# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
IRON REAGAN – Crossover Ministry
| 04.07.2017

- Doktor bey kulaklarımdan adrenalin damlıyor neden acaba?
+ Son dönemde “Crossover Ministry” dinlemiş olabilir misiniz?

Bazen garip bir şey oluyor ve bazı çok iyi albümlerin kritiklerini zamanında yazma konusunda elimde olmayan nedenlerle sorunlar çıkıyor. Bir şekilde araya bir şeyler giriyor, erteliyorum, unutuyorum ya da en sık yaşanan durum olarak, o albümü yazmak için kendimi hazır hissetmiyorum yahut yazma havasına giremiyorum. Şu anda da bu şekilde beklemekte olan çeşitli albümler var. Mesela yeni NOKTURNAL MORTUM veya yeni NIGHTBRINGER albümleri. Şu ana kadar kendileri hakkında kafamı toparlayamadım, ama yakında yazacağım.

Şu an yazmakta olduğum albüm de bu yıl çıkan albümler içerisinde bu duruma en çok uyan işlerden biri. Birincisi mükemmel, ikincisi bu yıl içinde çıktı, üçüncüsü çıkalı çok uzun zaman oldu, dördüncüsü… dördüncüsü yok. Yüz bilmem kaçıncı kez play’e basıyorum ve nihayet yazmaya başlıyorum.

MUNICIPAL WASTE ve DARKEST HOUR da dâhil olmak üzere birkaç farklı grubun elemanları tarafından 2012’de kurulan crossover/hardcore punk grubu IRON REAGAN, barındırdığı elemanların diğer gruplarının en baskını olan MUNICIPAL WASTE’i bile gölgede bırakmayı başaran bir mükemmellik sunuyor diyerek söze başlayalım. Özellikle 2005-2010 arası fırtına gibi esen ve retro thrash muhabbetinin bir numaralı ismi olarak görülen MUNICIPAL WASTE’i 5 yıl boyunca hiçbir şey yapmadan bekletecek kadar öne çıkan IRON REAGAN, bunu sadece elemanların gayreti açısından değil, ortaya konan müzikle de anlamlı kılıyor.

Grubun renkli diskografisinin üçüncü albümü olan “Crossover Ministry”, adının hakkını veren ve crossover ile hardcore punk’ın bu devirde sunulabilecek en mükemmel örneklerini barındıran harika bir albüm. Yalnızca 28 dakika süren ve 18 şarkılık içeriği içerisinde 3 dakikanın üstünde sadece bir şarkı barındıran “Crossover Ministry”, grubun hit yaratma potansiyeli ile zirzopluğunu bir potada eritiyor. Tam bir adrenalin bombası olan albümde, seksenlerin sonunda ağababaları ortaya konan crossover ve hardcore punk örneklerinin nasıl oluyorsa son derece taze ve daha fazlasını isteten bir sunumunu görüyoruz.

Albümdeki şarkılardan tek tek bahsetmek saçma olur, çünkü “Crossover Ministry” bir bütün hâlinde saf, net, lafı dolandırmayan, gerçek bir gövde gösterisi. Gitar tonundan vokallerine, şarkı sözlerinden şarkı yazımında hissettirdiği tecrübeli duruşuna dek albüme dair “eh” denebilecek hiçbir şey yok. Belli ki grup elemanları bu müziği yapmak için doğmuşlar ve bunu çok açık şekilde ortaya koyan bir iş sunmuşlar. Şarkıları dinlerken pek çok yerde sözlere bakma ve eşlik etme ihtiyacı duyuyorsunuz. Misal Megachurch’ün başındaki Papa Emeritus/Dave Mustaine kırması saçma sapan vokalin ardından giren aşırı gaz haykırmalı kısım…

“They’re costing us millions
So they can live in their mansions
We all turn a blind eye
Their humbleness is a lie”

Tek kelimeyle mükemmel. Her dinlediğimde kendimi halının içine sarıp camdan aşağı atlıyorum. Albüm bu tarz sayısız yerle dolu. Öylesine gerçek ve saf ki, elemanlarla tanışıp muhabbet edesiniz geliyor. Sırf bu düşünce bile IRON REAGAN’ın ve “Crossover Ministry”nin sikerticiliğini görmek açısından yeterli aslında. Müziği dinliyorsunuz ve “bunlar süper adamlar lan, keşke qanqa olsak” diye düşünüyorsunuz.

Böylesi tokatsı bir albüm için epey uzun yazdım ama bu kadar zamandır yazamayınca böyle birden döküldü işte. Uzun lafın kısası, eğer türü seviyorsanız, bu sıcak yaz günlerini daha da terli hâle getirmek, kalp atışlarınızı hızlandırmak ve crossover/hardcore punk adına son yıllarda ortaya konmuş muhtemelen en iyi albümü dinlemek istiyorsanız, “Crossover Ministry”yi sesi çok açık şekilde şu anda dinlemeye başlayın. Komşularınızı bilmem ama sizin pişman olmayacağınız kesin.

9,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.43/10, Toplam oy: 28)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Relapse Records
Kadro
Tony Foresta: Vokal
Mark Bronzino: Gitar
Landphil Hall: Gitar
Rob Skotis: Bas
Ryan Parrish: Davul
Şarkılar
01. A Dying World
02. You Never Learn
03. Grim Business
04. Dead With My Friends
05. No Sell
06. Condition Evolution
07. Fuck The Neighbors
08. Power Of The Skull
09. Crossover Ministry
10. More War
11. Blatant Violence
12. Parents Of Tomorrow
13. Bleed The Fifth
14. Megachurch
15. Shame Spiral
16. Dogsnotgods
17. Eat Or Be Eaten
18. Twist Your Fate
  Yorum alanı

“IRON REAGAN – Crossover Ministry” yazısına 5 yorum var

  1. Raddor says:

    Bir albümü çok sevince anlattığı şeylere de kendimi verip ikna oluyorum. Normalde komşuların gürültümden rahatsız olmasını istemezken şimdi “NAAT MAY PIRABLIIM!” diyerek çoşma isteğiyle doluyor, haftalardır ne zaman bir çevreci, vejetaryen vb. görsem “Cannot save a dying world!” diye söylemeye başlıyorum. Albümde en sevdiğim şarkı ise Parents Of Tomorrow. Gelmişken sözlerinin tamamını da yazayım:
    Mom! Mom! Mom’s on the Internet!

  2. x23 says:

    fuck the neighbors u ne zaman dinlesem nile son albumu cıkmadan once cıkan sarkıyı gece ıkı de acısımızın uzerınden gecen 5. dk da kapımızı calan ıkı genc polis ve gulumser ıfadeleri ile sizi anlıyoruz play station oynıyorsunuz o oyunu ben de biliyorum cok zevkli demesi gelir.
    .
    halı muhabbetıne de ıcten gulumsedim<3

  3. deatheist says:

    hahah lars ulrich twitter’da kendilerini takip etmiş, güzel şeyler bunlar

  4. ismail vilehand says:

    albümü dinlerken her seferinde ben:

    https://www.youtube.com/watch?v=YM-ALDyCwk4

  5. OblomoV says:

    Baya gazmış bunlar. Yeni yeni dinlemeye başlıyorum. Municipal severiz. Bunun da onlardan aşağı kalır yanı yok. Komşulara karşı pek ayıp olsundu.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.