# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
İstanbullu ELA’dan yeni albüm ve klip
09.04.2017

Senindir Hayat.

ELA grubu, “Senindir Hayat” albümüyle Türkçe Heavy Metal müziğe yeni bir ses getiriyor.

ELA Grubu’nun, Doğu ile Batı müziğinin sentezini barındıran “Senindir Hayat” adlı albümü, Esen Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda…

İlk albümündeki şarkı sözleri ve besteleriyle dikkatleri üzerine çeken ELA Grubu, yeni albümleri “Senindir Hayat” ile Türkçe heavy metal müziğe yeni bir ses getiriyor. Üç yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olan ve 11 şarkıdan oluşan albümün yapımcılığını Türkiye’nin en köklü müzik şirketlerinden Esen Müzik üstleniyor. Ana teması, hayatın bir tür sorgulamasına dayanan albümde 10 şarkının söz ve müziği, solist Türkay Nişancı ve gitarist İlkay Nişancı kardeşlere ait. Doğu ve Batı müziğinin sentezini barındıran albümün güçlü gitar ve davul sound’una, zaman zaman ney, ud, balaban ve darbuka da eşlik ediyor. “Senindir Hayat”, Muhlis Akarsu’nun unutulmaz eseri “Obur Dünya”nın cover’ı ile kapanarak, Türk heavy metalseverlere güzel bir sürpriz de yapıyor.

“Senindir Hayat”, Esen Müzik etiketiyle, tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda satışa sunuldu. Güçlü performansını uluslararası arenada da sergilemek isteyen ELA grubu, albümdeki “Dervish” adlı şarkısını İngilizce kaydetti. ELA, Türkiye’de bir ilk olarak, albümün tüm şarkılarına film konseptinde video klipler çekecek.

ELA, grup üyelerinin özellikleriyle de dikkat çekiyor. Grubun solisti ve ritim gitaristi olan Türkay Nişancı, reklam ve sinema sektöründe yaptığı müzik çalışmalarının yanı sıra dünyaca ünlü müzik stok sitesi AudioJungle’da otantik müzik türünde dünyada ilk 10’da, Türkiye’de ise 1 numarada yer alıyor. Solo gitarist İlkay Nişancı sinema alanında bilimsel araştırmaları ve çalışmaları olan bir akademisyen… Belgesel ve kurmaca film yönetmenliği yapan İlkay Nişancı, grubun klip çalışmalarına da imza atıyor. Grubun davulcusu Ali Çağrı Halaçoğlu, Türk heavy metal müziğinin önde gelen müzisyenleri arasında sayılıyor, aynı zamanda motosiklet alanında Türkiye’nin önemli markalarından BigBoysMoto’nun sahibi… Grubun bas gitaristi Sevan Amiroğlu ise dünyanın en büyük festivallerinden Wacken’da çalan ilk Türk müzisyenlerden biri olarak dikkat çekiyor.

  Yorum alanı

“İstanbullu ELA’dan yeni albüm ve klip” yazısına 1 yorum var

  1. ertan says:

    şarkı ve sound müğkemmel albümü bir an önce basştan sona dinlemem lazım türkçe metal yapılıyorda bunu görmezden gelmek kesınlıkle olmaz yapılan guzel işlerin hakkını vermek lazım tüm türkçe metal yapan gruplara başarılar diliyorum

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.