# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FIT FOR AN AUTOPSY – The Great Collapse
| 01.04.2017

Deathcore’un çıkış yolunu çizmek.

Breakdown’lar ve chug-chug’lardan yiyebileceği maksimum ekmeği yiyen deathcore’un kaçınılmaz gibi gözüken sonu, kimi aklı başında grupların doğru hareketleriyle geciktirilebilir mi acaba? Bana bu soruyu sorduran ender gruplardan biri FIT FOR AN AUTOPSY. “Absolute Hope Absolute Hell“de sergiledikleri sağlam duruş ve olayın atmosfer tarafını, duygu yönünü besledikleri müzikleri ile deathcore içerisinde henüz duymadığımız şeyler olabilceğini de düşündüren oluşumlardan biri olarak önce çıkan grup, yeni albümü “The Great Collapse”i de kısa süre önce piyasaya sürdü.

Albüme girişmeden önce FIT FOR AN AUTOPSY’nin şu an deathcore içerisindeki değerini tekrar vurgulama ihtiyacı hissediyorum. Grup –bu devirde- ciddi anlamda yaratıcı, etkileyici, yoğun bir deathcore sunuyor. Bunu death metalle iç içe kullandığı bölümler; teknik işlere giriştiği, progresif anlayışlara kulaç attığı ve olayın atmosfer tarafını desteklediği yaklaşımlarıyla da destekleyince, albümün anlattığı şeyleri destekleyen ve çoğu insana tek boyutlu gözüken bir müziğin nasıl sinematografik ve çok katmanlı olabileceğine tanık oluyoruz.

Bu açıdan FIT FOR AN AUTOPSY, benim için günümüzün en önemli 2-3 deathcore grubundan biri durumunda.

“The Great Collapse” son derece ümitsiz, çaresiz bir gelecek portresi çizen ve bunu içselleştirdiğini bize hissettiren bir albüm. Herkesin dikkatini çektiği üzere grubun yoğun bir GOJIRA etkilenimi var, lakin bu hiçbir zaman GOJIRA çakması bir şeye dönüşmüyor. Böyle bir şey söz konusu değil. FIT FOR AN AUTOPSY; yaratmak istediği derin, yoğun, acıklı ve karanlık portreyi çizmek için GOJIRA’nın sıklıkla kullandığı kimi formüllerden, karakteristik bazı olaylardan faydalanmış. Ancak şu albümdeki müziği GOJIRA çakması olarak nitelendirmek, bence yüzeysellik ve kolaya kaçmak olur.

“The Great Collapse”; içerisinde çok fazla iyi fikir, taş gibi şarkılar ve üstün bir müzisyenlik barındıran, son derece buhranlı ve karanlık bir albüm. Grup; şarkı sözlerinde bahsedilenleri bize hissettirmek adına büyük çaba sarf etmiş ve o karanlığı, o kaosu bize yansıtmak adına canla başla çalışmış. Bugüne dek DESPISED ICON başta olmak üzere çeşitli deathcore gruplarını canlı izlemiş biri olarak, fırsatım olduğumda FIT FOR AN AUTOPSY’yi mutlaka canlı görmek isterim.

Kliplerinde değindiği konular ve özellikle Black Mammoth’ta verdiği mesajlarla da faydalı bir iş yapan grubu bu açıdan da kutlamak lazım. “Seni yok edeceğim”, “ben dünyanın efendisiyim” türevi gençlik sözlerindense, anlam taşıyan gerçekçi şeylerden bahsetmeleri de grup adına artı bir puan.

Sonuç itibarıyla FIT FOR AN AUTOPSY “The Great Collapse” ile “Absolute Hope Absolute Hell”in üzerine çıkıyor ve edindiği tecrübeyi, şarkı yazımında artan ustalığını açık açık yansıtıyor.

Yılın sonuna geldiğimizde 2017′nin en iyi deathcore albümlerinden biri olarak gösterileceğine emin olduğum “The Great Collapse”i türün takipçilerine olduğu kadar, türden ümidini kesenlere de öneririm. Burada cidden değerli bir şeyler var.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.13/10, Toplam oy: 60)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
eOne Music
Kadro
Joe Badolato: Vokal
Will Putney: Gitar
Patrick Sheridan: Gitar
Tim Howley: Gitar
Shane Slade: Bas
Josean Orta: davul
Şarkılar
1 Hydra
2 Heads Will Hang
3 Black Mammoth
4 Terraform
5 Iron Moon
6 When The Bulbs Burn Out
7 Too Late
8 Empty Still
9 Spiral
  Yorum alanı

“FIT FOR AN AUTOPSY – The Great Collapse” yazısına 8 yorum var

  1. metal-archives’ın Fit for an Autopsy’yi siteye eklememesi tam bir sik kafalılık.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, İçinde Hardcore müziği barındıran grupları da koymamaları sik kafalılık eyvallah da, benim anlamadığım hadi bu tür müziğe karşı yobazsınız tamam yahu mis gibi Heavy Metal yapan Avenged Sevenfold’dan ne istiyorsunuz cidden şaka gibiler.

    deatheist

    @Ahmet Saraçoğlu, ben bu konuda ki ayrımlarını anlayamıyorum. fit for an autopsy’e ve türdaşlarına kılsınız diyelim tamam da o zaman whitechapel’ın, carnifex’in, thy art is murder’ın vs..vs.. sitede ne işi var? hani suicide silence’ı ticari yönü baskın bir grup olduğu için koymadılar diyelim de onlarca saf deathcore grubu varken sitede fit for an autopsy’nin konmamasını cidden anlayamıyorum.

  2. Lateralus says:

    bir haftadır döndürüyorum albümü. beğenmediğim veya eksik bulduğum hiçbir şey yok. taş gibi deathcore hem de klasik duygusuz, düz işlerden değil.

    10 verdim.

  3. Rashid says:

    Türünün her zaman en değerli gruplarından biri olma ünvanını kimseye teslim etmeden taşımaya devam ediyorlar. Şu son 2 yılda deathcore gruplarının death metal/black metal kavramlarıyla haşır neşir olmaları sayesinde deathcore’un da kendi kabuğundan çıkmasına yardımcı oluyorlar. E daha ne yapsın bu adamlar :D
    Albümün her yerinden olgunluk/profesyonellik akıyor. Şarkılar adeta bir-birine bağlı bir şekilde devam etmesi yüzünden şimdilik 3 kez rahat çevirdim. Rakipleri pek olmayınca adamlar artık kendi albümleriyle yarışır hale geldiler.

  4. ismail vilehand says:

    son zamanlarda hayatımın soundtracki resmen. çok yüce bir albüm.

  5. den4x says:

    iron moon sokakta dinlenmiyor ya matrixte neo’nun metroda kendini kasıp üzerindeki tozları kaldırdığı gibi durup DEFIANCE diye bağırasım geliyor

  6. Rzeczom says:

    ”Resounding stronger than relief, I welcome the harm
    The clashing conscience of a coward
    Low hanging spirit, soul devoured”

    bu adamların yazdıkları şarkı sözlerini çok seviyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.