# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
POWER TRIP – Nightmare Logic
| 09.03.2017

Dayağın altında mantık aramak.

Yaklaşık 10 yıldır ortalarda olan ve 2013′teki “Manifest Decimation” ile thrash metal/crossover adına gayet yıkıcı bir ürün sunan Dallaslı POWER TRIP, 2017 yılında bizleri “Nightmare Logic” ile selamlıyor.

“Nightmare Logic” baştan sona gayet pataklayıcı bir müzik barındıran, dolgun prodüksiyonu ve hırpani tavrı ile türün meraklılarına gayet doyurucu bir 33 dakika sunan bir albüm. Punk, crossover ve thrash metalin organik bir bütünlemesinden oluşan albümde karşılaştığımız en önemli bileşen; POWER TRIP’in örneğin bir IRON REGAN gibi olayın saf gaz tarafına değil, ciddili tarafına odaklanmış ve sound’uyla pekiştirdiği bu yaklaşımı bir hayli tahditkâr biçimde sunması.

“Nightmare Logic”i dinlerken anında aklınıza kazınacak ve hiç çıkmayacak rif ve nakaratlarla karşı karşıya olmadığınızı fark ediyor, ancak sunulan şeydeki “karın boşluğuna atılan yumruk” havasını da ilk andan seziyorsunuz. SUMERLANDS ve ETERNAL CHAMPION’dan tanıdığımız Arthur Rizk’in prodüksiyon koltuğunda harika bir iş çıkardığı albümde; etli gitarlar, dolgun davullar ve vahşi vokallerin bir arada sunulduğu bir sentez yer alıyor. İlk dönem METALLICA, EXODUS gibi çiğ thrash metal gruplarının yanı sıra, özellikle vokallerdeki etkisi sezilen CRO-MAGS ve benzeri vurdulu kırdılı gruplar da yoğun şekilde akla geliyor.

POWER TRIP’in burada yaptığı ve başardığı asıl şey; büyük oranda enerji, güç ve duruş yansıtarak, fazla akılda kalıcılık peşinde koşmayan şarkıları bütünlüklü ve çekici şekilde sunabilmiş olması. Riflerdeki direktlik ve lafı hiç ağızda dolandırmadan donmuş palamut gibi surata çarpmaları, “Nightmare Logic”in atarlı ve kendine çeken kimliğinin oluşmasını sağlayan etkenler arasında.

Bu tarz grupların genel bir durumu olan benzer şarkı yapıları konusunda POWER TRIP bir şekilde kabuğu kırmayı ve her şarkıya birtakım ayrıştırılırlıklar katmayı beceriyor. Bu bazen kafa kopartan dümdüz bir rif, bazen tansiyon yükseltici bir bölüm, bazen daha hardcore bir gaz, bazen de jilet gibi bir thrash metal rifi olabiliyor. “Nightmare Logic”i ilk dinleyişinizde aklınıza “bu rifte bir olay yok” gibi düşüncelerin gelmesi kanımca normal, ancak albümü bitirdikten ve özellikle de havasına girdikten sonra, POWER TRIP’in canlı ortamda nasıl ortalığı yakıp yıkacağını, nasıl ter akıtacağını net şekilde kafanızda canlandırabiliyorsunuz.

Türdeş pek çok grupta olduğu gibi, POWER TRIP’te de kasetlere, CD’lere, plaklara sığmaz bir enerji var. Bu enerji, vurgulayıp durduğum jilet prodüksiyonla bir araya gelince, ortaya “Nightmare Logic” gibi bira içerken düşündüren, düşündürürken duvara kafa attıran, duvara kafa attırırken hastaneye kaldıran bir albüm çıkarıyor.

Thrash metal, hardcore, punk, çiğlik, saflık, gaz, enerji, güç gibi kavramlar sizi rüyalarınızda ıslatıyorsa, POWER TRIP ve “Nightmare Logic”in arbedeli, kapışmalı, dövüşmeli dünyasındaki yerinizi gecikmeden alın.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.00/10, Toplam oy: 77)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Southern Lord Recordings
Kadro
Riley Gale: Vokal
Blake "Rossover" Ibanez: Lead gitar
Nick Stewart: Ritim gitar
Chris Whetzel: Bas
Chris Ulsh: Davul
Şarkılar
  Yorum alanı

“POWER TRIP – Nightmare Logic” yazısına 42 yorum var

  1. P L A G U E says:

    yaşru = 8 puan
    gökböri = 8 puan

    power trip = 8,5 puan…

    sözün bittiği yerdeyiz gerçekten…

    Osman

    @P L A G U E, işte sizin gibiler yüzünden ülkemizde metal gelişemiyor.

