# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MEDICO PESTE – Herzogian Darkness EP
| 11.04.2017

MGŁA’nın sahne ekibinden konsantre karanlık.

Oğuz Sel

Black metali karikatürize hâle getirip popülerleşen gruplara gıcık olmaya başladım. Bu yüzden, alabildiğine underground, adı sanı duyulmamış ancak bana göre kaliteli müzik yapan grupları takip ediyorum ve buralarda da ilgili grupları tanıtmaya, bu grupların albümlerini anlatmaya çalışıyorum.

Polonyalı Medico Peste de nispeten az tanınan gruplardan. Ancak grubun kimlerden oluştuğunu yazdığımda birçoğunuzun yazıyı bırakıp EP’yi dinlemeye başlayacağına garanti veriyorum. Grubun üyeleri, Mgła’nın canlı performans sergilemesini sağlayan adamlar.

Muhtemelen az önce yazdıklarımdan sonra birçok okuyucuyu kısa süreliğine kaybettim ama olsun. Öncelikle belirtmem lâzım, Medico Peste, Mgła gibi bir black metal yapmıyor, “Allah bin bir türlü belasını versin” türünde bir black metal yapıyor.

Korkunçluk mu istiyorsunuz, burada. Enteresanlık mı arıyorsunuz, o da burada. Peki ya da karanlıkla yoğrulmuş pislik rif ve melodiler mi arıyorsunuz, evet, onlar da ayağınıza kadar geldi.

Zaman zaman W.T.C. Productions’tan bahsettiğimi fark etmiş olabilirsiniz başka grupların yazılarında. Adamların, “Herzogian Darkness” için YouTube üzerinden yaptıkları promosyon çalışmalarına hasta oldum; arka arkaya verdiler teaser’ları, ağzımın suyu mu aktı, ağzım yüzüm bir kenara mı kaydı bilemedim. Çok pislik, çok çirkef herifler bunlar.

EP, tamamen rahatsız edicilik üzerine kurulu ve grubun, şarkı yazımı ve icrası noktasında müzikal bir kaygıları olmadığından adım kadar eminim. Crimson Moon ve bu sayfalardan okuduğunuz nice rahatsız black metal grubunun izinden giden ve dertlerinin çok ama çok başka şeyler olduğunu EP aracılığıyla gösteren Medico Peste, konsantre kötülüğü, müzik kisvesi altında sergiliyor.

Yapımda pas geçilmemesi gereken hususlara da değinip yazıyı ufaktan sonlandırmayı düşünüyorum. Sound gayet vurucu ve gitarların hayat verdiği saf kötülük, Silencer kişisinin çılgın vokalleriyle zıvanadan çıkıyor. Açılış şarkısındaki anormal vokaller ve ikinci parçanın seyrini değiştiren -ikinci dakikanın ortalarına doğru giren- pislik bölüm, bu grubun niye takip edilesi bir grup olduğunun açık ispatı.

Son zamanlarda, içinizi şöyle kıpır kıpır edecek, size hayat enerjisi verecek ve hayata daha gülen gözlerle bakmanızı sağlayacak bir çalışma arıyorsanız, kesinlikle ama kesinlikle yanlış yerdesiniz. Medico Peste, çok başka beklentilere karşılık veriyor.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.92/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
World Terror Committee
Kadro
Silencer: Vokal, gitar
The Fall: Bas, davul
E.V.T.: Gitar
Nefar: Gitar
Şarkılar
1. Herzogian Darkness
2. Hallucinating Warmth and Bliss
3. Le Delire de Negation
4. Stigmata Martyr (BAUHAUS cover’ı)
  Yorum alanı

“MEDICO PESTE – Herzogian Darkness EP” yazısına 5 yorum var

  1. CupOfHeresy says:

    Ep’yi henüz dinleyemedim fakat Tremendum et Fascinatio albümü bugüne kadar dinlediğim en iyi albümlerden birisi.

  2. Ş. Yıldırım says:

    Tam da böyle bir şeyler arıyordum. Teşekkürler kritik için

    Ouz

    @Ş. Yıldırım, Rica ederim, kritik işe yaradıysa ne mutlu.

  3. ismail vilehand says:

    fakat bu çok şahane bişey.

  4. northern says:

    kapak harika.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.