# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PERENNIAL ISOLATION – Epiphanies of the Orphaned Light
| 19.03.2017

İspanyol karanlığı.

Oğuz Sel

Her bir grubun kendine has özelliklerini ve yeteneklerini sergilediği albümlerle müzik sektöründe öne çıkmaya gayret ettiği ve bunda başarılı olmakta belki de giderek daha zorlandığı son yıllarda; bıkmadan, usanmadan yeni bir şeyler üretebilmek büyük maharet bana göre.

Kariyerlerine çeşitli nedenlerle devam edemeyen gruplara aldırış etmeden, bildikleri yolda devam eden gruplar da yok değil. Hayatın getirdiği gamı, atmosferik black metalle harmanlayan, her yıl dinleyicilerine yeni bir albüm sunabilen ve albümlerindeki kalite çıtasını, her defasında yukarıya taşıyan Perennial Isolation, 2017’ye birkaç gün kala çıkardığı “Epiphanies of the Orphaned Light” ile bugünkü konuğumuz.

Atmosferik black metal kavramının hakkını fazlasıyla veren ve atmosfer oluşturmakla, bayık müzik yapmak arasındaki o ince çizginin gayet farkında olan grup; kendine özgü elementleri bu müziğe yedirmekten “Epiphanies of the Orphaned Light” albümünde de geri durmuyor. Her ne kadar önceki albümlerindeki gibi cesur flamenko ögeleri olmasa da, black metalin kendi içindeki dinamizmi ve sertliğini, yoğun duygusallıkla bir araya getiren Perennial Isolation, zaman zaman klavyeden de destek alarak yarattığı havayla,dinleyicilerini paralize ediyor.

Melodi ve rif zenginliği sayesinde şarkıların kendini defalarca dinletebildiği yapım, yırtıcı vokaliyle dikkat çekiyor. Birçok kişinin Corvus’a benzetebileceği vokal, şarkılarda oluşturulan kasvetli havanın isyankâr tarafının bayraktarlığını yapıyor ve özellikle ruh hâlinize uygun şarkılara denk geldiğinizde vokaller, tam anlamıyla derdinize derman oluyor.

Seri blast beat’lerin havada uçuştuğu ve yavaş melodi hızlı tempo, hızlı melodi yavaş tempo formüllerinin sıklıkla uygulandığı ikinci ve üçüncü parça gibi diğer eserler de,başarılı prodüksiyon sayesinde büyük doluluk kazanıyor. Her bir zilin tek tek duyulabildiği davullar, her notası hissedilebilen çift gitarlar ve zihinlerin derinliklerinde yankılanacak kadar güçlü ve hırçın vokaller “Epiphanies of the Orphaned Light”ın alâmetifarikası haline geliyor.

Tanıtmak adına taradığım gruplar arasında denk gelip yazmaya karar verdiğim Perennial Isolation ve albümü “Epiphanies of the Orphaned Light” bir defa dinlenip köşeye konulacak albümlerden değil kesinlikle. Türe yakınlık duyuyor ve özgün bir şeyler işitebilmeye gayret gösteriyorsanız, albüme zaman ayırmanızı tavsiye ederim.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.36/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Darkwoods
Kadro
A.: Vokal, bas
M.: Gitar
I.: Gitar
V.: Davul
Şarkılar
1. Rejected...
2. ...and Then, Her Eyes Created
3. Woodshades Lifecode
4. Interlude
5. Above the Essence...
6. ...to Ephemeral Dusk
7. Unveilings of Cold
  Yorum alanı

“PERENNIAL ISOLATION – Epiphanies of the Orphaned Light” yazısına 1 yorum var

  1. ugur aslan says:

    muhteşem albüm 9/10…
    kritiğe sonuna dek katılıyorum emeğinize sağlık..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.