# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
WINTERSUN’dan şarkı sözü videosu
23.07.2017

Awaken From The Dark Slumber (Spring).

WINTERSUN, bin bir türlü haberi aşağıdan görülebilecek olaylı yeni albümü “The Forest Seasons”tan “Awaken From The Dark Slumber (Spring)”in şarkı sözü videosunu yayınladı.

Grup Nisan ayında da yeni gitaristi Asım Searah’ın gruba gönderdiği ve WINTERSUN’a katılmasını sağlayan videosunu yayınlamıştı. 27 yaşındaki Asım Pakistan doğumlu ve müzisyen olmak için 18 yaşında Finlandiya’ya göç eden bir arkadaş. Kendisi aynı zamanda çok da iyi şarkı söylüyormuş.

Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada “Time II” için yazılan şarkıların çok teknik olduğunu belirten Jari Mäenpää, bunları hakkını vererek çalıp bir yandan da söylemek için çok fazla prova yapması gerektiğini, buna zaman harcamaktansa yeni şarkılar yazmak ve grup adına başka şeyler yapmakla uğraşmanın daha mantıklı olduğunu söylemişti. “İstediği kadar teknik olsun, her türlü rifi çalıp bir yandan da vokal yapabilirim, ancak bunun için aşırı derecede prova yapmak gerekiyor” diyen Mäenpää, sahnede bu ikisini birlikte yapmanın onu fiziksel olarak zorladığını ve konser boyunca sabit durup gitar çalmanın ve şarkı söylemenin onu çok yorduğunu, sırt ağrıları yaşattığını ifade etmişti. Mäenpää WINTERSUN’ın şarkılarını yine kendisinin yazacağını, bu durumun konserler için düşünülen bir değişiklik olduğunu sözlerine eklerken, yeni gitaristin grubun müziğine de katkıda bulunabileceğini ifade etmişti. Grup bundan böyle daha çok konser vermek istediğini de çeşitli açıklamalarında belirtmişti. Kısacası artık konserlerde Jari söyleyecek, Asım ve Teemu çalacak.

Bilindiği üzere WINTERSUN’ın olay yaratan Indiegogo kampanyasında 428.310 Euro toplandı ve kampanya sona erdi. Aşağıda Jari’nin teşekkür videosu görülebilir.

Grup kısa süre önce de detayları ve ilginçlikleri aşağıdan görülebilecek yeni albümü “The Forest Seasons“ın yapım sürecini gösteren 1,5 saatlik bir belgesel yayınladı.

Yıllar süren RAM ve anakart sorunlarıyla boğuştuktan sonra “Time” albümünü piyasaya süren WINTERSUN, Ocak ayında yeni albümünün tüm çalışmalarının tamamlandığını ve bizi çok müthiş şeyler beklediğini duyurmuştu. Kurucu, gitarist, vokalist, besteci Jari Mäenpää; sıradaki, yani 3. WINTERSUN albümünün “Time II” olmayacağını, o konseptten farklı bambaşka bir albüm çıkaracaklarını ifade ettiği açıklamasında, gruptan çok heyecan verici yeni haberlerin yakın zamanda bizlerle olacağını da sözlerine eklemişti. Hatırlanacağı üzere “The Forest Seasons” adlı yeni albüm için bugün bir Indiegogo kampanyası başlatılmıştı. İçeriği aşağıdaki videodan görülebilen kampanyada ulaşılmak istenen asıl hedef 750.000 Euro olsa da, şimdiki ilk hedef 250.000 Euro olarak belirlenmişti. Grup kampanyayı başlattıktan sonraki 10 saat içinde 100.000 Euro’yu aşmış ve büyük gürültü koparmıştı. Kampanya şu anda 350.000 Euro’ya yaklaşmış durumda. Grup bu parayla Wintersun Headquarters adlı kendi stüdyosunu inşa edecek ve çok daha sık albüm yayınlayacakmış. Kampanyayı takip etmek veya katılmak için şöyle buyurun.

Albüm detayları da şöyle.

