# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
İstanbullu tek kişilik drone/doom metal grubu TRAVSØ’den yeni albüm
08.05.2017

Travsø.

İstanbullu tek kişilik drone/doom/sludge metal projesi TRAVSØ kendi adını taşıyan albümünü Bandcamp üzerinden yayınladı.

Albüm detayları da şöyle.

1. Travsø I
2. Travsø II
3. Travsø III

Albümü aşağıdan da dinleyebilirsiniz.

  Yorum alanı

“İstanbullu tek kişilik drone/doom metal grubu TRAVSØ’den yeni albüm” yazısına 26 yorum var

  1. emptyfields says:

    Bornoz mu o?

    cem alpay

    @emptyfields, bornoz ve baş havlusu kombinasyonu galiba abi

  2. Burak says:

    nameless ghoul? :)

  3. Tompa says:

    Türk grup ve müzisyenleri destekliyorsunuz anlıyorum da, her yaptığını kayıt edip kendine bir isim uyduranın burada bulunması da manasız açıkçası. Tek kişilik osur osur ipe diz metal yemin ederim.

    deadhouse

    @Tompa, Sana göre öyle olabilir. Başkalarının beğenebileceğini de hesaba katman gerek.

    Tompa

    @deadhouse, Başkaları beğenecek diye düşünürsek tüm çöpü buraya dökmemiz de gerekir. Editörlü sitelerin amacı, adı üstünde bir seçki yapacak editörler bulunmasıdır.

    Berca B.

    @Tompa, hiç katılmıyorum. buranın amacı var olan bitenden haberdar etmek diye düşünüyorum. başkasının adına bi beğeni yargısı yapmak değil.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Tompa, sonuçta ortada bir rekabet var ve insanlar kamuya sundukları şeyin bu rekabete girmesini kabul etmiş oluyorlar. Sitenin editör görevini üstlenmiş kişi olarak, elbette ki bir tanıdığımın “Ahmet geyiğine bir şarkı yazıp YouTube’a koydum, bence güzel oldu, haberini yapsana” demesi karşısında bunu reddederim. Ama bir grup adı olan, belli miktarda müzik yazmış ve Bandcamp’ten yayınlamış bir oluşumu da “Önce bir dinleyeyim, benim süzgecimden geçerse, değerli bulursam yayınlarım” diye bir şey yapamam.

    Berca’nın dediği gibi, burası insanları haberdar etmek üzerine kurulu bir site. Haberini yaptığımız yerli/yabancı grupların/projelerin bir kısmı hayatta dinlemeyeceğim, hatta bir kısmı da aşırı kötü bulduğum şeyler olabilir (ki öyle), ancak bir kitleye ulaşması adına onlara bu ortamı sunmak da sitenin görevlerinden, açılma sebeplerinden biri. Kötüyse 50 kişi altına “çok kötüymüş, rezalet” yazar, iyiyse beğenilir, bizim işlevimiz de gerçekleşmiş olur.

    emptyfields

    @Ahmet Saraçoğlu,
    1-İyi kötü ben haberini yaparım,kritikte de beğenimi veya kötülüğünü ortaya koyarım anlayışı bence doğru bi mantık.Sitede böyle bi mantık gidiliyorsa doğrunun bu olduğunu
    düşünüyorum.O yüzden bu anlayışı destekliyorum,bu siteden beklentim de bu yönde.

    2-”ortada bir rekabet var,her grup bunu kabul etmiş olur” diye bir anlayış olamaz.En azından underground denen ortamda çok havada bir söylem.Bu anlayış sektörel olarak major müzik endüstrisinin içinde kendine yer bulabilir ama “sanatsal değer” i sektörel rekabet kurallarının insafına bırakmak istemiyoruz ki ,bize sunulanla yetinmeyip iyiyi kötüyü dinleyip kendi değerimizi bulmaya çalışıyoruz.Rekabet ortamından çıkanları zaten dinliyorum,her yerde var bu nitelikte işler.Bana ,benim değerini biçeceğim işleri sun ki
    underground ortamın internet sitesi olarak bir karşılığı olabil.
    teşekkürler

    Berca B.

