# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
SUICIDE SILENCE’ın yeni albümü ilk haftasında önceki albümlerinin 3′te 1′inden az sattı
07.03.2017

Değişen sound, azalan satışlar.

Deathcore grubu SUICIDE SILENCE’ın 24 Şubat’ta çıkan kendi adını taşıyan albümü, ilk haftasında 15.000 civarı satan önceki iki albüme kıyasla, 5.000′i bile bulmayan bir ilk hafta satış grafiği yakaladı. Albümde daha önce denemediği şeyler deneyeceğini söyleyen grup, albümdeki vokallerin %70 clean vokal olacağını duyurmuştu. Artık SUICIDE SILENCE sound’unda bir değişikliğe gitmenin zamanının geldiğini ifade eden grup üyeleri, bunun başta bilinçli bir karar olmadığını ve son derece doğal şekilde ortaya çıktığını ifade etmişti. Aşağıdan dinleyebileceğiniz şarkılarda görülen yeni SUICIDE SILENCE sound’u grubun hayranlarını şimdiden öylesine rahatsız etmiş ki, albümün piyasaya çıkmasını engellemek için bir Change.org kampanyası başlatılmış.

Suicide Silence” adlı albümün detayları da şu şekilde.

01. Doris
02. Silence
03. Listen
04. Dying In A Red Room
05. Hold Me Up, Hold Me Down
06. Run
07. The Zero
08. Conformity
09. Don’t Be Careful, You Might Hurt Yourself

“Dying in a Red Room” klibi de yayınlandı.

İşte albümün açılış şarkısı “Doris”.

Bir diğer yeni şarkı, “Silence”.

  Yorum alanı

“SUICIDE SILENCE’ın yeni albümü ilk haftasında önceki albümlerinin 3′te 1′inden az sattı” yazısına 45 yorum var

  1. markusulf says:

    son albüm gibi bir albüm çıkaracaklarsa hiç çıkarmasınlar daha iyi. All shall perish’ e de geri döndüğüne göre hernan’ ı o taraflarda görmek isteriz..

  2. deadhouse says:

    %70 clean vokal = Göttoşcore

  3. ismail vilehand says:

    ya bunlar hakkaten kekoya bağlamış. ellerinde Eddie Hermida gibi brutalin screamin her türlüsünü yapabilen vokalist var, adama ciddi ciddi clean vokal yaptıracaklar. inanılır gibi değil.

  4. deatheist says:

    müzik konusunda son derece açık vizyonlu biriyim. deeds of flesh hip hop, cryptopsy dubstep yapmadığı sürece her türlü denemeye açığım. hatta genelin aksine bu tarz denemelere ayrı bir bağlılığım olmuştur benim…

    …ama hakikaten bodoslama müzik üzerine clean vokal şu hayatta en tahammül edemediğim olaylardan biri. gerçi bodoslama müzik yapacakları da muallakta ya hani. ayrıca;”ya işte çalyoduk bi baktık edi temiz söylemeye başladı hayır bi de puşt güzel söylüyor dedik bi de böyle deneyelim falan” demeçleri hiç inandırıcı gelmedi, bence ross robinson puştunun bir parmağı var bu olayda.

  5. ismail vilehand says:

    şarkı ilk dönem Deftones ve Today is the Day karışımı bişi olmuş. keşke grubun adını değiştirselermiş. Suicide Silence adı altında bunu beğenmek mümkün değil.

  6. Berca B. says:

    Cidden şarkı acayip Deftones.

  7. deadhouse says:

    Dostum Deathcore demişsin ama bu Nu-Metal

  8. EKK says:

    parçanın son bölümünde bildiğin iowa slipknot havası var. bu şarkıya deathcore diyenin alnını karışlarım!

    %70 clean vokal muhabbeti SS fanlarının büyük kısmı tarafından dislike edildiği için bari albümdeki en sert parçayı önden yayınlayalım da imaj biraz düzelsin kafasıyla bu parçayı salmışlar ortamlara diye düşündürdü. parçanın genel tavrına baktığım zaman çok da clean vokal yok hani nakaratlar haricinde… parçayı beğenmedim değil esasen ama sürekli dinleyeceğim tarz bi parça da değil malesef. fazla düzayak bi parça. keşke böyle olmasaydı, üzdü:(

  9. loliamdeadxd says:

    Zaten daha önceden Korn gibi gruplardan etkilendiklerini söylüyorlardı,demekki etkisini şimdi ki albümlerinde görmüş olacağız ayrıca SS’in Facebook grubundan şarkıya kötü eleştiri yapanlara,grubun bateristi Alex Lopez baya laf atıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @loliamdeadxd, laf atmaktan daha fazlasını yapıyor. Baya iğrenç bi insanmış onu gördüm bugün.