01. Awaken From The Dark Slumber (Spring) 14:40
Part I The Dark Slumber
Part II The Awakening
02. The Forest That Weeps (Summer) 12:18
03. Eternal Darkness (Autumn) 14:08
Part I Haunting Darkness
Part II The Call of the Dark Dream
Part III Beyond the Infinite Universe
Part IV Death
04. Loneliness (Winter) 12:54

Mäenpää bir süre önce ilginç bir açıklama yapmış ve bundan böyle konserlerde gitar çalmayacağını ve sadece vokallere odaklanacağını duyurmuştu

  Yorum alanı

“WINTERSUN’dan şarkı sözü videosu” yazısına 51 yorum var

  1. Rashid says:

    Bence iyi yapmış. Son zamanlarda bunu bir kaç grup daha denemişti. İlk hatırladığım Carach Angren oldu. Orada da Seregor konserlerde yalnızca vokale odaklandı.

  2. kalmahfanboy says:

    Umarım başvuranların performans videoları bi şekilde yayınlanır. Doğru bi karar gibi duruyo gerekçelerini okuyunca.

  3. şeyh hulud says:

    Solo atan çıksın beyler kasıyor

  4. Monstrum In Animo says:

    Low ayarlarda oynasanız bi şey olmıycak…

  5. 77QX says:

    Ağabey belki sert olacak ama kimse kusura bakmasında Jari ağa lütfen bi’ siktir git. Hala ne Time II’si aq? Hayır birde hala çıkarma düşüncesinde yani. Cidden hayret ederek gülüyorum ulan heralde Time I’i dinlediğimde ben çocuktum sanki aradan on yıllar geçmiş. İnsan da biraz utanma olur birde turnelere gidiyor nasıl o dinleyicilerin yüzüne bakıp da şarkı söylüyor bu aq

  6. Ufuk Sönmez says:

    yeni gitarist benim de çok beğendiğim youtube gitaristi garrett peters olacak büyük ihtimalle. kendisinin daha önce yapmış olduğu wintersun coverlar’ı mevcut.

    https://www.youtube.com/watch?v=s7dLm_OTAYw

    https://www.youtube.com/watch?v=C0e-aAAYW-Y

    bu da audition videsu:

    https://www.youtube.com/watch?v=NrchsL7qG3I

  7. Agrypniæ says:

    Bu adama hayranım be.Ensiferumdan gittiğinden beri yerinin pek saglam doldurulduğunu düşünmüyorum.Bir deha…Heyecanla bekliyoruz jari baba :)

  8. Küçük Zenci says:

    Abi bu RAM muhabbeti neydi ya?

    northern

    @Küçük Zenci, http://www.pasifagresif.com/2010/11/wintersun-surundurmeye-devam-ediyor/

    “Miks konusundaki tek sorun…” ile başlayan paragraf.

    northern

    @northern, hatta ilk yorumu da ben yazmışım, 6 sene önce, vıy vıy….

    Küçük Zenci

    @northern, Hahaha eyvallah dostum hatırladım şimdi.

    Bu arada Pasifagresif’in efsane zamanları, o ilk ruh, eski yorumlar :(

  9. camarena says:

    Tek istediğim o muhteşem konsepti kaybetmemeleri. Dinlerken gözümde canlanıyordu lan resmen, yıldızlar, kar, kış, güneş… Hatta şöyle söyleyeyim, sözler farklı olsa bile belki aynı şeyler canlanırdı kafamda, çünkü melodilerle müthiş bir uyum içindeydi sözler falan.

  10. Nox says:

    yurtseven kardeşler giyim tarzını acilen bırakmalılar.

  11. Agrypniæ says:

    Son şarkı kesinlikle yılın balladı olacak,demedi demeyin.İsminden hüzün akıyor.

  12. deadhouse says:

    Kapak sanat eseri. Bu sene çok iyi albüm kapakları çıkıyor. Fen 1 bu 2 ikisi de harika.

  13. Ouz says:

    Albüm, kapağın yarısı kadar şiirsel olsa bile aklımı kaybedebilirim.

