# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CANNIBAL CORPSE – Red Before Black
| 11.11.2017

Kürekle vahşet keyfi.

Death metal camiasında Cannibal Corpse kadar istikrarlı bir grup daha var mı bilemiyorum. Yıllardır hiç sektirmeden sürekli albüm çıkarmaları ve bir şekilde hayran kitlesini korumaları hayranlık uyandırıcı. Bir de bunlar yetmezmiş gibi, arada hâlâ üç sene önceki “A Skeletal Domain” gibi hayvanlık kusan çalışmalar yapabiliyorlar.

O albümün tadı hâlâ damağımda, dolayısıyla “Red Before Black” de bu sene heyecanla beklediğim albümlerden biriydi. Maalesef grup bu sefer “A Skeletal Domain” kalibresinde bir katliam ortaya koymamış, ama yine de elimizde zımba gibi bir albüm var.

“Red Before Black”i Cannibal Corpse’un son yıllardaki albümlerine göre bir nebze daha hızlı sindirilebilir buldum. Arada teknik coşturan parçalar olsa da genel olarak daha düz thrash’vari riflere ve basit şarkı yapılarına odaklanılmış.

Sanıyorum bunda albümün yazımının daha çok Webster-Barrett tarafından üstlenilmesinin payı var. Yine dikkatimi çeken bir husus da özellikle şarkıların introlarının birbirinden çok net ayrılabiliyor olması oldu, bu da özellikle ilk birkaç dinlemede şarkıları benimsemeyi kolaylaştırıyor. Hele Shedding My Human Skin adlı bir şaheser var, eğer Cannibal hayranıysanız daha parçayı ilk dinleyişinizde hasta olacaksınız. Pat O’Brien bu şarkıda yarım yarım yarmış.

Bu genel izlenimin dışında albüm bildiğiniz Cannibal. Mide bulandıran rifler, duvarlara kafa atarak parçalama isteği uyandıran partisyonlar, dolap döşek yaktıran ritimler… Hepsi burada var. Gerçekten Cannibal Corpse dinlemenin verdiği garip bir coşku var. Hani standart metal gazı değil bu, yani mesela bir Pantera veya Dying Fetus dinlerken gelen gaz değil; insanın içindeki primitif duygulara hitap eden, içinizdeki öküzü ortaya çıkartan bir gaz. O yüzden en ortalama Cannibal albümünü bile dinlemesi bir şekilde keyif veriyor.

“Red Before Black” de bu duruma istisna oluşturmuyor. Gözlerinizi kapattığınızda Reanimed, Scavenger Consuming Death, Heads Shoveled Off gibi şarkılarda kesinlikle Corpsegrinder’ı elinde kürekle milletin kafasına vururken hayal edebiliyorsunuz. Ayrıca Scavenger şarkısında öyle bas gitar partisyonları var ki, of… of….

Diğer yandan, girişte de belirttiğim gibi bu albüme kesinlikle “A Skeletal Domain” kadar hasta olamadım. Bunun başlıca sebebi “A Skeletal Domain”in çok daha zeki ve şaşırtıcı beste kurgularına sahip olmasıydı. O albümde özellikle riflerin arka arkaya sıralanışı belki de tüm Cannibal tarihindeki zirvelerden biriydi. Maalesef “Red Before Black”te böyle anlar çok daha nadir. Hatta tam aksine, rifler arası geçişlerin gayet kopuk olduğu ve konsantrasyonu bozduğu kısımlar da var.

Son olarak prodüksiyon hakkında da bir not düşmek istiyorum. Bence Erik Rutan’ın Cannibal Corpse için standart hâle getirdiği prodüksiyon kabak tadı vermeye başladı. Artık kesinlikle bas gitarın Bleeding döneminde olduğu gibi daha kemik şekilde geldiği ve teknik riflerin ses duvarı arkasında kaybolmadığı bir Cannibal albümü dinlemek istiyorum. Evet bu mevcut sound kesinlikle grubun imzası gibi bir şey hâline geldi, ama her şeyin bir vadesi var.

“Red Before Black” Cannibal Corpse’un şanına yakışan gayet sağlam bir death metal albümü. Eğer “A Skeletal Domain” gibi bir şaheser beklentisine girmezseniz albümü büyük keyifle tüketeceğinize eminim.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.96/10, Toplam oy: 48)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Metal Blade
Kadro
George Fischer: Vokal
Pat O'Brien: Gitar
Rob Barrett: Gitar
Alex Webster: Bas
Paul Mazurkiewicz: Davul
Şarkılar
01. Only One Will Die
02. Red Before Black
03. Code Of The Slashers
04. Shedding My Human Skin
05. Remaimed
06. Firestorm Vengeance
07. Heads Shoveled Off
08. Corpus Delicti
09. Scavenger Consuming Death
10. In The Midst Of Ruin
11. Destroyed Without A Trace
12. Hideous Ichor
  Yorum alanı

“CANNIBAL CORPSE – Red Before Black” yazısına 16 yorum var

  1. P L A G U E says:

    İlk bi kac dinlemede demistim, kendi adima kill den beri cikan en iyi cc albumu diye. Hala ayni sekilde dusunuyorum. A skeletal domain ciktiginda da ayni tepkiyi vermistim, bu album onu bir adim oteye tasidi. Kill den iyi olup olmadigina ise 13 gun sonra alkol alirken dinledigimde karar vericem.