    Şaka lan xd

    Rashid

    @P L A G U E, Kendi gruplarınıza niye bu kadar köstek oluyorsunuz anlamıyorum. 2 puan fazla verildi diye neden her kes rahatsız oldu.

    deadhouse

    @P L A G U E, Kulvarlar farklı ya. Bence grupları kendi türü içinde değerlendirmek lazım.

    ismail vilehand

    @P L A G U E, Leprous 9/10. hayırlı tezkereler bro.

  2. ismail vilehand says:

    bu albümü dinleyene kadar şahane bir düzen tutturmuştum. normal zamanlarda takip ettiğim türlerde çıkan her albümü dinleyip, içerken ve ayılmaya çalışırken sadece Iron Reagan dinliyordum. ancak bu albümü dinledikten sonra yeni çıkan hiç bişeyi dinleyemez oldum.

    Evet, grup Cro-Mags’a baya benziyor ama bu cidden bambaşka bişey. albümdeki her bir şarkı başka bir albüme konulsa o albümün hiti olacak seviyede özenle bestelenmiş, Sound keza muhteşem. çıktığından beri durmaksızın dinliyorum. hatta araya çabuk tüketmemek için Immolation, Sinister, Analepsy falan koyuyorum ama nafile, üst düzey bağımlısı oldum bu albümün. kendi alanında kusursuz. 10/10.

  3. şeyh hulud says:

    İlk albümlerini de dahil ederek söylüyorum, bence yaptıkları işin zirvesindeler şu an. Bundan daha iyi nasıl olabilir bilmiyorum.

    Power Trip
    Southern Lord Recordings
    Arthur Rizk
    Paolo Girardi

    X4 COMBO

  4. dastana says:

    İlk girişinden itibaren kaosu yaratan bam güm vuran baltaları sallattıran taş gibi bir albüm olmuş. Şarkılar arası geçişler her şey oturmuş yağ gibi akıyor albüm. Kritikte de yazdığı gibi rifflerde olay olmayabilir ama toplanıp ortaya çıkartığı şey muazzam

  5. Daha dinlemedim ama merakıma dayanamayıp giriş parçasını dinleyiverdim, 8,5′luk bir albümün giriş şarkısı değildi bence o. :D
    Last.fm’in reklamlarına falan çıkmaya başladılar, bu grubun da bokunu çıkarmazlar inşallah.

  6. şeyh hulud says:

    Saç dökülmesine, basura, iktidarsızlığa, panik atağa, depresyona, ülsere, sosyal fobiye, bel ağrılarına her derde deva mucize albüm. Evde bizzat ben kendim de bunu kullanıyorum, daha ne diyim.

  7. ismail vilehand says:

    öyle bir albüm düşününki; arkada çalarken hem karıncalar tarafından katledilen kırkayağı izlediğinizde, hem de Emily Ratajkowski’nin çıplak foto çekimlerini izlediğinizde klip gibi oluyor, görsele uyum sağlıyor. bu yüzden dünyanın en iyi albümü olma ihtimali epey yüksek.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, şu ünlü yılanlardan kaçan iguana videosunun arkasında açınca da muhteşem oluyor.

  8. Wormrot, geçen sene; POWER TRIP, bu sene, eşşekten tepmişe çevirdiler beni. Küçükken eşşek tepti oradan tecrübeliyim. Bu iki gruba da daha önce dinlememiş, hazırlıksız yakalananların vay haline. Çünkü son zamanlarda dinleyebilecekleri en pis şeyler.
    Sanırım bi kaç sene bundan daha iyisi gelmez, 2017′nin en iyi albümü.

    Osman Gümüş

    @Osman Gümüş, Canlıda da ama hayvanmış bunlar ya; https://youtu.be/RyNnleNxDIE

  9. x23 says:

    crucifixation ın ne tatlı bir solosu vardır<3

  10. ismail vilehand says:

    “Kocamla aramda soğukluk vardı, 3 tur Nightmare Logic dinledik, şimdi tavşanlar gibiyiz.”

    Ş.N. (36)

  11. ismail vilehand says:

    Selâmün aleyküm.