  14. deatheist says:

    kapak bir rpg oyununa aitmiş gibi duruyor. hanzoluk etmek istemem ama çok kötü bence ya

  15. Osman says:

    Kapak 2005 RPGsi loading screen, o çözünürlük ne hocam gözlerim acıdı. GPU’da da problem varmış galiba.

  16. Aejonius says:

    Kapak her bakımdan oldukça sıradan. Gerçi ben böyle görselleri severim, ama bir imza numarası olmadığı sürece övülecek bir yanı olduğunu da söyleyemem. Ne çizimlerde, ne renklerde ne de konseptte övülecek veya farklılığı olan herhangi bir şey var bence. Gene de sol alttaki çakalın ifadesini sevdim.

  17. mysh says:

    Metal Archives’de tarih olarak 1 Mart yazıyor. Heyecan bastı lan

    Tolga

    @mysh, Facebook’tan Kickstarter gibi bir platform ile grubun sonraki projeleri için bağış toplayacaklarını açıkladılar. Oraya yapılan bağış da ön sipariş niteliği mi ne taşıyacakmış. 1 Mart’ta başlayacaklarmış, muhabbet o.

  18. OutofSpace says:

    10 dakika boyunca ağlamışlar aq doymadınız paraya ibneler yapında indirip dinleyip silelim bitsin bu çile

  19. MaidenDrummer says:

    bukadar dilenmeyin yaa, guzel muzik yapan saglam bi grupsunuz da, kampanya yapiyoruz diye 10 dakka dil dokmenin manasi yok. Eskiden gazteler 100 kupona tencere tava verirdi, o reklamlari izler gibi oldum. Tamam muziginiz guzel 2-3 dakkayla meraminizi anlatsaniz daha da kolay toplarsiniz bu parayi.

    neyse ciksin, dinleriz bakalim, ama temmuza da daha cok var…

  20. Bence bu paket için makul bir fiyat. Satın aldım, umarım hedefe ulaşırlar.

    MaidenDrummer

    @Ahmet Saraçoğlu, fiyat bence de uygun icindekilere bakilirsa. Ozellikle son album ve time1 sarkilarinin, her enstrumanini ayri dinleyebilme ozelligi cok guzel.

    Ama cok fazla dilenmeleri olmamis… Sen Melodic death metal grubusun, epik bi muzik yapiyosun, saglam bi fan kitlen var, bu kampanyayi daha “delikanli” bir sekilde yapman gerekirdi!!

  21. Görkem says:

    Çok uzun bir süre ciddi olmadıklarını düşündüm, 90′lı yılların bitmek bilmeyen homedrom reklamlarıyla dalga geçtiklerinden çok emindim ama ağır yanıldım. Bu ne lan.

  22. Osman says:

    Neyse 100.000′le Jari istediği kadar bilgisayar toplayabilir. Şaka bir yana şu “reklam” ciddi anlamda midemi bulandırdı. Hayır 40 yılda iki tanecik albüm çıkarmışsın, kendinde bu kadar olağanüstü ne görmen lazım ki binlerce insandan sana stüdyo bağışlamalarını istemek için? Adam bildiğin 500.000′e SIFIRDAN stüdyo istiyor. Bir bina alıp dönüştürmek değil, mütahiti, mimarı, betonuyla falan sıfırdan. Geri kalan 250.000 ise bitmiş bir albümü dağıtmak için, ve gelecek albümler için (artık nasıl harcayacaksa xd). Teknik olarak Tool’dan bile daha seyrek albüm çıkaran bir grup için biraz saçma değil mi Jari efendi? Aynı albümleri yapıp yapıp gömecek zaten. Epik melodik skyrim metal vuhuuu.

    deadhouse

    @Osman, Ben açıkçası sanatçının bağış tipi şeyler almasına karşı değilim. Halktan almasına karşıyım. Sanatçı devlet desteğiyle sanatını icra ederse sorun yok. Ama halktan alması bana sakat geliyor. Yarın öbür gün albüm kötü çıkar bağış yapanlar ulan o kadar para verdik çıkarttığın albüme bak der. Onu geçtim halktan para toplayan kişi halkın isteklerine göre sanat yapar, o da sanat olmaz.

