# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Eski GHOST elemanları Papa Emeritus’a dava açtı
05.04.2017

Neler dönmüş Serhat ya.

Corren.se adlı siteye göre, GHOST lideri Papa Emeritus (Tobias Forge), GHOST’un dört eski elemanı tarafından mahkemeye verildi. Dört eski Nameless Ghoul, Papa’yı albüm satışları ve turnelerden alacakları pay konusunda kendilerini kandırmakla suçluyor.

GHOST’un kurulduğu şehir olan Linköping’de görülen davada, Papa’nın gruptaki kimseden destek almaksızın grubun tüm işlerini tek başına yürüttüğü iddia ediliyor. Dört eleman; kendileriyle Tobias arasında bir ortaklık anlaşması bulunduğunu ve bu anlaşmaya göre şirketin yönetim işlerinden tek başına Tobias’ın söz sahibi olduğunu iddia ediyorlar.

Dört eleman, mahkemeden şirketin 2011-2016 arasındaki gelir ve harcamalarının beyanını ve 31 Aralık 2016 itibarıyla şirket varlıklarının açıklanmasını talep ediyorlar. Tobias Forge bunları açıklamadığı takdirde, Forge tarafından kendilerine 200.000 SEK (yaklaşık 22.000 $) veya mahkemenin uygun göreceği miktarda paranın verilmesini talep ediyorlar.

Davaya göre; GHOST 2010 yılında kuruldu ve Forge, şirketi aracılığıyla grubun tüm ürün ve müzik satışından gelen gelirleri tek başına topluyordu. Forge herhangi bir zaman diliminde şirketin finansal durumuna dair diğer elemanlara herhangi bir açıklama yapmamış ve yine dava dilekçesine göre, “şirketin henüz kâr etmeye başlamadığını” söylemişti.

2012′ye gelindiğinde Ghoul’lar GHOST’ta çalmaları karşılığında hiç para almadıklarından, elemanların ekonomik durumu iyice kötüleşmiş, bu nedenle baskı altına giren Forge diğer elemanlara sembolik paralar ödemiş ve şirketin banka hesaplarının boş olduğunu iddia etmişti.

2016′da GHOST elemanları Forge’dan iki ayrı kontrat almışlar, ancak “kölelik anlaşması” olarak nitelendirdikleri bu kontratları imzalamamışlar. Bu arada Papa ile Ghoul’lar arasındaki ilişki iyice soğumuş ve gitarist Martin Persner (Omega) -ki kendisi dava açan kişilerden biri değil- 2016′da gruptan ayrılmıştı (kısa süre önce de kimliğini açıkladı).

20 Aralık 2016′da Tobias Forge, dört elemanın GHOST’un bir ortaklık olduğuna dair iddiasını avukatı aracılığıyla reddetti.

Davayla ilgili görüşleri sorulan Forge, Corren.se adlı siteye “Şu anda bu konuda bir yorum yapamam çünkü hukuki süreç devam ediyor. Konu yakın zamanda hukuki danışmanlarım tarafından cevaplanacak” yorumunu yapmış.

GHOST’un şu anki kadrosu büyük oranda İngiliz müzisyenlerden oluşuyor. Kadroda, daha önce BLOODBATH, THE SISTERS OF MERCY, KORN (klavyeci belli gibi) ve PENDRAGON ile çalan müzisyenler olduğu söyleniyor.

Forge’un GHOST müziğinin çok büyük bir kısmını tek başına yazdığını ve röportajları da Nameless Ghoul kılığına girip kendisinin verdiğini hatırlatalım.

  Yorum alanı

“Eski GHOST elemanları Papa Emeritus’a dava açtı” yazısına 17 yorum var

  1. Berca B. says:

    Tobias Forge’un burnunun ters penis olduğunu farkettiğimden beri Ghost dinlemekte zorluk çekiyorum.

  2. Rashid says:

    Baya olaylar dönmüş ama. Umarım Ghost’un geleceğine ciddi anlamda zararı dokunmaz.

    Alican

    @Rashid, Ghost’un geleceği Omega’nın gidişiyle karardı zaten

  3. Agrypnie says:

    Tobias’ın Ghost u dağıtacağını düşünmüyorum açıkçası.Adam iyi iş çıkardı tek başına.Diğer elemanlara ihiyaç duyacağını düşünmüyorum bunca şeyden sonra.Oturmuş bi kitleye sahip Ghost.Keza kostüm ve sahne gösterileri de aynı şekilde.Kanıksanmış bir duruşa sahipler.Bence tek başına devam ettirir.

  4. circleperspective says:

    Rezillik.

  5. Denden says:

    benim anlamadığım olay, Tobias Forge 3. Papa değil miydi? Kurulduğundan beri grupta yer alan bir eleman değildi ki nasıl 2011 den beri grubun yönetimini tek başına üstleniyor olabilir?

