# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SATANINCHEN – Panda Metal Party
| 16.08.2017

Gül gül öldük…

Oğuz Sel

Zamane çocuklarına üzülüyorum. Çok büyük kısmının ellerindeki tabletlerle, malzeme toplamalı, biriktirmeli ve satmalı oyunlarla zamanlarını tam olarak öldürüyorlar. Bari senaryolu oyunlar oynayın da zihninize işe yarar bir şeyler kazınır belki demek istiyorum, pek mümkün olmuyor. Çocukluğumla ilgili bir şeyler anlattım buralarda ortamın samimiyetine binaen ve tabii anlattıklarımı bir biçimde albüme bağladım her defasında. Yine öyle yapacağım, hazır olun.

Küçükken bolca tiyatro izledim,hem de video kasetlerle. Vestel Akai marka videomuzda Nejat Uygur’un “Hastane mi Kestane mi?” oyunundan tutun da Devekuşu Kabare’nin “Aşk Olsun” oyununa kadar birçok eseri o kadar çok izledim ki, replikleri saniyesi saniyesine ezberledim. Albümün kapağını ve albüm ismini görünce “Aşk Olsun” oyunundaki bir bölümde, Metin Akpınar’ın, oğlu rolündeki Suat Sungur için “Anası da panda diye sever…” dediği replik geldi istemsiz olarak. Merak edenler için YouTube’da “Kız İsteme” olarak geçiyor bölümün adı. İzlemediyseniz müsait bir vaktinizde izleyin, gülmeniz mümkün. Olay pandalar ve güldürmek olunca bundan sonra aklıma ve muhtemelen aklınıza, “Aşk Olsun”daki o bölümün yanı sıra Sataninchen projesinin“Panda Metal Party” albümü de gelecek.

Güldürme işi tamamen yetenekle ilgili, biliyorsunuz. Yani at arabasından 0-100 kilometre hızlanmasını 4.3 saniye şeklinde beklemekle, sıfır espri kabiliyeti olan bir insandan mükemmel stand up gösterileri yapmasını veya parodi müzik albümü hazırlayıp bünyede, Gökhan Semiz’li Grup Vitamin etkisi yaratmasını beklemek abesle iştigâl olur.Olayı anlamışsınızdır, black metalde kullanılan corpse paint’i pandayla özdeşleştirip ESPİRİ yapan ve black metal elementlerini hafiften alıp, kendi müzik zekâsıyla birleştiren bir proje Sataninchen. Müzikal açıdan,bırakın bir metalciyi, müzikle ilgisi Ajdar Anık’ın“Kon Kon” şarkısı düzeyinde olanlar için bile pek bir şey ifade etmeyecek olan “Panda Metal Party” albümü, birilerinin Sataninchen kişisini “Hocu sen acayip komiksin, bizim de desteğimizle bir parodi albüm yap da gülmekten altımıza işeyelim!” demesiyle ortaya çıkmış izlenimi veriyor.Albümdeki şarkıların sözlerini bulamadım, bulsaydım teker teker tercüme edip, albümü daha da yerin dibine sokmak isteyecektim ama başaramadım bunu, affedin beni.

Komik olmaya çalışırken komik olamamasına rağmen, kendini fazla ciddiye alması nedeniyle komikleşen de bir albüm “Panda Metal Party”. Şöyle diyeyim, Almanya’nın nispeten tanınmış sanatçıları da albümde konuk olmuşlar; çalmışlar, söylemişler, beste vermişler, mişler de mişler. Şaka gibi ama gerçek. İşin daha komik yanı ne biliyor musunuz? Albümdeki “eser”lerin çok büyük kısmının altında Sataninchen imzası yok. Yani sen o kadar rol kes, şekil yap, beğenmediğin black metal gruplarına karşın “bilek metal” grupluğu tasla ama müzik üreteme.

Böyle bir albüm için çok bile yazdığımın farkındayım. 0-3 yaş arası müzikleri metal formunda dinlemek istiyorsanız, komik olmaya gayret edip asla komik olamayan bir adamın kepazeliğine tanıklık etmeyi amaçlıyorsanız, hayatınızda nereye harcayacağınızı bilemediğiniz bir saatlik bonus zamanınız varsa ve daha da önemlisi black metalden ölümüne nefret edip bu tür parodilere tapıyorsanız, bu albüm size göre. Sataninchen kardeş, albüm baya komikmiş, bu kadar kaliteli espriler yapma lütfen, toplum henüz buna hazır değil.

Unutmadan, eğer gerçekten tebessüm edebileceğiniz bir black metal parodi albümü arıyorsanız, Impaled Northern Moonforest’ın kendi adını taşıyan albümünü dinleyin, inanın daha çok eğlenirsiniz.

Albümün okur notu: 12345678910 (5.00/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
theARter
Kadro
Sataninchen: Vokal
Şarkılar
1. Morgen Mit Sorgen
2. Nur Geträumt
3. Griechischer Wein
4. Wahnsinn
5. Einmal Möchte Ich Ein Böse Sein
6. Katzelied
7. Atemlos Durch Die Nacht
8. Sun Of Jamaica
9. Er Gehört Zu Mir
10. Der Teufel Und Der Junge Mann
11. Lay All Your Love On Me
12. Zu Spät
13. Besonders Schön
14. Mädchen
15. Verdammt Ich Lieb Dich
16. Atemlos Durch Die Nacht
17. Katzelied (Piano-Version)
  Yorum alanı

“SATANINCHEN – Panda Metal Party” yazısına 2 yorum var

  1. circleperspective says:

    ”Albümdeki şarkıların sözlerini bulamadım, bulsaydım teker teker tercüme edip, albümü daha da yerin dibine sokmak isteyecektim ama başaramadım bunu, affedin beni.” Seni çok seviyorum ^^ ama kritiği okumadan biraz aşağı inip gördüğüm ilk şeyin Metal Panda Party olduğunu düşününce zaten her şeyi açıklıyor. Görünen köy kılavuz istemiyor..

  2. hickdead says:

    metalin başına saçma sapan şeyler getirip sikim sonik isim tamlamalarına vesile olan ve bunu komik sanan güruha zaten oldum olası kıl olmuşumdur, adam bi de gitmiş bu vasıfsızlığın üzerine albüm yapmış aq. ya bunların eşi doştu, “yapma, etme” diyeni yok mu acep?!

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.