# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
RAVENCULT – Force of Profanation
| 15.11.2016

Vahşetin çağrısı.

Yunanistan’ın pırıl pırıl kıyıları, seksenlerin sonlarından beri bu müziğe gönül vermiş pek çok karanlık zihne ev sahipliği yapıyor. Doksanlarda çılgın atan Hellenic black metal akımının ve ülkedeki genel ekstrem metal yatkınlığının 2000′lere taşınmasıyla, son 15 yılda Yunanistan’dan çıkan kaliteli ekstrem grup sayısı epey fazla. Bu isimlerden biri de 15 yılı geride bırakan black metal grubu RAVENCULT.

Son albümü “Morbid Blood”ı 5 yıl önce çıkaran Atinalı grup, bu arada Metal Blade’le anlaştı ve kadrosunda da bazı değişikliklere gitti. Bunlardan en önemlisi, vokalist Linos’un yerini Alex adlı arkadaşa bırakması. Bu konudan birazdan bahsederiz, önce albüme bakalım.

“Force of Profanation”, RAVENCULT’ın yırtıcı kimliğini olanca vahşiliğiyle ortaya koyduğu ve black metalini thrash metal ve kısmen de death metalle iç içe geçirdiği, son derece ateşli, tutkulu ve dozunda leşliğe sahip bir albüm. Şahsen “Morbid Blood”ın ardından RAVENCULT’ın daha da paçozlaşacağını düşünsem de, “Force of Profanation” beklediğimden biraz daha uysal bir albüm olarak karşıma çıktı.

Albüme dair söylenmesi gereken başlıca şey; RAVENCULT’ın kendi formüllerini sıklıkla kullanmaktan çekinmemesi, farklı bir şeyler yaratmaya kasmaktansa; müziğini, manifestosunu yansıttığı bir araç olarak kullanmayı sürdürmesi. Isıran, pençe atan black metal/thrash metal kırması rifler; bu müziğe dev bir dinamizm katan ve tonlarını çok beğendiğim davullar (ah o ride’lar); net duyulan ve müziği dolgunlaştıran baslar ve son olarak da yeni vokalist Alex’in, Linos’un daha parçalayıcı vokallerindense death metal/hardcore/metalcore’a kayan ancak bunu müziğe iyi yediren ve asla yapmacık ve uyumsuz durmayan vokalleriyle, “Force of Profanation” gayet tehditkâr ve çarpıcı bir albüm.

Bu çarpıcı ve direkt tavır, 8 şarkılık albümün sadece 33 dakika olmasıyla da pekişiyor. Albüm başlıyor, büyük ölçüde aynı telden devam ediyor, kırıp döküyor ve bitiyor. Paçozluk kıvamını artıran seksenler ilhamları, albümü ezici ve öldüren bir kimliğe sokmaktansa, DESTRÖYER 666′vari, yer yer de GOATWHORE’umsu bir havaya büründürüyor. Albüm boyunca, tıpkı adını andığım diğer iki grup gibi, kaçınılmaz şekilde net SLAYER ve hatta DEATH ANGEL belirtileri bulmak dahi mümkün.

Kısacası “Force of Profanation” iyi bir grubun çıkardığı bir diğer iyi albüm. Kendi karakterini yansıtmayı başaran, leşlikle ezicilik arasında tam kıvamında bir yerde duran ve eminim grupla henüz tanışmamış pek çok kişiyi RAVENCULT’ın karanlık dünyasına çekecek, karanlığında samimi, tutkulu bir albüm.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.77/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Metal Blade
Kadro
S.: Gitar
J.: Davul
K.: Bas
A.: Vokal
Şarkılar
www.facebook.com/ravencultofficial
Web
  Yorum alanı

“RAVENCULT – Force of Profanation” yazısına 6 yorum var

  1. den4x says:

    Taze kritiğe çöküyorum hemen. Normalde aşırı black metal dinlemem ama Inquisition sayesinde birkaç gündür bu sularda geziyordum youtube ve Metal Blade sağolsun beklentisiz bi şekilde tıkladığım albüm sonuna kadar dinletti kendini. Goatwhoredan beklediğim müziğin daha iyisini Ravencult ve Inquisitionda buldum.

  2. mysh says:

    Yahu o kadar hayir yapma etme, ne gerek var, bak sene olmus 2016, o kadar okudun ettin bilmem ne desem de ben bu Yunanli canlara bir turlu isinamiyorum. Tarihsel bir onyargi iste. Hayir milliyetci bir insan olsam neyse. Bu da boyle bir itiraftir. (Evet Rotting Christ dahil :( )

    mysh

    @mysh, gayet bayila bayila sod da dinlerim hani. Ama olay Yunan menseili gruplara gelince mal oluyor uzaklasiyorum. Halbuki cok da guzel bir black scene olaylari var. Buyuk ihtimal cok da severim ama olmuyor olamiyor. Yazik oluyor

    çağrı

    @mysh, o yavaş yavaş yenmen gereken bir şey, bence yunan black metalcileri dinle gerçekten sağlam ve kendini dinletmeyi başaran pek çok grup var.

  3. crowkiller says:

    kapak muhteşem, bu tür grupları kapakları sayesinde keşfediyorum, yalnız grubu sevmedim, son derece klişe ve basit ,234978234728 tane black grubunun klonu gibi geldi, vokal filan watain çakması

  4. SalihCetin says:

    Muhteşem bir albüm. Kaç zamandır böyle birşey arıyordum, çok iyi geldi. Hele ki o Doom Oracle nedir abi. Boynu geçtim, kafamın içi zonkluyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.