    @emptyfields, bence burada rekabetten kasıt, insanların ürünlerinin bu mecralara konmasını isteyerek eleştiriye açık hale getirmesi. Örneğin ben şarkıları dinledim, gerçekten kötü buldum ve bir daha hayatım boyunca dinleyeceğimi sanmıyorum. Travso da ürününü buraya koymak isteyerek benim bu eleştirimi baştan kabul etmiş oluyor. Yanlış anladıysam Ahmet düzeltir.

    Yine de bu tarz bir müzik ve beğenenleri var. Beğenen 1 kişi bile çıksa Travso ve beğenen kişi adına bir artı değer sağlanmış oluyor.

    Tompa

    @Ahmet Saraçoğlu, Peki o zaman: Çok kötüymüş, rezalet.

    Ufuk Sönmez

    @Tompa, ama şimdi yarın öbür gün 1 saatlik albüm çıkaran bir türk grup, siteden bizim albüm haberimizi yayınlar mısınız diye bir istekte bulunsa

    a) editör 1 saatini ayırıp müziği değerlendirecek(neden 1 saatini buna ayırsın?)

    b) oldu da müziği beğenmedi, bunu karşı tarafa “kusura bakmayın, müziğinizi beğenmedim, sitede haberini yapamayacağım” demesi ne kadar hoş olur?

    bence en iyisi haberi yayınlamak, isteyen istediği yorumu buradan yapabiliyor zaten. he eğer ki müzisyen, editörden kritiğini yazabilir misin diye bir ricada bulunursa editör de gerçekten ne düşündüğünü ilgili kritikte ifade eder.

  4. Küçük Zenci says:

    Abi herşeyi anladım da bornozla band photo çekilmek nedir cidden ya jsdakjds

  5. dice says:

    bornoz, avize filan fotoğraf bence de pek olmamış. en azından evin dışında bi yerde bi fotoğraf olabilir.
    albumden ziyade demo falan olsaymış keşke, ne bileyim tek kişilik oluşum yerine bi grup calısması olsa belki bi ihtimal dinlenme ihtimali oluşur.
    ama bence bu sekilde cok cok cok zor.

  6. Raddor says:

    herhalde kimse şu üç parçayı dinlememiş ki herkes ciddi ciddi bornoza baş havlusuna falan takılmış. valla yukarıda Ahmet Abi’nin yorumunu okumasaydım site hack’lendi zannederdim. öyle bir çalışma yani.. :)

  7. Osman says:

    İyi güldüm ya. Satire olarak başarılı bir çalışma olmuş. Herşey birbirini tamamlıyor, bornoz, havlu, amfi fotosu, minimal şarkı adları, artistik grup adı, boktan kayıt vsvs…

  8. bornoz Sunn O)))’a gönderme bu kadar takılacak ne vardı, başarılı bence…

  9. Alper. says:

    İmaj konusu neden bu kadar sorun edilmiş hiç anlam veremedim, eleştirenler Mgła, Batushka ve Sunn O))) gibi gruplardan bihaber olmalılar. Kaldı ki drone metal gibi türlü acayipliklerin olup bittiği bir türden bahsediyoruz. Bence Türkiye’de bu tür çalışmaların olduğunu görmek gayet güzel.

    Osman

    @Alper., birader ben o gruplarla sabah akşam taşak geçiyorum. Bizim birader de belli ki onlarla taşak geçmek için albüm yapmış. Ve galiba şuan da sen bizle taşak geçiyorsun, çünkü adam bildiğin amfinin yanına telefonunu koyup yarım saat bişeyler çalmış ve kaydetmiş yani ortada çalışma falan yok. Gerçi sunn o da aynısını yapıyor dimi? Bak şimdi herşey karıştı. Tromsö’nün ciddi bir proje olabileceğini hiç düşünmemiştim valla.

