# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ABNORMALITY – Mechanisms of Omniscience
| 07.12.2016

Kızlı erkekli death metal.

Oğuz Sel

Kadınların brutal vokal işlerine girişmesiyle hayli renklenen death metal dünyasının son yıllarda kazandığı değerlerden biri olan Abnormality, birkaç sene önce başladığı kariyerine Metal Blade Records ile devam ediyor. Bir demo ve bir EP’nin ardından ikinci stüdyo albümü olan “Mechanisms of Omniciscience” ile türün takipçilerinin ilgisini çeken grup,bakalım kendinden bekleneni verebilmiş mi?

Önceki kayıtlarında can alıcı rif konusunda kendince başarılı olan ve bunu deli manyak davulcularıyla gayet güzel destekleyen Abnormality, bu albümdeki şarkılarda bolca ritm üzerinden ilerleyip akılda kalıcılıktan uzak parçalara imza atmış. Ara ara giren gaz rifler ve durumu toparlayan sololar olmasa,şarkıların pek çoğu tekdüzelikten ölecekmiş neredeyse. Bunların yanı sıra teknik death metal dünyasının yumuşak karnı olmaya başlayan “steril”kayıt meselesinden de ziyadesiyle nasiplenen albüm, filtre üstüne filtreye maruz kaldığı için donuk ve basık bir havaya sahip maalesef. Bunda şirket değişikliğinin mi bir etkisi var yoksa grubun kendi istekleri doğrultusunda mı sound şekillendiriliyor bilemiyorum ancak, gümbür gümbür icra edilmesi gereken bir tarzın böylesine baskılanıp bana sorarsanız iğdiş edilmesi pek hoşuma gitmiyor. Çok uzaklara gitmeye gerek yok “Contaminating the Hive Mind” albümünün sound’u bile bu albüme nazaran çok daha güçlüydü.

“Albümde iyi olan hiç mi bir şey yok kardeşim?” diye soranlara gelsin; albümdeki enstrüman işçiliği son derece başarılı. Bir defa, gitarlardaki minik oyunlar, aralara serpiştirilen sürprizler albümün seyrine olumlu katkıda bulunuyor.

Davul koltuğunda oturan Jay Blaisdell kişisinin çılgın blast’leri ve kimi zaman abartılı bulsam da hoşuma giden aşırı hızlı çıkışları, yapıma ciddi anlamda değer katıyor. Önce sesine sonra kendisine hasta olunabilecek Mallika Sundaramurthy ise vokal açısından yeterlilik gösteriyor.

Gönül, davul tonunun çeşitliliğe sahip olmasını ve gitarların daha tok yapılandırılmasını istese de şimdilik albümün sunduklarıyla yetinmek zorundayız. Grubun kariyeri adına çok kocaman bir adım olmasa da, teknik death metal sahnesinde yeni bir grubun parlamaya başlamasına tanıklık edebilmek bile gerçekten güzel bir olay.

Umarım grup, bozmadan ilerleyip bundan daha sağlam, daha çok akılda kalıcı riflerle zenginleştirdikleri albümler üretir.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.58/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Metal Blade
Kadro
Mallika Sundaramurthy: Vokal
Jeremy Henry: Gitar
Sam Kirsch: Gitar
Josh Staples: Bas
Jay Blaisdell: Davul
Şarkılar
1. Swarm
2. Synthetic Pathogenesis
3. Mechanisms of Omniscience
4. Catalyst of Metamorphosis
5. Vigilant Ignorance
6. Irreversible
7. Hopeless Masses
8. Assimilation
9. Cymatic Hallucinations
10.Consuming Infinity
  Yorum alanı

“ABNORMALITY – Mechanisms of Omniscience” yazısına 11 yorum var

  1. deadhouse says:

    Hala kadın vokalli death metal grubu dinleyemeyecek kadar müzik yobazı mısın dedim bir an kendi kendime. Ama yok yok böyle daha iyi…Cidden dinleyemiyorum. Kulağıma batıyor. Kötü brutal yapıyorlar demiyorum. Olmuyor işte. Kadın futbol maçı izliyormuşum gibi hissediyorum. Zevk vermiyor. Ayrıca biraz tartışmalı gibi gelebilir. Ama ben bu tür müziğe kadınları yakıştırmıyorum. Bu erkekleşme görüntüleri, erkek gibi davranma halleri falan bana acayip itici geliyor. Yani bir de işin psikolojik tarafı da var. Şimdi bu grup brutal death metal olarak geçiyor. Ben bu grubun vokalinin kadın olduğunu biliyorum. Bu bilgiyi bilmem müzikteki felsefeyi, psikolojiyi, ruh halini falan direk alt üst eder. Neyse. Dinleyenlere, beğenenlere saygım var tabii. Ama ben almayayım.

    Karizmatik Serkan

    @deadhouse, Bana da bu tarz gruplar (Yüzleri boyalı yada grup isimleri okunamayan gruplar) kasıntı geliyor. Seninki biraz kadın algısından kaynaklanıyor sanırım.

    TAAKE

    @deadhouse, +1 al benden de o kadar,erkeklerin kadınsılaşmasına nötr biriyim ama kadınların erkeksileşmesi beni çok irrite ediyor

    crowkiller

    @deadhouse, metalci kadınları vücut çalışan kadınlara benzetiyorum, nedense bende o izlenimi uyandırıyorlar, böyle kaslı maslı bi kadın hayal edin ne kadar gereksiz

    Macbeth

    Ee ben buna yorum yazmıştım hem BDM hem frontwoman gibi ironik bir hadiseyi es geçmiş olamam ama yorumum görünmüyor. Sanki bir iki konuda da böyle bir şeye rastladım. Bilemiyorum.

  2. den4x says:

    Metalci dediğin yağlı kıllı iri kıyım olur burası pedikür salonu değil 1/10

  3. Turk metalcisinin ne kadar kazma oldugunu bi kez daha kanitlayan yorumlar <3

    deadhouse

    @grotesksovguler, Kendini çok mu zeki, kültürlü, elit sanıyorsun? Kadının erkekleştiği bir dünyayı ilerleme olarak gören, medeniyet olarak gören bir insansın bana göre sen de.

    deadhouse

    @deadhouse, Benim yorumumu kırpıyorsunuz. Üstte kazma deniyor bana dolaylı olarak. Cidden neyse bir şey demiyorum.

    grotesksovguler

    @deadhouse, Olayi cok yanlis anlamissin tam tersi dunyadaki erkeklik hegemonyasinin kirilmasini istiyoruz, sevgiler

  4. Alondate says:

    Yani su ulkede kadinlarin hor goruldugu bir tek brutal vokalistlik vardi onu bile cok gorenler var. Ne istiyorsunuz anlamiyorum ki? Evde otursun, calismasin, yemek yapsin, cocuk baksin. Kadinin baska ne amaci var zaten bu hayatta degil mi? Hani kotu vokal yapsa dibine kadar elestirelim de benim diyen heriflerden cok daha iyi teknigi var. Biri kazma demis, yanlis demis. Kanser olacakti o kelime ya da toxic

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.