    Osman

    @Denden, evet 3. Papa. Grup kurulduğundan beri bir önceki Papa’nın ses telleri çıkarılıp yeni gelen Papa’ya takılmıştır. İlk olarak milattan önce 500′lü yıllarda Papa 9. Sikipiyoyla başlayan ve Infestissumam olarak bilinen bu gelenek Meşrutiyetin ilan edilmesiyle Papa 69. Cedric Biexler Zavala tarafından yasaklanmış, fakat Ghost grubunun 1. Papa Emeritus’uyla tekrar uygulanmaya başlamıştır. Zaten grubun ikinci albümü Infestissumam ismini bu gelenekten almıştır. Burda anlaşılmayacak ne var?

    ayhan şahin

    @Denden, sen olayı yanlış anlamışsın. imaj ve kostüm olarak değişiyor adam. adam aynı adam yıllardır.

    Berca B.

    @Denden, demek ki neymiş, aslında 3 papa da kendisiymiş.

    deatheist

    @Denden, hocam ben de öyle sanıyodum ama üç papa’da kendisiymiş ya sembolik üye değişiklikleri olmuş yani

  6. Ömer Kus says:

    Söyle bir detay var, Martin gruptan kendisi ayrilmadi, Tobias tarafindan sutlandi. Corren.se’de de ayrildi yazmislar da öyle degil yani, adam depresyona girdi nerdeyse Tobias kovduktan sonra. Hatta biraz da diger elemanlara göz dagi vermek icindi sanirim, “bu grubun patronu benim, ayaginizi denk alin ulan” dercesine. Tobias tarafindan olaylari dinlemedim ama, gercekten fena kazik atmis gibi duruyor diger elemanlara. Tamam grubun beyni ve lideri sensin anladik da, adamlara para vermemeler, “Abi bende de yok, olsa dukkan senin” diye oyalamalar falan, o ne amk.

    Grubu solo projeye dönusturup (sadece session/live muzisyenlerle konserleri kotararak) butun geliri de ustune almaya calisiyor galiba hakikaten. Ama bence grup icin iyi olmayacak bu. Martin sonucta grubu beraber kurdugun, 20 yillik arkadasin, Year Zero’yu Martin yazmis. Onun yerini Ingiltere’den rastgele eleman kiralayarak mi dolduracak yani? Yigidi öldur hakkini yeme tabi, Tobias da harbi yetenekli adam. Birkac sarki haric her seyi kendisi yazmis, Opus Eponymous’un tamami mesela. O yuzden belki de kotarabilir tek basina, ki kesinlikle grubu dagitacagini dusunmuyorum, sonuna kadar tek basina gidebildigi kadar gider. Ghost gibi populerliginin zirvesinde olan grubu birakacak degil. Ama bence bi sekilde etkilenecek grup butun bu olaylardan.

    Bu arada ne de olsa elemanlar da yavas yavas kimliklerini aciklamaya basladilar, davalar mavalar yakinda birbirlerine girecekler iyice, Nameless Ghoullarin pek bi anlami kalmadi, ben de aciklayayim: Su Meliora’yi cikaran kadroda iki kisi In Solitude grubundandi, In Solitude da o yuzden dagildi. Umarim tekrar birlesirler de hayirli bir olaya vesile olur bari tum bunlar. He bi de The Great Discord adli, sitede de kritigi bulunan grubun davulcusu Aksel Holmgren de Ghost’un ilk davulcusuydu, ilk albumden sonra ayrildi. Herhalde önceden gördu “bu Tobias bizi cig cig yer” dedi sdfs.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ömer Kus, ooo insayd informeyşın gibi insayd informeyşın be kardeşim.

    Ömer Kuş… Linşöping’deki gözünüz…

    Ömer Kus

    @Ahmet Saraçoğlu, hahah. Yalniz In Solitude’den bir mi yoksa iki eleman mi vardi, biri kisa sureli mi kaldi, emin olamadim simdi. Bir eleman kesin vardi ama onu biliyorum. Sahane gruptu In Solitude, tekrar birlesseler super olur.

    Şafak

    @Ömer Kus, Tüm üyelerin kimlikleri belli oldu.

    Simon Söderberg (guitars, “Alpha,” member since 2010)
    Mauro Rubino (keyboards, “Air,” member since 2011)
    Henrik Palm (guitar, “Ether,” member since 2015)
    Martin Hjertstedt (drums, “Earth,” member since 2014)

    Ben bu grubu hiç dinlemedim ama In Solitude un dağılmasına vesile olduklarını duymak üzücü gerçekten.

    Buhtunnasr

    @Ömer Kus, içerideki adam :)

  7. circleperspective says:

    Bu arada Ghost pek ilgimi çekmemiş olsa da bütün şarkıları Papa’ nın yazmış olması ister istemez bende saygı uyandırdı.

    deadhouse

    @circleperspective, Aynen. Her şeyi tek başına yapmışsa, özellikle imaj, grup tanıtımı, reklam vs. artı tüm müzikler…Tobias Forge bu işi biliyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.