  23. Godless Killing Machine says:

    Metallica’nın Lady Gaga ile düet yapması değil, işte tam da bu tarz olaylar metal müziğe zarar veriyor. Malını satan esnaf gibi şekilden şekle girmiş bir de palyaço herifler.

    deadhouse

    @Godless Killing Machine, Kesinlikle zarar verir. Bu tür durumlar artarsa Metal müziğin adı ”aaa hani şu para isteyip albüm yapan grupların olduğu müzik mi” diye ortamlarda muhabbeti bile döner.

  24. MaidenDrummer says:

    Adamlar, bir gunde topladi 150bin Euroyu!!

    Jari’yi duyar gibiyim… “Olum Kai, ben demistim enaz 75euro cakalim diye, yer bu bizim cogu hulogcu fan kitlesi!!!”

    adamlarin muzigini seviyorum, ama migde bulandirdi gercekten son zamanlarda yaptiklari.

    bi de kampanya videosundaki muzigin en guzel oldugu kisim introdaki muzik, ozellikle 18inci saniye sonrasi… Ama siki durun, bu muzik(fields of snow) time2′dan alinma, yani temmuzda cikacak albumde olmayacak. Artik bu sarkinin tamamini duyabilmek icin ne Ramler ve SSDler heba olacak ne kampanyalar patlatilacak belli degil…

  25. Berca B. says:

    Videoyu izlemedim -10 dakka ne lan-, ama 50 EUR’luk paketi 50 Lira gibi düşünürsek gayet makul geldi bana. Yeni albüm + eski albümler + canlı albüm ve izole edilmiş trackler vokalsiz versiyonlar falan tam müzisyen dostu işi.

    750.000 EUR (oha), özel stüdyo falan karıştırmadan yapıcaklardı şu işi, daha tatlı olacaktı diyeceğim de, böyle kampanyalar da ağır rağbet görüyor arkadaş ya. Hedef medef koymasalardı bu rakama hayatta ulaşamazlardı aynı paketle.

  26. Küçük Zenci says:

    Yahu yazmayım yazmayım dedim ama bu kadar da duygu sömürüsü yapılmaz be arkadaş. Gören de Suriye’de iç savaşın göbeğinde, kısıtlı imkanlar ve çeşitli zorluklarla metal müzik yapmaya çalışıyorlar sanacak.

    Umrumda olmaz bir kuruş da vermem cebimden. Ha çok mu parasızsın git part time falan bi iş bul, ben de parasızım da ne yapayım yani gidip paylaçoluk mu yapayım, dileneyim mi sizin gibi bu mudur?

    Euronymous’da De Mysteriis Dom Sathanas albümünün finansını zor buldu, adam o kadar parasızdı ki o albümü çıkarmak için geceleri taksicilik falan yaptı. Sizin gibi grubu madara etmedi. Şu var ya mide bulandırıcı bir hareket gerçekten. Gören de Somali’de açlığın göbeğinde müzik yapmaya çalışıyorlar sanacak nedir bu duygu sömürüsü? Bu mu lan metal müzik? Ticaret kapısı mı, Avrupa’nın ve dünyanın en refah ülkelerinden birinde ikiyüzlülük yapmak mı? Kepazelik yemin ederim. Gözümde çöp oldunuz tebrikler.

    killyourselfchuck

    @Küçük Zenci, Euronymous’da De Mysteriis Dom Sathanas albümünün finansını zor buldu, adam o kadar parasızdı ki o albümü çıkarmak için geceleri taksicilik falan yaptı. OHA… ilk defa duyuyorum

  27. Vicious Rattlehead says:

    Ben Jari’yi Ensiferum’da yaptığı işlerle tanıdım fakat bu olayları yüzünden bir kere bile Wintersun dinleyesim gelmemiştir. Eminim ki güzel işler yapmıştır fakat benim açımdan tiksinç bir muhabbet döndürüyor. He derse ki ben bu parayla prodüksiyon şirketi de kurarım da gençlere de albüm yapmalarında destek olurum eyvallah. Belki hali hazırda yapıyordur, pek takip ettiğim biri olmadığı için günahını almayayım. Ama galiba böyle bir muhabbet yok gibi. Ki üste de bir arkadaş Euronymous’tan bahsetmiş. Belki black metal albümünün masrafı çok daha ucuzdur fakat üsteki yazdığı muhabbet doğruysa helal olsun. Kendisi (yine yanlışım olmasın) Varg’a da yardım etmişti bildiğim kadarıyla . Ki Euronymous’u pek sevmem fakat bu beyanat ona saygımı pekiştirmiştir.

