# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SOLSTICE – Solstice
| 21.07.2017

Death ve thrash metalin gelmiş geçmiş en kusursuz buluşmalarından biri.

Yine bir Cuma, yine bir mükemmellikle karşınızdayız. Klasik Cuma seçkimizin bu haftaki konuğu kendi adını taşıyan ilk albümüyle muazzam bir death/thrash metal şaheseri ortaya koyan ve daha fazla bilinmiyor olması insanlık suçu olarak görülebilecek SOLSTICE.

Sonradan CANNIBAL CORPSE’a ve MALEVOLENT CREATION’a katılan ve ilkinde hâlâ da çalmakta olan gitarist/vokalist Rob Barrett başta olmak üzere, DEMOLITION HAMMER, MONSTROSITY, CYNIC, CEPHALIC CARNAGE gibi birbirinden önemli ve süper grupta çalmışlığı olan isimleri kadrosunda barındıran SOLSTICE, death/thrash metalin tarihteki en güzel örneklerinden birini bu maviş albümle ortaya koydu.

Gaddarlık namına muadil görülebilecek DEMOLITION HAMMER’la karşılaştırıldığında, olayı “death metale yaklaşan sertlikte thrash metal”de tutan DEMOLITION HAMMER’ın aksine, SOLSTICE son derece yırtıcı thrash metal etkileri barındıran bir death metal yapıyor. Lakin grup bu iki türü öylesine ustalıkla harmanlıyor ki, dinlerken bir ayrıştırma yapma gereği duymuyor, kulaklarınıza dolup beyninizi pataklayan bu müthiş yıkımın tadını çıkarıyorsunuz.

Doksanların başlarındaki death ve thrash metal sizi uykunuzda ıslatıyorsa ve “Solstice”i henüz duymadıysanız, sizi müthiş bir 33 dakikanın beklediğini söyleyebilirim. Gruptaki tüm elemanlar, artı sololarıyla albüme kalite katan efsane insan James Murphy, birlikte ciddi anlamda türün gelmiş geçmiş en iyi birkaç örneğinden birini sunuyorlar. Dizginlenemez bir agresiflik, blast beat’lerle şahlanan bir yıkım ve hepsini son derece çekici ve doyulmaz hâle getiren bir prodüksiyon.

SOLSTICE’i sert bir thrash metal grubu kategorisinden çıkarıp death metalin vahşi dünyasına taşıyan konulardan biri de Barrett’ın vokalleri. Böylesi yırtıcı bir müzik için biçilmiş kaftan olan bu vokaller, çiğ ve aşırı gerçek karakteriyle albümde ışıl ışıl parlıyor.

Hafif çatlayan haykırışlarıyla “Cowboys from Hell” dönemi Phil Anselmo vokalini anımsatan Barrett, keşke bu vahşi vokallerini CANNIBAL CORPSE’ta da kullansa ve Corpsegrinder’la ikili bir vokal varyasyonu oluştursa diye düşünmeden edemiyorum.

Son derece vahşi bir de CARNIVORE cover’ı barındıran “Solstice”, baştan sona mükemmel şarkılar, performanslar ve fikirlerle dolu bir death/thrash metal başyapıtı olarak ne yazık ki türe yakın dinleyicilerin bile bir kısmı tarafından bilinmeden öylece duruyor. Siz bu yanlışa düşmeyin, SOLSTICE’in ve “Solstice”in hakkını verin, dinleyin, adamlar çeyrek asır önce ne biçim yardırmışlar görün.

9,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.40/10, Toplam oy: 25)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1992
Şirket
Steamhammer
Kadro
Rob Barrett: Gitar, vokal
Dennis Munoz: Gitar
Mark van Erp: Bas
Alex Marquez: Davul
Şarkılar
1. Transmogrified
2. Cleansed of Impurity
3. Eternal Waking
4. Survival Reaction
5. S.M.D. (CARNIVORE cover'ı)
6. Netherworld
7. Plasticized
8. Catalysmic Outburst
9. Aberration
  Yorum alanı

“SOLSTICE – Solstice” yazısına 6 yorum var

  1. Bu Cuma günleri thrash metal seçkisi olayının kötü bir yanı var, o da zamanın ne kadar çabuk geçtiğini gösteriyor. Geçen haftaki Vio-lence yazısını sanki daha 3 gün önce yayınlamış gibiyim, resmen 1 hafta geçmiş.

  2. Solstice denince akla ilk gelen Alex Marquez. O dönemlerde Repka’nın imzası olan albümler de hiç boş değil.

  3. ekrem imamoğlu says:

    dünyanın en iyi deathrash grubu

  4. ismail vilehand says:

    Neden kimse bu sene yeni albüm çıkartıp, götten kan aldıklarından bahsetmiyor?

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, ben dinledim 4-5 kez. Hayvan gibi. Kritiğini de yazacağım ama bir süredir 10 dakikamı ayırıp siteye haber girdiğimde bile kendimi şanslı hissettiğimden fırsat olmadı.

    ihsanoird

    @ismail vilehand, baya baya hardcore thrash melezi bir albüm olmuş. İyi mi değil mi tam anlamadım ama ayı gibi olduğu kesin

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.