  10. Raddor says:

    Bu Ross Robinson da hangi gruba elini atsa Korn’a dönüştürüyor ha! Zamanında Sepultura(Roots) olsun Machine Head(The Burning Red) olsun. Slipknot bile ilk albümünü bu adama yaptırmadan önce death metal grubuymuş. Limp Bizkit desen bu adamdan çıkma. Zaten ilk iki albümüyle Korn’a asıl sound’unu veren de kendisi. İlginç yani. Adam yüyüyen Nu-Metal.

    ismail vilehand

    @Raddor, + Deftones ve Soulfly’ın ilk albümleri var. bu adama Manowar gitse ikna edip araya bi iki scratching veya Chino Moreno, Fred Durst gibi adamlarla feat. sıkıştırır. o potansiyeli görüyorum ben cidden.

    Raddor

    @ismail vilehand, hahah kesinlikle. En uç örnek de sanırım Vanilla Ice. “AYS, AYS BEYBİ” diye dolanan rap’çiyi bile ne hale sokmuş;
    https://www.youtube.com/watch?v=z5ENDAdLd1o

  11. Brutalyapankari says:

    Sirf bu yorum icin siteye girdim bak guzel kardesim mitch oldu kiyamadik bok gbi albumu dinlemeye calistik mitch i icimizde yasatmaya calistik ama sen adamin mezarini actin (varsa) ruhuna kemillerine bir guzel isedin simdi ben bir daha seni dinlemem o iyu iyu clean vokaller nedir vallahi elim ayagim titriyor

  12. deatheist says:

    şarkıyı çıktığından beri baya dinledim, sağlam pabuç olmayan bir girişimin altından başarıyla kalkmak sadece bu şarkı. ross robinson faktörü kendini her haliyle hissettiriyor zaten. mix, masteringden onun sorumlu olduğunu zannetmiyorum ama kayıt sinir bozucu derecede boğuk bence.

  13. ismail vilehand says:

    nuclear blastla çalışıyosunuz, Ross Robinsonla stüdyoya giriyosunuz şu yaptığınız şarkıya bak. abartmıyorum hayatımda dinlediğim en kötü şeylerden biri. berbat soundlu, beşinci sınıf Korn çakması bir şarkı. fazla imkan da iyi değil demek ki.

  14. deadhouse says:

    Arkadaşları tebrik ediyorum. Ucube şarkı yapmak kolay iş değil.

    deadhouse

    @deadhouse, Guantanamo’da Metallica dinleteceklerine Suicide Silence dinletsinler. Mahkumlar bu şarkıyı dinlerse birbirlerini öldürebilirler.

  15. Osman says:

    Şarkılar o kadar da kötü değil açıkçası. Sadece biraz fazla ağlak geldi. Potansiyeli var gibi duruyor fakat o “duygu patlamaları” denemeleri başarısız. Belki albüm çıkınca dinlerim fakat muhtemelen üçüncü çevirişi yapamam. Yavşaklıktan geçilmez gibi duruyor çünkü. Bi de sırf variety kasmak için emo şarkısında 50 tane farklı gitar tekniği kasmak nedir yea…

    Osman

    @Osman, bu arada şarkılar eski SS şarkılarından binlerce kez daha dinlenilebilir. Cidden eleştirileri anlamıyorum. SS tam anlamıyla bir extreme metal ucubesi, bir meme grubuyken şimdi en azında fena olmayan bir Deftones klonu.

  16. deatheist says:

    ss böyle devam ederse basçı dan kenny 1-2 yıla gruptan ayrılır gibime geliyor nedense

  17. ismail vilehand says:

    Doris’in şöyle bir versiyonu mevcut:

    https://www.youtube.com/watch?v=H-aSiupzCKU&t

  18. Osman says:

    İmzalayınca şöyle bir yazı çıkması lazım.