    Bu daha sık albüm yaparız lafı da hiç hoşuma gitmedi doğrusu. Senin albüm yapmanı prodüksiyon şirketleri mi engelliyor da bizim bilmediğimiz işler mi yürüyor? Prodüksiyon şirketleri mafyacılık falan oynuyor herhalde ki dış mihraklar Jari’nin albüm yapmasına engel oluyor.

    Söz Jari reyiste:

    “Bunnnnnlaaaaar Nuclear Blast’in Baltık ötesi büyyyyyüüüüüüük oyunları. Mafyacılığın daniskası dönerken, o Almanya’daki zaaat ve onun mainstream yartakçısı haşhaşiiiiler, bizi davamızdan döndüremeyecektir. İhanet şebekesinin ilmek ilmek örerek kumpasladığı bu büyük algı operasyonunu, metalhead’lerin iradesi ile bozacağız. Velev ki bizi zorla engellemeye kalktılaaaarrrr… o zaman her ne olursa olsun, bu albümü alnımızın pakıyla çıkarmak suretiyle, şehadet şerbetimizi fondip yapıp konser alanlarında da gerekirse gücümüzü gösteririz.

    Sevgili metalhead kardeşlerim…Heavy metalde vesayete hayır diyoruz. Veraset değil, alın terini destekleyen kardeşlerim, bacılarım da büyük resmi görüp, üst aklın oyunlarına kanmayacaktır. Ve sadece bize oynanması maniiidaaar olan bu oyunu bozmak için, bu şanlı mücadelemizi sürdürmek için bize biraz destek olmaktan geri kalmayacak, kanımızın son damlasına kadar adam gibi mücadelemiz uğruna çalışmaktan geri durmaksızın yolumuza devam edeceğiz. Madam gibi olanlar iseeeee her zaman olduğu gibi kaybedecektir.

    Hem metalci hem de poser olunmaaaaazzz. İkisi bir arada olduğu zaman adeta ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil ikisinin bir arada olması. Olur diyen de dış mihrakların maşası; heavy metali asla temsil etmeyen marjinal monşer takımıdır. Bu mes’ele, sadece Jari kardeşinizin mes’elesi değil, tüm metalhead kardeşlrimin mes’elesidir. Kimse kusura bakmasın, işi plak basmak olan bu çapulcu tıynetindekileeeeer bize hesap soramaaaaaz…. Bize ancak ve ancak metal için yazın sıcağın altındaaaaaa, siyahlara bürünüüüüüp amele yanığı olmak uğruna konserde mosh pitte gözüne yumruk yemek pahasına da olsa koşarak gelen metalhead kardeşlerim hesap sorabilir. Bu işin fıtratı budur.

    Bu plakçı lobisinin bizimle savaşı eskilere dayanır. Metalhead’liğin kaderinde her vakit olmuştur. Bakınız çok eski değil, sene 1988…. Pantera daha o zaman glam (Gay Los Angeles Metal) yaparken…. Sahnede iken şehadet şerbetini içmiş Dimebag kardeşimiz, içindeki groove ateşini hissetmemiş henüz. Tabi önce büyük ayak oyunlar ile yetenek yarışmalarına sokulmadı. Neymişşş bu kadar güzel çalamaz, hep birinci oluyormuş. Yetmediiii playback yapıyormuş diye iftira attılar. Bu yaptıkları Dimebag’e ve bize saygısızlıktır, terbiyesizliktir. Seen kimsin yaa!

