# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Cavalera kardeşler: “SEPULTURA bugünlerde hiçbir anlam taşımıyor.”
26.02.2017

“Biz ise “Roots”un 20. yılı için turluyor ve hep ileriye bakıyoruz.”

Cavalera kardeşlerle SEPULTURA arasındaki geleneksel atışmalara hepimiz alışığız. Bu eleştirileri büyük oranda Cavalera biraderlerden görsek de, SEPULTURA’yla bir reunion ihtimali konusunda istekli gözüken taraf da yine onlar oluyor. Aşağıda okunabilecek “SEPULTURA “Roots”tan bu yana 1 tane bile iyi şarkı yapamadı” açıklamasından önce, kardeşler yine bir fırsatını bulmuşlar ve yeni albümü “Machine Messiah“ı kısa süre önce çıkaran SEPULTURA’ya laf etmeyi ihmal etmemişler. Bu kez açıklama Igor’dan.

SEPULTURA’yla ilişkimiz negatif, çünkü Max ve ben SEPULTURA’nın artık bir anlamı olmadığını düşünüyoruz, yaptıkları işler anlamsız ve bu da onların tarafından bir kızgınlığa sebep oluyor. Ama sonuçta ne yaptıkları bizim umurumuzda değil. Biz şu an “Roots” albümünün 20. yılı için turluyoruz ve yaptığımız şeyden çok memnunuz. Bir sürü dinleyici bunu takdir edip bizi dinlemeye geliyor. Hayat bir şeyler hakkında sinirlenmek için çok kısa, bu yüzden de ne yaptıkları ya da yapmadıklarıyla ilgilenmiyorum. Çok sağlam bir teklif gelirse reunion konusunu düşünebiliriz, ancak onların tarafından henüz böyle bir şey görmedik. Profesyonelce bir çalışmaya hazırlarsa, bu düşünülebilir. Sonuçta bu hayranların isteyeceği bir şey olur, o yüzden kapıyı kapamış değiliz. Ancak enerjimizi buna harcayacak zamanımız yok, bu yüzden de hep ileriye bakıyoruz.

Max kanadından bir açıklama da Ocak ayı başında gelmişti. Max, SEPULTURA’yı kendisinden sonra bir tane bile çok iyi şarkı yazamamakla suçlamıştı.

Kardeşi Igor’la birlikte çıktıkları ROOTS turnesi konusunda SEPULTURA elemanlarının ne düşündüğü konusunda bir fikri olup olmadığı sorulduğunda Max’in cevabı şöyle olmuştu:

Bu konuda mutlu olmadıklarına eminim, ama hayır; bu konuda onlardan bir şey duymadım. Onlarla ilgili söylemem gereken bir şey var. Ben ayrıldığımdan bu yana yazdıkları bir tane çok iyi şarkı söyleyin. Benden sonra çıkardıkları bir tane çok iyi albümün adını söyleyin. Hiçbir şey görmedim. “Roots Bloody Roots” kadar popüler olabilen bir şarkılarının bile ismini bilmiyorum. Bu şekilde nasıl devam edebildiklerini anlayamıyorum. Bence cidden işlemiyor. Yine de bir şekilde devam ediyorlar. Bir şekilde… Bana çok saçma geliyor. Biz de boş verdik; onlara reunion teklif etmekten bıktık, bunu hiçbir zaman istemediler. Bu yüzden biz de ROOTS’u yapmaya karar verdik. SEPULTURA’dakiler ne düşünürlerse düşünsünler. Ne düşündükleri umurumuzda değil, istediklerini söylesinler… Birkaç röportajda Andreas Kisser’in “Roots”un çalması çok zor bir albüm olduğunu söylediğini okudum. Hayır değil. O albümün %70′ini ben yazdım. Çalması hiç de zor değil. “Schizophrenia” dersen, bak onu çalması zor; bir sürü farklı rif var.

  Yorum alanı

“Cavalera kardeşler: “SEPULTURA bugünlerde hiçbir anlam taşımıyor.”” yazısına 26 yorum var

  1. Peste Noire says:

    katılıyoum Max,Igor = Sepultura

  2. Ugur says:

    Nu metal yapıcam diye gruptan ayrılan sensin, son 2-3 albümdür aynı müziği yapan sensin Max ama gelmiş burda Sepultura’yı eleştiriyorsun.

    Derrick Green’li Sepultura’nın Dante XXI’si Soulfly’ın bütün albümlerinden iyi ayrıca.

  3. deadhouse says:

    Sadece bu açıklaman için söylemiyorum, metal müzik tarihinin en geri zekalı insanı olduğunu düşünüyorum Max.

  4. burak35 says:

    adam haklı amk !!! sepulturanın militanlarıyız ulan yaşın gariban fakir halk !! yaşasın orta ve alt sınıf !!! kahrolsun feodal yapı !!!

    Küçük Zenci

    @burak35, Feodal yapı mı kaldı loooo kapitalist çağda yaşıyoruz artıkın.