  12. Hayvandan doğan hayvan olur da, insandan doğan insan olur mu?

  13. ismail vilehand says:

    aynen şu şekilde Power Trip dövmesi yaptırmayı düşünüyorum:

    http://dailym.ai/2tUgu17

  14. Buralardan Leeway geçmiş.

  15. Raddor says:

    Bu albüm neden bu kadar iyi ya? Aslında tür olarak crossover denilmesine de şaşırıyorum. Bence Nightmare Logic katıksız, mükemmel bir thrash metal albümü olmuş.

  16. mysh says:

    Sevebilmek için cidden uğraştım ama olmadı.Ki çoğu metal kafanın acayip sevdiği bir albüm olması nedeniyle de başta albümü anlayamadığımı düşündüm fakat sanırım benim için fazla Thrash. Birde yalnız etrafımla sınırlı gözlemlediğim bir durum var ki; metal müziğe Metallica ile başlayıp daha sonra fazla Thrash dinlemeden, extreme alemlere yönelen insanlar, geri dönüp Megadeth, Slayer falan dinleyemiyor, yapmak istedikleri zaman bundan keyif alamıyor. Dediklerim Thrash’i kötülemek için falan söylenen şeyler değil .Yani sanırım Thrash’i içselleştirememekten kaynaklı böyle bir durum oluşuyor. Tabii söylenenler dışında eğilim gösteren insanlar da vardır.

    Eric E.

    @mysh, hiçbir albümü sevmek için uğraşma, sadece sevdiğin müziği dinle.

  17. mysh says:

    @Eric E., vallaha mı. Reis ben ne diyorum sen ne yaziyosun ya. Hastayım senin gibi abi tiradı kesenlere.

  18. şeyh hulud says:

    Cuphead oynarken dinliyorum iyi oluyor, hırsını albümden çıkarıyorsun. Yoksa kolu ekrana fırlatmıştım şimdiye kadar.

  19. ismail vilehand says:

    ALKOL KULLANIRKEN dinleyince daha güzel oluyor.

    killyourselfchuck

    @ismail vilehand, aradan neredeyse üç seneye yakın zaman geçmiş ve hala arada açıp gaza gelmek için dinliyorum. araba kullanırken dinlesem muhtemelen kaldırıma çıkıp, rastgele bir şekilde insanları ezmeye başlarım. lmao

  20. virgin van dijk says:

    Bu grup niye yıllardır hiçbir spotify önerisinde çıkmadı lan bana

  21. Osman Gümüş says:

    Yeni albüm için stüdyodalar. Dünyanın en güzel haberi.

  22. Mehmet says:

    Zamanında iyiki bu albümn plağını almışım. Böyle efsane albümlere sahip olmak başka bir haz veriyor. Özellikle plaklarına. Youtubeda kaliteli çekilmiş her canlı kayıtlarını izlemeye çalışıyorum. Umarım büyüyerek devam ederler.

  23. Rust in Peace. says:

    Bu albümü arada açıyorum bakalım bu sefer sevecek miyim diye, yok hala sevemedim. Her seferinde kulağıma sadece Executioner’s Tax güzel gibi geliyor.
    Artık anladım arkadaş bu tür bana göre değil

  24. ismail vilehand says:

    Kavga başlatma öncesi “kimsin olm sen?” sorusu sorulurken fonda çalan müzik.

  25. chuck says:

    crossover thrash sevdirdiler bana baya. popülerlikleri ve dinlemelerinin yüksek oluşu çok hoşuma gidiyor.

  26. akanker says:

    Mükemmel bir albüm gerçekten sound muhteşem

  27. ismail vilehand says:

    Soul Sacrifice dinlerken intro ve outro kısımlarında hunharca hardcore dancing yapmak şu hayattaki en büyük zevklerimden biri. Sinemadan, operadan, tiyatrodan daha ucuz ve daha zevkli.

  28. Erhan says:

    Komple Thrash metal tarihinin en iyi ilk 10 albümünden biri. Metallica, Anthrax, Megadeth gruplarının son 21 yılda yaptıklarının toplamından çok daha iyi.

    2020′lerde 1980′leri yaşamak varken öldü gitti canımın içi Riley Gale…

  29. 1 says:

    Zamanında gidemedik. Zamanında gidemedik.

  30. Akanker says:

    Tam bir köpeklik

  31. Nuada says:

    Albüm tam hatmedilmeden kaleme alınmış bir kritik gibi geldi bana. 10/10 puanı hakeden bir album, modern bir klasik. Kişisel olarak dinlediğim en iyi thrash metal albümü.

  32. Erhan says:

    Serdar yapma nolursun Serdar

  33. Erhan says:

    Serdar çıkart nolursun

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.