    İşte böyle parayı basmak suretiyle algı operasyonları ile kendi oyunlarına alet etmeye çalışıyorlardı. Derkeeeen metalheadlerin dualarıyla vokalistlik makamına erişeeeeen Phil Anselmo denilen o yağız yiğit; Power Metal’i kaydetmişti kaydetmesine de pek de içine sinmemişti. İşte o bir gece rüyasında içinin temizliğinden olsa gerek büyük resmi görmüştü. Albümün adı Power idi fakat metalhead kardeşlerime gücü hissettiremediğini fark etti ve öyle Yoda gibi birrr akıl hocası olmaksızın; cehennemden bir kovboy olarak dönerek, heavy metaleeeee adetaaaaaa yaz gününde denizin buz gibi sularının esintisini hissettirdi. En kalbi duygularımla, o albümü dinlediğimdeeeeee kendimi heavy metalin hizmetkarı olmaya adadımm.

    Hamdolsun sizin gibi heavy metalin neferi olmuş kardeşlerim sayesinde, inşallah bu oyunlara gelmeyeceğiz. Biiiizz bu yola deri ceketimizle, Iron Maiden tshirtlerimizle çıktık… Bu kriz de bizi teğet geçecektir. Heavy metal noktasındaaaa, oooo bir elinde buzlu viskisi, bir elinde de kübalı emekçi bacılarımızın tütün kokan baldırlarında sardıkları puroyu Lady Gaga eşliğinde içen zatttt bizi külliyen yolumuzdan ayıramaz. Bizim metalhead kardeşlerime efendilik taslayacak maşaya ihtiyacımız yoktur. Metal geleneği de buna izin vermez zaten. Sizi muhabbetle selamlar, inşallah istikrarla unutulmaz şanlı şarkılar yazmaya devam edeceğiz. Alice Cooper’ın da dediği üzere No More Mr. Nice Guy!”

    Kısa bir aranın ardından son söyleyeceklerim ise Ensiferum’dan dinlediğim kadarıyla bu pozlara girmesini gerektirecek bir durum yok. Hani vasat bir heriftir de adım duyulsun diye böyle pozlara girer anlarım da gayet beğenerek dinlediğim işlere imza atmış birinin böyle davranması, yaptığı albüme de önyargıyla bakmamı sağlıyor. Şu anda olduğu gibi.

    Not: Olur da parodim yüzünden başım belaya girerse temiz Megadeth tshirtü getirmeyi unutmayın. Siyasetin ağzınızın tadını bozmasına izin vermeyin. Kalın sağlıcakla.

    circleperspective

    @Vicious Rattlehead, güzel bir yazı.

  28. MaidenDrummer says:

    WINT€R$UN, %150′yi devirdi = €225.000

  29. killyourselfchuck says:

    Metal gruplarının süründüklerini görmekte bizim nesile nasipmiş.

  30. northern says:

    yıllar öce yaşanmış bitmiş bir şey olsa da şu grubu ciddiye almam imkansız. benim için wintersun “ram yetmiyo abi:((” ergen sızlanışıdır artık, ötesine geçemiyorum. o haberin altındaki yorumları bilen bilir, spazm geçirtir insana.

    “Yıllar süren RAM ve anakart sorunlarıyla boğuştuktan sonra” cümlesi de inside the nba’de shaq’ın attığı kahkahalara gark ediyor beni.

  31. MetaLstorM says:

    Adamlar ayrıca paketi alanlar veya alacaklar için Time I’in izole edilmiş parçalarını ve Lonliness adlı parçanın akustik versiyonun enstrumentalini de bedava olarak verecekmiş.

  32. deadhouse says:

    Hiç imkanın olmaz asgari bir yardım istersin kayıt yapabilmek için falan ama bu kadar para toplamaya çalışmak tek kelimeyle kepazelik.