    “Gelmiş geçmiş en gerizekalı fanboy ödülünü kazandınız. Tebrikler!”

    ismail vilehand

    @Osman, en azından adamlar Opeth, In Flames fanları gibi “suratıma osur koklıyim, ağzıma tükür yalıyim ne yaparsanız dinler köpeğiniz olurum” demiyorlar, bir tepki koyuyorlar. bu devirde bilinçli tüketici olmakta suç.

    deadhouse

    @ismail vilehand, +1

    Osman

    @ismail vilehand, “bilinçli tüketici olmak”. Albüm çıkmadan laf atıp tutmanın karşılığı bu mu? Adamlar deathcore albümü çıkarmak zorunda değiller, albüm çıkarmak zorunda bile değiller. SS fanları da bu albümü dinlemek zorunda değil. Kırk yılın başında bir SS albümü dinlemek istedim, suç mu işledim? Trve kvlt deathcore’cular sinirli. Bu kafayla BMtH %70i clean vokal olan Sempiternali çıkarmayabilirdi, Anathema tamamı clean vokal olan Alternative 4′u, Katatonia Discouraged Ones’ı, Paradise Lost Icon’u çıkarmayabilirdi. Böyle “dinlemeseydim eksik kalırdım” türünden 100lerce albüm sayabilirim/sayabilirsin. Bu grupların SS’ten farkı bu albümleri çıkarmadan da saygıdeğer gruplardı. SS denen grubun benim için bir tane bile dinlenilebilir bir albümü yok. Opeth’in ve In Flames’in son albümlerini sevmeyebilirsin, bende In Flamesin son 50 küsür albümü sevmiyorum hatta taşak bile geçiyorum, özellikle “suratıma osur” tarzı yorumlarla. Ama bu “ben sevmeyeceksem çıkarma” mentalitesi müzik için çok daha zararlı. Müzisyenin istediği şeyi yapmaması bikere sanatın özüne uymuyor. Müzisyen mühendis ayrı şeyler. Bu nokta üzerinden uzun uzadıya devam edebilirdim fakat fazla tartışıldı.

    ismail vilehand

    @Osman, sen olayı tam anlamamışsın sanırım. kayıtlar bitmiş, miks bitmiş, çıkış tarihi verilmiş. 1 milyon imza toplansa da bu albüm çıkacak zaten. buradaki imza toplama olayı youtube altına yazılan “yeni Nickelback şarkısı daha sert” tarzı yorumlar gibi, yukarı linkini verdiğim Doris versiyonu gibi tepki koyma amaçlı. SS yerine kendi sevdiğin bi grubu koyarak düşün birde.

    şuan için SS benimde zerre umurumda bir grup ama empati kurarak verilen tepkileri anlayabiliyorum ve hak veriyorum.

    misal Morgan Hakansson trafik kazasında ölse, yerine başka biri gelip “Marduk bundan sonra senfonik black yapacak” dese bu tepkilerin 10 katını veririm. asıl “adamlar müzisyen abi, ne yapsalar ekmek arası götürürüm” mantığı müziğe zararlı bence.

    bu arada olayın sadece clean vokal veya tarz değişikliği olmadığını, Deftones/Korn klonu olarakta şarkıların berbat olduğunu belirten bir sürü insan var. olay sadece senin düşündüğün gibi “mermer kafa detkorcular yeniliğe karşı” durumu değil.

    nefret ettiğin türde bir grup, daha dinlenebilir bulduğun tarza geçiyor diye hoşnut olmanı da anlıyorum ama biraz da olaya farklı taraflardan bakman lazım bence.

    Osman

    @ismail vilehand, yok yok, ben hiç “imza alırsa albüm çıkmaz” tarzı düşünmedim. Açık fikrimi de direk söylemek istemiyorum çünkü başka bir shitstorm başlatmak istemiyorum. En hafif şekilde, bu kampanyayı imzalayan insanların ciddi olduklarını düşünüyorum diyim.

    Zaten ben de yukarda “adamlar müzisyen abi, ne yapsalar ekmek arası götürürüm” mantığı zararlı dedim, demediysem de dolaylı yoldan dedim. Tüm bu hareketleri, hareketler ironik de olsa, ki bence ironik değil, ergence buluyorum. Hayır bu kadar negative hype neden? Sosyal medyanın her köşesinde “kendimi Mitch için jiletliyom” diyen tiplerden bahsediyoruz.

    deadhouse

    @Osman, Suicide Silence’ın sanatla ilgisi olmadığına göre sorun yok.

