# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DEATH WORSHIP – Extermination Mass EP
| 07.03.2017

Sen kim köpeksin.

Kanada’nın karanlık black/death metal sahnesinin birbirinden mizantrop üç grubunda yer alan elemanlar tarafından kurulmuş DEATH WORSHIP’in geçtiğimiz yıl çıkan ilk ve şimdilik tek EP’si “Extermination Mass”i konu ediyoruz bugün.

1984′te kurulan kült grup BLASPHEMY, 1994′te kurulup dağılan diğer bir kült isim CONQUEROR ve yeni milenyumla birlikte kulaklarımıza yok oluşun notalarını kusan REVENGE‘de çalmış ya da çalan DEATH WORSHIP; aslen BLASPHEMY elemanı, Vancouverlı müzisyen Ryan Förster’in grubu.

Vancouver’da 1 yıl yaşamış ve dünyanın bütün güzelliklerini tatmış bir kişi olarak; insanın Vancouver gibi bir yerde yaşayıp böylesi bir müzik yapması için iç dünyasında baya ciddi karanlıklara sahip olması gerek. Düşünüyorum da; Stanley Park’ta yüz metrelik ağaçların arasında dolaşan, ardından Capilano Bridge’e gidip oksijenin kralını alan, oradan da Granville Island’da bir şeyler yiyip hokey mokey izleyen bir insanın akşam eve gidip Susperion Rising’i falan yazması… Harbiden helal olsun.

DEATH WORSHIP çok çirkin, çok direkt, baştan sona tekme tokat, dibine kadar war metal bir müzik barıdırıyor. Davul setinin arkasında oturan REVENGE davulcusu, iğrenç insan J. Read’in yarım yarım yardırdığı EP’de, diğer her şeyden Deathlord of Abomination and War Apocalypse takma adlı Förster sorumlu.

Ayrıca BLASPHEMY vokalisti Nocturnal Grave Desecrator and Black Winds de şlave vokaller ve yaptığı efektlerle “Extermination Mass”e pislik katıyor.REVENGE’e nazaran daha anlaşılır, ayrıştırılır, görece temiz bir müzik içeren DEATH WORSHIP; bir an olsun soluk aldırmayan, nefes kesen bir tavır takınıyor.

Tarama gitarlı saldırgan rifler, köklerini eski usul SLAYER’dan alan araya serpiştirilmiş sololar, yer yer yırtınan yer yer havlayan bir vokal ve Read’in domine ettiği blast ve atak manyağı davullar.

Elbette ki NWN!’den çıkan EP, yalnızca 20 dakika olması dışında hiçbir olumsuzluk barındırmıyor. Baştan sona pataküte olmasına rağmen iç dinamiklerini son derece iyi ayarlayan EP, türe yabancı olanlar için kaotik gibi gözükse de, bu tarz çirkinliklere alışık olanlar için ağızlara çalınan bir parmak bal kıvamında, gayet keyifli bir dinlemelik olarak karşımızda duruyor. Yer yer yavaşlayan, genelde hızlanan ve bu dengeyi iyi oturtan EP, kısa süresi de göz önünde bulundurulduğunda, karın boşluğuna girip anında çıkan bir bıçak hüviyeti taşıyor.

Yazıda bahsi geçen grupları seviyorsanız, war metale hastaysanız ve 20 dakikalık bir tuvalet ziyareti sırasında kulaklarım boş kalmasın diye düşünürseniz, DEATH WORSHIP ve “Ectermination Mass” bu görevi üstlenmek için hazır ve nazır şekilde bekliyor. Geçtiğimiz yılın önemli EP’lerinden olan, hatta tür adına son yılların değerli işlerinden biri olarak öne çıkan “Extermination Mass”i, çirkinliğe pisliğe alışık tüm kulaklara düşünmeden öneririm.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.06/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Nuclear War Now!
Kadro
Deathlord of Abomination and War Apocalypse: Gitar, vokal, bas
Konuk:
J. Read Davul, efektler
Black Winds Ek vokaller, efektler
Şarkılar
A yüzü:
1. Abomination Storm
2. Evocation Chamber
3. Holocaust Altar
B yüzü:
4. Superion Rising
5. Desolation Summoning
6. The Chaos Trance
  Yorum alanı

“DEATH WORSHIP – Extermination Mass EP” yazısına 2 yorum var

  1. Eleman yine iş başında biri vermiş kaçmış gavatın yavrusu.

  2. Ouz says:

    Böyle pislik işlerin hastasıyım. 1349′un Liberation’ındaki ve Cannibal’ın Butchered’ındaki gitarları karıştırmışlar gibi. Enfes.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.