    Alper.

    @Osman, dikkat ettiysen ben müzik hakkında herhangi bir yorum yapmadım. Ortadaki ürün iyi ya da kötü olabilir, o noktada diğer insanların ne düşündüğü ile ilgilenmiyorum. Ben sadece Türkiye gibi bir ülkede drone metal’e dair ister ciddi, ister dalga amaçlı bir girişimin bulunmasından dolayı memnun ve şaşkın olduğumu dile getirdim. İmaj konusundaki tepkileri de PasifAgresif gibi uzun zamandır takip ettiğim bir sitenin kalitesi için garip buldum. Tüm bunları anlamak çok zor olmasa gerek.

    Küçük Zenci

    @Alper., Bro yalnız o bahsettiğin gruplar gerçekten cübbe kullanan gruplar. Burda arkadaş (eğer trollemiyorsa) heralde cübbe havası vermek için bildiğin bornoz ve kafa havlusu kullanmış. Eğer dağın başında yaşamıyorsa 20-30 lira bir paraya kıyıp bir kostümcüden cübbe kiralamanın çok da zor bir şey olmadığını da hesaba katarsak, benim ve eminim ki bu kadar insanın garibine giden noktanın da burası olması çok normal bir durum. Bunun sitenin kalitesiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Şimdi Batushka veya bilimum tuhaf imajlı grubun sahneye cübbe ile çıkmasında bir sakınca yok bunda hemfikiriz değil mi? Ama cübbe diye bornoz ve kafa havlusuyla çıkmasında gerçekten bir sakınca var ama. Yüzde 90 küsürlük bir kesim takılır buna ister istemez. Şimdi o kadar insan kaliteyi mi bozmuş demek oluyor bu? Ben bu mesajından bunu çıkardım bro. Son derece doğal bir tepkiyle sitenin kalitesini düşürüyormuşuz. Eyyorlamam bu kadar hadi eyv.

    dice

    @Küçük Zenci, +1 :)

    dice

    @Alper., şimdi ciddi ciddi Mgla ve bornoz aynı mı? :)

    Alper.

    @dice, farklı imajlara sahip gruplar olabileceğini örneklemek için Mgła vb. isimleri saydığımı düşünmek yerine ikisini bir gördüğüm sonucunu çıkarmak gerçekten tuhafmış. Herhalde bakış açısıyla ilgili. :)

    Ayrıca ne bornozmuş arkadaş, birisi de kalkıp bu konu üzerinden onlarca çıkarım yapmış. Şu grup Türk değil de Norveçli olsaydı yine aynı tepkiler gelir miydi merak ediyorum. Farklı bir projeyle karşılaşıp olumlu düşündüğüm için herhalde problem bende. Neyse, gören de sanki grup ile bir tanışıklığım var sanacak. Komik.

    En iyisi sabah sabah Rosetta dinleyeyim de kendime geleyim. Gerçi grubun kese kağıtlarıyla bir fotoğrafı var ama olsun. Eyyorlamam bu kadar hadi eyv.

    dice

    @Alper., valla senin ciddiye aldığın kadar grubun kendisi ciddiye almamış bence.

  10. deatheist says:

    yalnız bu da iyi bir pazarlama stratejisi. muhtemelen haberi yapılan iş orta halli veya son derece kaliteli bir şey olsaydı (kime göre neye göre) pek az kişi ipleyecekti. bu proje ciddi mi bilmiyorum ama eğer amacı müziğini sadece insanlara duyurabilmekse öyle ya da böyle normalde ulaşabileceğinden çok daha fazlasına ulaştırabilir arkadaş bu yöntemle devam ederek. bence bornoz, sulu boyayla yapılan corpsepaint fikrinden daha orijinal ve daha satanik

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.