  19. hehe says:

    ne kadar saçma sapan bir müzik 5 saniye zor dayandım. 18 yaşındayken back to the primitive dinlerdik soulflyden böyle zıplardık havaya hiç olmazsa daha iyidi o dönem

  20. Sinan Ceylan says:

    İşte bunlar hep “shock value”.

  21. Osman says:

    Ahaha ben cidden şok yaşıyorum şu an. Tamam Deftones rip-off’lamak abartılacak şey değil fakat hem Deftones hem The Mars Volta rip-off’lamak? Şu an şarkıyı dinleyip dinleyip gülüyorum. Soen’in ABD şubesi olmuş adamlar. Şarkı kötü falan da değil sadece iki müthiş gruba kıyasla meh. Bu arada albüm çıkmış, popcorn eşliğinde yorumları okuyup dinleyesim var. Aslında o işi şimdi yapçam ahahah.

  22. crowkiller says:

    gitarda akustik olsaymış keşke..pfff

  23. crowkiller says:

    https://www.youtube.com/watch?v=xjdxbW3m1xI

    https://www.youtube.com/watch?v=4ArjYcP-z2I

    adam çok iyi taşak geçmiş

    bu arada adamın kanalına göz atın baya sağlam bi youtuber

  24. Ashes of the Wake says:

    İlk albümleri iyi, gerisi çöp bir grup.

  25. Grubu iyi tanıdığımı söyleyemem ama 15.000′den 4.900′a düşmesi baya dev çöküş, ki muhtemelen bu clean vokalli sound değişimiyle 20.000′i geçmeyi falan bekliyorlardı.

    Ashes of the Wake

    @Ahmet Saraçoğlu, Clean vokali geçtim de zaten bu grup ilgi çekici bir grup değil artık. Eski popülaritesini de yitirdi. Bence grubu dağıtıp başka işlerle ilgilensinler.

  26. killyourselfchuck says:

    hahahahh hoşuma gitti lan

    killyourselfchuck

    @killyourselfchuck, üzüldüğüm tek şey her sene yapılan yıl sonu anketlerinde YILIN EN BÜYÜK HAYALKIRIKLIĞI’ nın en büyük adayının bu kadar önde başlaması aSD:asD:aS:D

    deatheist

    @killyourselfchuck, aslında yılın en büyük hayal kırıklığı sayılmaz çünkü herkes albüm çıkmadan nasıl bir şeye benzeyeceğini az çok kestirebiliyordu. kimse medet ummamıştı yani albümden

    killyourselfchuck

    @deatheist, doğru söylüyorsun aslında. Ama benim ve pek çok tanıdığımın listesinde hayal kırıklığı olarak zirvede.

  27. Osman says:

    Kötü albüm. Doris albümün dinlenilebilir tek şarkısı. Ayık kafayla yapmamışlar orası kesin.

  28. Rashid says:

    Clean vokale geçen ilk grup değiller. Buradaki temel sorun üyelerin fanların itirazlarına, negativ fikirlerine olan saygısız cevaplarıydı. Opeth, In Flames, Moonspell filan daha nice gruplar bir yerden sonra değişik işler imzaya attı ama hiçbiri fanlara siktiri çekmedi. Beyler biz bundan sonra bu yolda ilerleyeceğiz dediler ve olay kapandı ama bu adamlar baya ana-avrat gidiyor negativ düşüncesi olan insanlara. Kendilerini artık ne zannediyorlar bilemem ama şu satış olayı iyi kapak olmuştur onlara.

    Rashid

    @Rashid, Bu arada albümü yeni dinledim ve fanlara hak verdim. Bok gibi albüm olmuş. Mitch’ın kemikleri sızlıyordur şuan da. aha yumşak bir şey yapmayı denemişler ama ortaya ne olduğu belirsiz bir şey çıkmış. Bakın albüm bile diyemiyorum. Bir şey işte.

  29. x23 says:

    albumun kaydı cok kotu. sanki hıc duzenleme falan yapılmamıs gibi. hermida cogu yerde detone oluyor.
    ama arastırmadım netten nıye boyle yapmıslar vs, umurumda da degiller , oturup hepsi grohl dan “nasıl adam olunur” once onu bir ogrensinler…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.