  5. Saganoren says:

    Adam ÇOK HAKLI ChaosA.D.,Arise,Morbid Visions’dan bahsediyoruz !!!

  6. Godless Killing Machine says:

    Max’ın sadece Soulfly ile yaptığı Conquer albümü Max sonrası tüm Sepultura albümlerinin toplamından daha iyi bir albüm. Kisser ve tayfası sadece Max döneminin ekmeğini yemek için grubu devam ettiriyor, arada ayıp olmasın diye de albüm yapıyor.

  7. Oğul says:

    Doğru konuşmuş.

  8. Bende Saklı Kalsın says:

    Vikernes 1, Cavalera 2…

    Seviyoruz seni Max Reis; ama böyle çıkışlarla kendini mal durumuna düşürüyorsun.

    deadhouse

    @Bende Saklı Kalsın, Vikernes, Mustaine, Akerfeldt, Max. Başka var mı böyle çok ünlü olup mal mal konuşan, aklına gelen arttırsın.

    ismail vilehand

    @deadhouse, Kvarforth reyisi unutmayalım.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Abi o başka seviyede. Onun varlığı ofsayt.

    Furkan

    @deadhouse, akerfeldt’in ne mallığını gördün.

    deadhouse

    @Furkan, PA arama bölümüne Mikael Akerfeldt yaz bir sürü açıklaması var.

  9. atilla says:

    reunion teklifleri kabul edilmeyince dert oldu tabi :) e adamları bırakıp giden sensin elbette böyle bişeyi kabul etmezler (ama belli de olmaz tabi işler :) eğer kendisinden sonraki sepultura albümleri onun dönemindekiler gibi olamadıysa şunu da söylemeli. soulfly albümleride onun sepultura dönemindeki albümler gibi olamadı :)

  10. BelGarath says:

    Ayrılıktan sonra herkes bok gibiydi. Kimse kimseye laf etmesin, gereksiz.

  11. Küçük Zenci says:

    Max’a laf ettirmem. Fakirlikten mermi bulamadığı için pillerden bullet belt yapan bir proletarya çocuğudur kendisi.

  12. Berca B. says:

    Mal bi açıklama olarak görülmesine şaşırdım, Mustaine tarzı bi açıklama değil bu bence, baya cümlesi cümlesine doğru. Soulfly’ın bir sürü (özellikle son dönem) süper albümü var, diğer yandan Sepultura’nın yaptığı hiçbir şey aklıma bile gelmiyor.

    Bir de şu taraftan bakmak lazım olaya, bu adamlar canları sıkılıp basın toplantısı düzenliyip Sepultura şöyle Soulfly böyle demiyorlar ki. Muhtemelen röportajı yapan kişi bilerek bu konuyla ilgili bir soru soruyor, adamın sürekli röportaj verdiğini düşünürsek arada bir böyle dürüst bir cevap veriyor. Sonra sanki sadece böyle bir şey söyleyip gitmiş gibi bir haber metni çıkarıyorlar. Biz de ulan ne mal adam amk diyip geçiyoruz. Eminim konuştukları bi ton konu vardır ama en yüksek haber değeri taşıyan şey bu olduğu için bize de sadece bu servis ediliyodur.

  13. ender says:

    o halde kendisi neden sepultura albümü ile konserler verıyor muş ?
    kendisi efsane ama böyle sözcüklerle kendini küçük düşürüyor bence

  14. nuodead says:

    Max siz sep da igor da vardı bunu unutmış herhalde…bu arada baya iyi şarkıları oldu benim sevdiğim

  15. psylocke says:

    sepultura max ten sonra bitmiştir. ancak guzel sepultura cover lıyorlar,

  16. deadhouse says:

    Roots albümü için turluyorlarmış. Sanki çok iyi albüm de. Göt gibi albüm Roots. Machine Messiah Roots’u 5′e katlar. Ha bide anlamadığım şu: Siz niye bu kadar eziksiniz ya? Adamların işi gücü yok sabah akşam Sepultura’ya sallıyorlar. Boş herifler. İyice tiksindim bunlardan.

  17. Nox says:

    black metal-antifa mevzusu gibi bu mevzu da iki de bir başa sarıyor.

  18. Thingol says:

    Bi siktirin lan.adam olsanız biraz keşke

  19. Ugur says:

    “Albüm çıkarmışsınız umrumuzda değil ama çok saçma bence, Roots süper albüm tamam mı? Bunlarla uğraşamayız vaktim,z yok.Ha ama mekanı biz seçersek buluşuruz tabi neden olmasın, neyse umrumda değilsiniz”

    Koskoca adamlar ergen gibi açıklama yapıyor.

  20. deatheist says:

    kedi erişemediği ciğere ”umurumda değil” diyor. aga sizi her halinizle babası gibi seven binlerce yiğit var bırakın şu işin peşini yawho

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.