# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Harun Kolçak hayatını kaybetti
20.07.2017

Türk pop müziğinin duayenlerinden Harun Kolçak, uzun süredir mücadele ettiği prostat kanserine yenik düşerek 62 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Harun Kolçak, metal sevgisi sayesinde iletişime geçtiğimiz ve ne mutlu ki yakından tanıma şansına eriştiğimiz, çok güzel bir insandı. Huzur içinde yat Harun Abi…

  Yorum alanı

“Harun Kolçak hayatını kaybetti” yazısına 15 yorum var

  1. Harun Kolçak, kendisini tanıma şansına eriştiğim için kendimi gerçekten şanslı hissettiğim insanlardan biri… İlk olarak Twitter’da Pasifagresif’in paylaşımlarını RT’lemesi sayesinde öğrendiğim metal sevgisi vesilesiyle iletişime geçtiğimiz Harun Abi -ki o bana “Abi ne lan, Harun desene” derdi- ile sahne önünde betona oturup Katatonia beklemişliğimiz de var, bir kış günü beni telefonumdan arayıp “Ahmetçim şu Borknagar’ın yeni şarkısı ne kadar müthişmiş, vallahi bayıldım” derken sesindeki heyecanın tüylerimi ürpertmişliği de… Uzun süreli hastaneye yattığında Güzide ile ona aldığımız Gojira albümünü görünce “İşte hediyenin kralı geldi” derkenki keyfi de gözümün önünden gitmiyor, Pasifagresif için kendisiyle yaptığımız röportaj sırasında konu müziğin hangi türü olursa olsun gizleyemediği coşkusu da… Çok güzel bir insandın. Gerçekten çok güzel, çok temiz bir insandın. “Çok müthiş” diye beni aradığın şarkıyı da, bundan böyle hep seni hatırlatacağından emin olarak sana yolluyorum. Huzur içinde yat…

    https://www.youtube.com/watch?v=Zoa9w7WB_Xo

  2. cotard delusion says:

    başta 90lara olmak üzere kendisini keşfettiğim 2000ler başına damga vurmuş çok çok çok önemli bir insanı kaybettik. gerçek müzik insanlarından biri daha gitti. sarhoşum saat sabahın bilmem kaçı falan ama kim ne derse desin sonuç olarak çok önemli bir müzik insanını kaybettik. açıkçası son dönemlerde yaptıklarıyla kanseri tam anlamıyla atlattığı izlenimi yaratmıştı fakat öyle değilmiş.
    tüketim toplumu olarak tekrar böyle insanlar yetiştiremeyeceğimiz aşağı yukarı aşikar. kendisine bıraktığı eserler için teşekkür etmekten başka (o bunu hiçbir zaman bilemeyecek olsa da) elden bir şey gelmez.
    hepimizin gideceği sonsuzlukta huzur içinde ol harun kolçak.

  3. ismail vilehand says:

    90′lar Türkiye’si denince akla ilk gelen insanlardan biri olmasından çok, PA röportajındaki Pantera’cılığından dolayı sevdiğim adamlar listesine almıştım kendisini. zaten ben birini sevmeyeyim amına koyim. ömür kısaltıyorum sanki.

    erken gitti cidden. yakınlarına sabır diliyorum.

  4. Burak says:

    Türk Pop/Rock/Metal müziğininin yanı sıra güzel insanlığı, mütevaziliği ve insancıllığı ile gerçekten büyük bir kayıp. Huzur içinde yat Harun Kolçak.

  5. Raddor says:

    Ah be :( Kendisini siteye verdiği röportaj ile; müzik bilgisini, hoş sohbet hallerini görüp sevmeye başlamış, hastalığı atlattığını öğrenince sevinmiştim. Gece gece kala kaldım ne diyeceğimi bilemiyorum. Yarına bir güzel insan daha eksik başlayacağız. Huzur içinde uyusun.

  6. Asana says:

    pa’daki roportaji ile tanimistim kendisini, aileden biri olmustu tam atlatti kanseri derken hic olmadi bu. Huzur icinde yatsin

  7. circleperspective says:

    Benim ve belkide bir çok arkadaş 90 lardan sonra onu tanıdığı için boş bir aralıkta sitede albüm kritiğini görmek isteriz. Bir kaç ay öncede dinlemeye başlamış ve takip etmiştim. Güzel bir adama benziyordu, umarım şu an olduğu yerde daha mutludur.

  8. 2 gün önce adamı öve öve bitiremiyodum, kesin nazarım değdi.

  9. Ouz says:

    Çocukluk dönemlerinde “Gir Kanıma” ile hayatıma girdi Harun Kolçak. “Yanımda Kal” gibi eserleriyle metalci olmayan tarafımı da etkilemeye devam etti ve yorumlarda da bahsedilen PA röportajı sayesinde, ne kadar metalci bir kişilik olduğunu öğrendim.

    Muhtemelen gelecek haftalarda yayınlanacak bir kritikte 90′lar Türkçe Pop’tan bahsedip, Onno Tunç ve Uzay Heparı’yı anmıştım kendimce… Şimdiyse Harun Kolçak’ın vefat haberine yorum yazıyorum. Çocukluğuma dair güzel olan ne varsa hepsini yitiriyorum teker teker, hayat giderek daha da boktanlaşıyor ve her yeni müzisyen vefat haberi gördüğümde, kendimi daha da yalnızlaşmış hissediyorum.

    Ouz

    @Ouz, Eşref Kolçak’ın söylediğine göre son günlerde ilaçlarını bilinçli olarak almamış… Bıkmış abi adam demek ki bu yaşadıklarından…

    circleperspective

    @Ouz, Bende o haberi yeni gördüm ve baya şaşırdım. Şaşırtan ise babasının hala yaşıyor olması. Allah uzun ömür versin tabii de 7 yıl önce eş şimdi de çocuk (her ne kadar 62′ sinde de olsa çocuk ruhlu bir insandı) gidince dağılmıştır.

    Ahmet Saraçoğlu

    @circleperspective, annemin halası; annesini, babasını, abisini, ablasını, eşini, oğlunu ve kızını kaybetti. 80 küsür yaşında ve tüm acılarını kalbine gömüp yaşıyor. Hayat devam ediyor.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Benim annemin halası da kızı haricinde tüm saydıklarını kaybetti. Kendisi de kanserle boğuştu bir süre ve atlattı. İnsan aslında bir hayli dayanıklı ama çevresinde ona güç veren birileri olunca dayanıklı galiba.

  10. Ugur says:

    Bir büyük daha gitti.Çocukluk anılarımız teker teker siliniyor gibi hissediyorum resmen.

    Huzur içinde yat abi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.