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, vay arkadaş ne çabuk geçti zaman. Askere gitmeden bir gün önce bunu yazmışsın:

    http://www.pasifagresif.com/2017/06/merrimackten-yeni-album/comment-page-1/#comment-469907

    Ve 13 gün sonra da bitiyor demek. Şimdiden geçmiş olsun.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, hahaha:) bi ara hersey slow motion dı ama bi sekilde gecti gitti iste:) cok sagol bu arada…

    Raddor

    @P L A G U E, Uzun zamandır sormak istiyordum, konu açılmışken sorayım :) Askerde müzik dinlemek kolay oluyor mu ya? Telefon kullanabilmek, internete bağlanabilmek açısından zor değil mi? 15 Aralık’ta da ben gidiyorum (Kıbrıs). En azından müzik dinleyebilsem daha kolay geçerdi. Şimdiden hayırlı tezkereler. :)

    P L A G U E

    @Raddor, :):):) benimki sadece şans. Başka birşey değil. Gittigin birlik ve komutanların nasıl olduğuna bağlı. 1 aylık acemilikte hiçbirşey mümkün değil ama usta birligine geciste dedigim sans faktoru devreye giriyor.

    Raddor

    @P L A G U E, İyiymiş ya müziksiz zaman nasıl geçer bilmiyorum. Nöbet tutan askerler sevdiği şarkıları zihninden çalarmış. Ben de öyle yapacağım herhalde. :)

    bloodshot

    @Raddor, hocam şimdiden hayırlı teskereler :)
    müzik olayına gelince acemi birliğini hariç tutarsak ustalık birliğinde başlangıç için kamerası vs olmayan basit bir mp3 çalara kimse karışmıyor. daha sonrasında komutanların tutumuna ve birliğinin ortamına göre telefon kullanabiliyorsun, benim ustalığım öyleydi.
    dediğim gibi müziksiz kalamayan bizim gibi bünyeler için mp3 çalar en basit çözüm olacaktır.

    Raddor

    @bloodshot, Teşekkür ederim iyi oldu bu bilgi. Tam da öyle bir mp3 çalarım var duruma göre kendimi ayarlayacağım o halde. :)

    Raddor

    Oh be nihayet bitti. Tekrar şurada rahat rahat iki müzik takip edebileceğim sonunda.

  2. Crackedbrain says:

    Ne zaman c.corpse haberi görsem aklıma ace ventura’daki sahne geliyor 😀😀

  3. ben says:

    ÖÖÖAAAAHHHH!!!

  4. den4x says:

    scavanger consuming death’in çok çok eski bi şarkı olduğunu düşünüp neden koymuşlar acaba yeni kayıt falan mı dedim gerçekten kendimden şüpheleniyorum artık. tamam şarkılar, özellikle isimler falan benziyor hep de…
    cannibal corpse, death metal diyince hatta direk metal diyince aklıma gelen bu benim, müthiş albüm. 9,5/10.

  5. Skeletal Domain’e 9 verilmiş bence bu albümün ondan eksik kalır hiçbi tarafı yok. Hatta biraz daha geri gideyim Kill’den beridir istikrarın tanımı olan, her albümününde aynı çizgide sıkmadan baymadan önüne çıkanı ezip biçerek müziğini ifa eden bi gruptan bahsediyoruz, kesinlikle hakkettiği puan bu değil.
    İlerki albümlerinde de son 5 albümlük dönemde olduğu gibi, yaptıkları hayvanlığı sürdürmeye devam ederler umarım, adamsınız.
    Atlamadan bass ve gitar tonu boldly girls tadında, kulaklardan fışkırıyo.

    P L A G U E

    @Osman Gümüş, en ustteki yorumu yazdigim gun özellikle skeletal domain ile arka arkaya dinledim bu albumu. Ki zamaninda skeletal ı hayvani begenmis ve övmüş biriyim. Neyse üst üste dinleyince aradaki fark ortaya çıkıyor. Red before black gerçekten döver…seninde dedigin gibi umarim üstüne koyarak devam ederler, kazanan biz oluruz🤘🏿

  6. Ouz says:

    Firestorm Vengeance, 1:41,42 arasında kick bir defalığına geriden geliyor. Kulaktan kaçacak hata mı ya bu? Prodüktör uyuma, albümüne sahip çık.

  7. SA says:

    Cannibal Corpse un vokal tarzından acayip nefret ediyorum. Her albümde her şarkıda dümdüz giden bu vokal, şarkılardaki o güzel besteleri zart diye düşürüyor kulaklarımda. Yinede dinliyor muyum evet her albümünü dinliyorum. Çünkü vokal dışında müziklerindeki herşeyi seviyorum. Belki ilerde vokale de alışırım ama şu an için böyle.

    Aslında aynı şekilde sürüp giden vokal tarzıyla bir alıp veremediğim yok. Mesela Meshuggah in vokalini severim. Ama CC.. Sevemiyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.