# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VOID MEDITATION CULT – Utter the Tongue of the Dead
| 18.03.2017

Günahın notalara dökülmüş hâli.

2009, Ohio’daki pislikli müzik adına önemli bir yıldı. Desolate Defiler adlı kişi bu yıl içerisinde hem SPERM OF ANTICHRIST’ı hem de VOID MEDITATION CULT’ı kurmuş, bununla da yetinmeyip iki projesiyle split de çıkarmıştı. SPERM OF ANTICHRIST’taki G.o.S. adlı kişiyle yollarını ayıran Desolate Defiler; bu projeleri VOID MEDITATION CULT parantezine alarak yola bu şekilde devam etmeye karar verdi.

VOID MEDITATION CULT; her şeyini bu karanlık arkadaşın üstlendiği tek kişilik bir black metal projesi.

Lastiği fırlamış, jantta giden arabanın jantının asfalta sürtünmesine benzer tonlu gitarları ve sigaradan ciğerleri kavrulmuş, bir de üstüne üşütüp hastalanmış bir ses kayıt cihazı vasıtasıyla derin bir mağarada kaydedilen vokallerin karşımıza çıktığı “Utter the Tongue of the Dead”, bu 8 yıllık oluşumun ilk albümü konumunda.

Sosyal medyada var olmayan ve sadece Hells Headbangers Records tarafından açılan bir Bandcamp sayfası bulunan VOID MEDITATION CULT; black metal diye kestirip atmış olmama rağmen death metalden esinlenen riflere de hayır demiyor. Misal At the Door of an Infernal Realm gibi şarkılarda gördüğümüz bu durum, VOID MEDITATION CULT’ın müziğini iyice kirletiyor, leşleştiriyor, çiğleştiriyor.

“Utter the Tongue of the Dead”de öyle yırtıcı, pataküte dalan, kıştan soğuktan bahseden bir black metal yok. Son derece ayinsel ancak atmosferik black metale kaçmayan, ciddi anlamda çirkin, öteleyici, dışlayıcı bir müzik söz konusu. Bu hâliyle bana DEMONCY ve belli açılardan TEITANBLOOD’ı anımsatan VOID MEDITATION CULT; anonimlik arayışı, kimliksizliği ve ruhaniliği ile de IRKALLIAN ORACLE’ı akla getiren bir profil çiziyor.

Albümü dinlerken, hele de black metalin en karanlık tasvirlerinin şekillendirdiği bu ayinsel pisliğe bulaşmaya meyilliyseniz, sizi gayet gizemli, çekici bir 35 dakikanın beklediğini söyleyebilirim. Orta ve hızlı tempoların ağırlıkta olduğu album, hızlandığı anlarda bile öyle fazla bir kafa göz kırıcılığa girmiyor. Bunun başlıca sebebi prodüksiyon, diğer sebebi ise VOID MEDITATION CULT’ın genel hâletiruhiyesindeki ritüelistik ağırlık.

Cübbelere sarınmış bu karanlık deneyim elbette ki herkese göre değil. Black metal yahut death metalin en çamurlu taraflarını seviyorsanız dahi VOID MEDITATION CULT’ı ve “Utter the Tongue of the Dead”i sevmenizin bir garantisi yok. Ama eğer bu tarz işlerden hoşlanıyorsanız, günahın notalara dökülmüş güzelliğini kana kana içmek istiyorsanız, VOID MEDITATION CULT sizin için özel bir yer teşkil eden oluşumlar arasına bir çırpıda girebilir. Deneyin, kararınızı verin.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.14/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Hells Headbangers Records
Kadro
Desolate Defiler: Her şey
Şarkılar
1. Blessed by Lycosidae (Opening Mass)
2. Utter the Tongue of the Dead
3. The Antichrist Prevails
4. At the Door of an Infernal Realm
5. Defile and Devour
6. Alms for the Eyeless Idol
7. The Brimstone Hail
8. Mould and Blood
9. The Shores of Eternal Night
10. Goddess of the Waking Death
  Yorum alanı

“VOID MEDITATION CULT – Utter the Tongue of the Dead” yazısına 2 yorum var

  1. SalihCetin says:

    Süpriz oldu, yazacağınızı söylediğiniz günden beri bekliyordum. Albüme ise benden 9 çalışır.

  2. CupOfHeresy says:

    2016′da Cursus Impasse ve Hero’yla beraber dinlediğim en iyi albüm 10/10

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.