# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ENSLAVED’den yeni şarkı
06.10.2017

The River’s Mouth.

Son albümü “In Times”ı 2015′te çıkaran ENSLAVED, yeni albüm kaydı için stüdyoya girdiğini Nisan sonunda duyurmuş, Mayıs sonunda da kaydın tamamlandığını açıklamıştı. Albümün miks ve mastering aşamalarını da Temmuz başında bitiren grup, sonunda albümün içeriğini duyurdu. Yeni ENSLAVED albümünün ismi “E” ve 13 Ekim’de piyasada olacak.

İşte içerik.

01. Storm Son
02. The River’s Mouth
03. Sacred Horse
04. Axis Of The Worlds
05. Feathers Of Eolh
06. Hiindsiight
07. Djupet (bonus)
08. What Else Is There? (RÖYKSOPP coverı; bonus)

“The River’s Mouth” adlı şarkı yayınlandı.

Albümden “Storm Son” adlı şarkı yayınlandı.

ENSLAVED yeni albümde daha önce almadıkları riskler alacaklarını ve bunlardan özellikle bir tanesinin ENSLAVED açısından büyük önem taşıdığını belirtmişti. Bu arada yeni albüm, “Isa”dan bu yana grubun klavyecisi/vokalisti Herbrand Larsen’siz ilk albümü olacak.

  Yorum alanı

“ENSLAVED’den yeni şarkı” yazısına 23 yorum var

  1. Melkor says:

    stüdyo fotolarında akordiyon filan var. tövbe est

  2. Rashid says:

    Bence folk öğelerinin belirgin olacağı bir albüm bizi bekliyor.

  3. Buhtunnasr says:

    Herbrand Larsen’in yokluğunda klavyeleri İvar Bjornson çalacak muhtemeln de clean vokalleri kimden duyacağız onu merak ediyorum açıkçası. Enslaved bir türlü alışamadığım bir grup ama albüm yine belli bir kalitenin üstünde olacaktır.

  4. deadhouse says:

    Bakalım nasıl olacak. Herbrand yok diye üzgünüm ama Enslaved bu boru değil diyerek beklemedeyim.

  5. Melkor says:

    Larsen’in yokluğunda clean filan duymamalıyız. ama duyacağız sanki.

  6. Grup albümü “prog, extreme metal ve shoegaze” olarak duyurdu.

    Melkor

    @Ahmet Saraçoğlu, oha shoegaze mi? blackgaze olsaydı keşke. ne diyorum lan ben haha. şaşırdım

  7. şeyh hulud says:

    In Times içimdeki Enslaved heyecanını biraz törpülemiş bir albümdü. O yüzden Herbrand Larsen’in gitmesiyle olsa dahi bu değişim beni Enslaved konusunda tekrar canlandırdı. Merakla bekliyorum albümü.

  8. deadhouse says:

    Şarkı sanki Vertebrea albümünden çıkmış gibi diyorsun şarkının başlarında ama tamamını dinleyince o iş öyle değil diyorsun. Farklı bir şarkı, zor bir şarkı. Yorum yapamıyorum, tıkandım, ne diyeceğimi bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa bu adamlar aynı şeyleri yapmayı sevmiyorlar, yeni şeyler denemişler, olmuş gibi…Larsen’i aramadım değil ama:(

  9. P L A G U E says:

    isa, ver tabure ve rıtır albümlerinden ortaya karisik bi parca olmus. İyi yada kotu demiyorum, zaman lazım…

  10. Melkor says:

    şarkıyı ilk günden bu yana aralıklarla açıp dinliyorum. bir kere shoegaze melodilerle çok tatlı başlıyor. içine girmesi zor fakat beğendim diyebilirim. şarkının kalitesine şüphr yok ana hâlâ insanın normal şartlarda açıp dinleyeyim diyeceği bi şarkı değil. clean vokale gelecek olursak kimin yaptığını anlayamadım ama larsen’in yokluğunda iyi bi tercih olmuş gibi. ben hiç duymayız zannediyordum. sonra larsen bi eksik, cleansız enslaved iki eksik olurdu kıvamına geldim. neyse enslaved’ın boku yenir diyerek bitireyim.

