# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SUNLESS – Urraca
| 30.03.2017

GORGUTS Meslek Lisesi.

Atonal tatlarla dolu bir albümden daha merhaba. Bu kez tabağımızda duran ve hiç de yenecek gibi gözükmeyen bu ucube çirkin şey; GORGUTS meslek lisesinden mezun ABD’li grup SUNLESS’ın bu yıl çıkan ilk albümü “Urraca”.

SUNLESS çok net bir GORGUT takipçisi ve türün muadili isimler gibi gergin, dünya dışı, tuhaf bir duruş sergiliyor. Yer yer IMMOLATION, ULCERATE ve DEMILICH sularına da kayan ancak büyük ölçüde GORGUTS’ın izini süren SUNLESS’ın; zaman zaman giriştiği ince işçiliklerde hissettirdiği derinden bir CYNIC tadı da yok değil. Ancak tat bu hiçbir zaman bir DECREPIT BIRTH düzeyine çıkmıyor; çok ufak nüanslarda kendini hissettiriyor.

“Urraca”yı ilginç yapan şey; gruptaki davulcu ve basçı arkadaşların yer aldıkları ilk albüm olarak gözükmesine rağmen ortada bir hayli etkileyici performanslar olması. Gitarist, vokalist ve besteci Lucas Scott’ı geçen yıl “Hope Misery Death”i çıkaran PESTIFERE ile tanımıştım, kendisi SUNLESS ile tüm yeteneklerini sergileyen ve cevherlerini ortaya döken bir iş ortaya koymuş.

“Urraca”yı sadece bir GORGUTS öykünmesi olarak görmemek lazım, zaten konu GORGUTS olduğunda ortada herhangi bir “sadece”lik olması da söz konusu olmuyor. Üstün müzisyenlik, progresif bir anlayış ve tüm bunları anlamlı bir şekilde sunabilmeyi sağlayan beste becerisi, “Urraca”yı baştan sona saran vasıflar arasında.

Albümün SUNLESS’ın ilk ürünü olduğu düşünüldüğünde, sunulan iş bilir tavrı takdir etmemek elde değil. İlerideki albümlerinde daha da etkileyici işler çıkaracağına emin olduğum SUNLESS’ı, yazıda adı geçen gruplar başta olmak üzere, death metalin progresif ve gergin tarafını sevenlere tavsiye ederim.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.00/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Lucas Scott: Gitar, vokal
Mitch Schooler: Bas
Ben Iburg: Davul
Şarkılar
1. Wishes Fallen on Deafened Ears
2. Gathering at the Skull’s Eye
3. Aberrant Clime
4. Born of Clay
5. Obsidian Wing
6. Windswept Rock
7. The Ancient Ones
8. Magpie
9. Disintegration of Man
  Yorum alanı

“SUNLESS – Urraca” yazısına 4 yorum var

  1. circleperspective says:

    Albüm kapağı bana Animal As Leaders’ ı anımsattı. Ama Progresif Death Metal’ in de tadına bakmamak olmaz.

  2. ismail vilehand says:

    yaklaşık 7 puanlık bir Gorguts/Immolation kırması. ama potansiyel cidden büyük. daha iyi ve akıl söken işler yapmaları yakındır.

  3. Horrendous says:

    Albümü sindirme aşamasındayım net bir yorum yapmak istemiyorum ama çok mu sevdim, hiç mi sevmedim arasında bu kadar gidip gelmem normal değil. Yan sanayiden ürün almışım, çok memnunum ama kesin bi’ bokluk çıkaracak modunda dinlediğimi hissediyorum. Aaaa bak burası şu gruptan oooh biraz da şundan diyerekten kendimle münakaşa etmekten albümün tam tadına varamıyorum galiba. Geçen sene çıkan Departe – Failure, Subside albümünde de aynı düşüncelere boğulmuştum. Esinlenme, nem kapma, aralara serpiştirme, hacılama, rip-off derkeeeeeeen ”Ee bu bildiğin Gorguts’ın amcaoğlu” kanısına varıyor insan. Bilemiyorum Altan… Bilemiyorum… 7/10

  4. 12ParmakBağırsağı says:

    Benim için hala yılın albümğ. İlk albümden bu kadar akıl almaz işler yapmak yasaklanmalı.

    Ayrıca trampet tonu <3

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.