Lovecraft temaları gibi arkaik, çetrefilli, kendisiyle boğuşan buhranını güzelce soluduğunuzda, albümün değerinin ve “olayının” ne olduğunu kavrayacağınıza inanıyorum.

Yılın özgün, kişilikli ve gerçekten farklı işlerinden birini kaçırmak istemiyorsanız, UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN’e şans vermeden bu seneyi noktalamayın.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.00/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Iron Bonehead Productions
Kadro
Joseph Curwen: Vokal, gitar
Herbert West: Gitar
Namru Impetradorum Mortem: Bas
Butcher of Christ: Davul
Şarkılar
1. Unholy Abjuration of Faith
2. The Woman, the Devil and God's Permit
3. Dentro del círculo
4. Firma el libro de la muerte
5. Sacrificio infanticida
6. Sabbatical Offering
7. The Mark of the Devil
8. Lujuria carnal con incubos
  Yorum alanı

“UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN – Keziah Lilith Medea (Chapter X)” yazısına 4 yorum var

  1. Lovecraft okuyan bilir,bu albümde de aynı gotik gizemli korku dolu hava var.Dinlemeden geçmeyin her gün karşılaşabiliceiğiniz bir death metal albümü kesinlikle değil

    Godless Killing Machine

    @Watainsagolsun, aga bu nası nick ya asuhfaushdfuahsdfuahsdufasdf

    kenibıl

    @Godless Killing Machine, abi cidden merak ettiğim için soruyorum, sen bunaltı’daki godless killing machine misin :D

    Godless Killing Machine

    @kenibıl, evet benim. bunaltı tarih oldu gitti maalesef.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.