  11. Osman says:

    Biri de şaşırtıcı bi şekilde ne lan bu dememiş. İyi ben diyim.

    Ne lan bu?! Şarkı sanki son Mastodon albümüne girememiş japan bonus tracki havasında. Akılda kalıcılık 0. Teknik, deneysellik 0. Gitar, davul işçiliği, vokaller, hani, ne diyim hiç bir yerden kurtaramaz mı bir şarkı? Ramonesin köşede duran bir şarkısını alıp bir kaç notayı sırf hipsterlık olsun diye garip alternatiflerle değiştirip tamamen ruhsuz ve plastik bir şekilde kaydetmişler sanki. Bir önceki şarkı da sıkıcıydı da hiç bu denememişler bile izlenimi veriyor. Risk albümün sıkıcı olması mı? Bundan önce onlarca risk alan inovatif grup Enslaved nasıl bunla yetindi? Yoksa Risk bir Megadeth göndermesi mi?

    Ya yazdıklarımı tekrardan okuyunca yeteri kadar kendimi ifade edememişim. Böyle şarkıyı sikiyim. Kendinize gelin lan.

    Melkor

    @Osman, ben yazacaktım üşendim. storm son bu şarkıdan iyiydi. bi albümü dinleyelim bakalım.

    Osman

    @Melkor, Prensip olarak artık sadece sevdiğim gruplara bu kadar ters giriyorum. Sitede en son PoS’a girmiştim ve albümleri müthişti. Ona rağmen Enslaved’in beni ters köşeye yatıracağına imkan veremiyorum. Son yılların progunda nefret ettiğim herşey son iki şarkıda. Tek düze vokal, 0 gitar işçiliği, 4/4 ritim, salak saçma klavyeler, liste böyle gider.

    Ama en çok röysköp (nasıl yazılıyosa) coverını merak ediyorum. Çıktığı senenin adam akıllı mainstream pop parçalarındandı. İlginç bir biçimde radyolarda mekanlarda falan duyardık. Şimdi 2017′den o yıllara bakınca…

    Melkor

    @Osman, Enslaved’in kötü albüm yaptığı günleri görmeyelim lütfen. lütfen aq. onu da görürsek artık höh ulan. boş geçmezler sanmıyorum.

  12. Albümün promosu 4 gün önce geldi. Baya bir dinledim ve cidden çok acayip bir albüm. İyi ya da kötü kısmını birkaç gün sonraki kritiğe saklayayım ama albüm en basit ifadeyle “acayip”.

  13. deadhouse says:

    Osman saçma sapan bir analiz yaptığına göre şarkılar, hatta albüm iyidir.

    Osman

    @deadhouse, keşke düz mantık yapmak yerine kendi counter-argümanını yazsaydın. 5 dakkalık bir şarkı için sayfada çok kalabalık olsun da istemiyorum ama buna da bi hop demem lazım.

    deadhouse

    @Osman, ”Şarkı sanki son Mastodon albümüne girememiş japan bonus tracki havasında”

    ”Ramonesin köşede duran bir şarkısını alıp bir kaç notayı sırf hipsterlık olsun diye garip alternatiflerle değiştirip… ”

    Şu iki şeyi okuyunca ekran önünde titredim. Ama yine de sana cevap yazmayıp Osman saçma sapan analiz yapmış demem gerekmezdi o ayrı konu. Kırdıysam üzgünüm :D

    Osman

    @deadhouse, https://youtu.be/BZt7PPjpKuA?t=12m30s
    https://youtu.be/Y8HX_vGPCz8?t=3m25s
    https://www.youtube.com/watch?v=FwJnnf1Ogcw (tam etki için 0.75te çal)

    Ne duyduysam onu yazdım.

    “Kırdıysam üzgünüm :D”

    Güzel bait. Gerçek hayatta da denemelisin burda çok etkisi olmuyor.

  14. Melkor says:

    Albüm ortamlarda. gece yarısından sonra da spotify’da olur.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.