# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CONDOR – Unstoppable Power
| 27.08.2017

Ete giren akbaba pençeleri.

DARKTHRONE, INFERNÖ, REPELLENT, NEKROMANTHEON ve OBLITERATION ile birlikte Kolbotn Thrashers Union’ın bir üyesi olan black/thrash metal grubu CONDOR’la tanışmam, sitedeki bir yorum sayesinde oldu.

Yukarıda adı geçen grupların yanı sıra AURA NOIR, SLAUGHTER, SARCOFAGO, TÖXIK DEATH gibi grupları seviyorsanız da kesin bayılacağınız CONDOR (tepeli akbaba), albüm isminin hakkını veren son derece paçoz bir sokak çocuğu black/thrash’i yapıyor. İlk albüme göre black metal unsurlarının biraz törpülendiği albümde cayır cayır, eti yırtan akbaba pençesi gibi gibi bir müzik var.

Öncelikle söylenmeli ki, “Unstoppable Power” baştan sona aynı karakteri sürdüren bir albüm. Grubun sound’u ve karakteri çok net ve daha ilk şarkı bitmeden grubun da albümün de ne olduğunu az çok anlamış oluyorsunuz. Lakin olayın heyecanı elbette ki ilk andan kaçmıyor çünkü CONDOR işini çok yapıyor.

Çiğlik namına takdir edilesi bir tavır takınan grup, kimi zaman ilk dönem DARK ANGEL’vari bir thrash metal rif çılgınlığına kayarken, bazen birlikdaşları DARKTHRONE’un piç hâllerini, kimi zaman da black metalin punk’a kayan çirkinliklerini yansıtıyor. Sonuçta ortada fizyolojik olarak ne gerçek anlamda black metal ne de tam bir thrash metal var. Bu ikisinin birtakım organik yapılarını benimsemiş ve etrafı kırıp dökmeye gelmiş kapkara bir mutant var.

“Unstoppable Power” bu yıl içinde çıkan bir albüm olsa da, bir akbaba türü olan CONDOR’u dinlerken aklınıza gelen en son şey 2017. Hatta 2010 bile değil. Hatta hatta 2000’lerin başları bile değil. Zorlasanız 90’ların ikinci yarısı bile denmeyecek düzeyde seksenlerin ikinci yarısı leşliğinden beslenen, terli, yağlı, çirkin, hırpani bir metal var burada.

Müziği dinlerken sanki enstrümanlarla ortaya çıkarılmış bir sanatı değil de, birtakım kesici aletlerle, kavga dövüş meydana getirilmiş, kimseye hayrı olmayan bir çirkinliğe tanık olduğunuzu hissediyor, bu devirde bu keyfi deneyimleyebildiğiniz için memnun oluyorsunuz.

Bahsettiğim gruplar ve yaptığım betimlemeler ilginizi çektiyse, CONDOR’u mutlaka dinleyin. Özellikle adı geçen gruplarla içli dışlıysanız, beğenmeme ihtimaliniz hayli düşük. CONDOR bu albümde sizi kovalıyor, pençelerini açıyor, sizi yakalayıp gökyüzüne yükseliyor ve sonra da en sivri kayalarla dolu dağlık alana bırakıp, yukarıdan düşüşünüzü izliyor.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.90/10, Toplam oy: 21)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
High Roller Records
Kadro
Chris Sacrifice: Vokal, bas, gitar
Maggressor: Gitar
Obskurvind: Davul
Şarkılar
1. Embraced by the Evil
2. Riders of Violence
3. Chained Victims
4. You Can't Escape the Fire
5. Unstoppable Power
6. 83 Days of Radiation
7. Malevolent Curse
8. Horrifier
  Yorum alanı

“CONDOR – Unstoppable Power” yazısına 8 yorum var

  1. SalihCetin says:

    Vay anasını. Bu grubu bir ben bilirim sanardım.

  2. Ouz says:

    Çomarların birbirlerine yalandan kelebek salladıkları kavgalardan ziyade kaçanın zor bela kurtulacağı nitelikte ekmek bıçaklı travesti kavgalarını andırıyor albüm. Bu leş gibi albüm 2017 yerine 1980′lerde çıkmış olsa inanırdım valla.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, ilk cümle dünyanın en iyi tanımı.

  3. Raddor says:

    Bu albümdeki herhangi bir şarkıya Headbang yapmayı deneyen oldu mu bilmiyorum. Benim yemedi şahsen.

  4. Albümle tanışmana vesile olduğum için mutlu oldum abi. Kritiği görünce de şaşırdım. Betimlemeler şahane. ÇAKI gibi albüm cidden.

  5. deadhouse says:

    Sempatik bir müzik yapıyorlar.

  6. Ulan bunlar dağılmış, bilmiyordum üzüldüm.

    Ahmet Saraçoğlu

    Dağıldıklarını unutmuşum, şimdi gördüm yine üzüldüm. Tavuk gibi her gördüğümde aynı şaşırma düzeyini koruyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.