  33. circleperspective says:

    350.000 Euro mu? Ne diyeceğimi şaşırdım gerçekten…

  34. sacrifist says:

    Dünyanın en güzel müziğinini de yapsalar dinlemem.Yok bilmem çok kısıtlı imkanları varmış çok zor durumdalarmış da.Ulan açlıktan ölen,soğuk sularda boğulup giden çoluk çocuk,bebek bir sürü insan var.Adamların derdine bak aq.Ayrıca videodaki konuşma tarzı bir tek bana mı itici-yapmacık geldi?

    deadhouse

    @sacrifist, +10000000

  35. MaidenDrummer says:

    Baslangicta ben de baya tepkiliydim, ‘ulan ne dileniyosunuz, cikin konser yapin kazanin parayi’ diye.

    Ama adamlar ellerinden hicbirsey cikmadan, bi tane poster bile postalamadan 350 Bin Euro kazandilar.

    Valla helal!! bunu herkes toplayamaz, sonucta orjinal ve guzel muzik yapiyolar.

    Ha, benden 1 kurus cikar mi, HAyir; ama catir catir indirir dinlerim.

    Bi de bu yapilacak yeni studyonun amaci Time2′yi piyasaya surmek. Time2, orkestrasyonu cok fazla olan ve ozel studyo imkanlarinda hazirlanmasi gereken bir albummus (Jari’nin yalancisiyim) ve beni yeni albumlerinden cook daha fazla heyecanlandiriyor Time2.

    Asil kampanya videosunun 18inci saniyesinden itibaren dinlerseniz, Time2deki fields of snow sarkisini duyabilirsiniz. Bence yeni albumdeki her sarkidan daha guzel. Super orkestrasyon, insani ayri bir boyutta hissettiriyor.

    Kisacasi bu adam su Time2yi cikarsin da ne kadar para toplarsa toplasin beni ilgilendirmez. Siz ingilizler nasil diyor: “Shot up and take their money Jari!!” :)

    Jari’cigim fazla laga luga yapma, parani da topladin cikar su Time2′yi, fazla Ram’e ihtiyacin olursa bana haber et yollarim burdan!

  36. Ugur says:

    Eğer Jari şu saatten sonra mızmızlanırsa asıl o zaman kıyamet kopar.Yapacağını sanmıyorum tabiki.

    Neyse albümü çıkarsın bir an önce bundan sonra da ah uh demeyip çalışsın.

  37. deatheist says:

    off tuşesine bayıldım abimizin

  38. MetaLstorM says:

    Albüm dün gece ortamlara düşmüş.

  39. Özgür says:

    Albüm hakkında kopan bunca gürültüden sonra albümü indirip (320kbps) dinledim. Hiç uzatmayacağım, albüm vasat oğlu vasat. Bunun yerine geçen günlerde çıkan Shade Empire albümünü dinleyin, çok daha kaliteli zaman geçirirsiniz.

  40. Osman says:

    Müzikal açıdan albümle ilgili bişey demek için çok erken. Fakat prodüksiyon açısından albüm tek kelimeyle rezalet. O kadar para nereye gitti acaba? Kim yaptı lan bu mixi? Osuruktan milyoner olmuşun, ulan bir insanlık göster de en azından şu albümü baştan mixle. Lan pezevenk, o kadar gitarist mitarist tutturdun getirttin, acayip teknik şeyler çaldırdın, üstüne nasıl bir haysiyetsizlikle piratebayden indirdiğin çin malı midileri koyabiliyorsun? Klavye varken gitar duyulmuyor gitar. Gitarlar ve davul dışında bir adet bile gerçek enstrüman yok. Albümün yüzde doksanı midi. Ben de sandım bu ibnetor bize demolarını falan dinletiyor, meğersem albümü rehin tutuyormuş. Denyolukta çığır açtın Jari.

    Valla helal!! Herkes böyle denyoluk yapamaz.

    Bu arada albüm de yavşaklık fiestası. Şimdiye kadar bu derece yapmacık, zorlama ve abartılı çok az şey dinledim. İyi mi kötü mü tartışılır fakat müzik sadece müzik değildir. İyi olsa bile bende pozitif bir etki yaratacağını zannetmiyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Osman, davullar gerçek değil. “All guitars, drums, bass, synths, samples and orchestrations by Jari Mäenpää”.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.