# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA listeleri altüst etti
22.11.2016

Dünyanın zirvesinde metal var.

METALLICA 18 Kasım’da çıkan “Hardwired… To Self-Destruct” ile ilk 3 günlük satışıyla 57 ülkede 1 numara, 75 ülkede ilk 3, 105 ülkede de ilk 5′e girerek, bir kez daha müzik dünyasının en çok satan grubu oldu. Aşağıda, albümdeki tüm şarkıların kliplerini izleyebilirsiniz.

“Dream No More”.

“Confusion”.

“ManUNkind”.

“Now That We’re Dead”.

“Here Comes Revenge”.

“Spit Out The Bone”.

“Murder One”.

“Halo on Fire”.

“Am I Savage?”.

“Lords of Summer”.

Önceden yayınlanan 3 şarkıdan sonuncusu olan “Atlas, Rise!”ın klibi ve ilk canlı performansı aşağıda.

Yayınlanan diğer bir şarkı olan “Moth into Flame” de şöyle.

Bu da şarkının ilk canlı icrası.

Albüm detayları da şöyle:

Disc One

Hardwired
Atlas, Rise!
Now That We’re Dead
Moth Into Flame
Am I Savage?
Halo On Fire

Disc Two

Confusion
Dream No More
ManUNkind
Here Comes Revenge
Murder One
Spit Out The Bone

Disc Three (Deluxe Edition Only)

Lords Of Summer
Riff Charge (Riff Origins)
N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
Tin Shot (Riff Origins)
Plow (Riff Origins)
Sawblade (Riff Origins)
RIP (Riff Origins)
Lima (Riff Origins)
91 (Riff Origins)
MTO (Riff Origins)
RL72 (Riff Origins)
Frankenstein (Riff Origins)
CHI (Riff Origins)
X Dust (Riff Origins)

Albümünden “Hardwired” adlı şarkının klibi aşağıda.

Bu da şarkının grubun 20 Ağustos’ta Minneapolis’deki U.S. Bank Stadium’da verdiği konserden kaydedilen performansı. Bu performans, “Hardwired”ın ilk canlı icrası olma özelliğini taşıyor.

Grup Haziran ortasında yeni albümünün miksajına başladığını açıklamıştı. Lars Ulrich de Nisan başındaki açıklamasında METALLICA’nın yeni albümünü tamamlamak üzere olduğunu söylemişti. Ulrich, açıklamasında “Neredeyse bitti sayılır. Yapılması gereken birtakım başka işler var. Bugünlerde METALLICA’da olamk, sadece bir albüm yapmaktan ibaret değil. Bir sürü farklı şey var ve bir yandan onları da halletmemiz gerekiyor. Diğer işler tamamen bittiğinde albüm üzerinde çalışıyor. Açıkçası bunu seviyoruz. Sadece albüm, turne, albüm, turne olmaması hoşumuza gidiyor. Kısacası sürekli yapacak bir şeyler oluyor ama bir yandan albüm de bitmek üzere.” diye konuşmuştu. Yeni gelen bir açıklamada ise Ulrich, albümün önümüzdeki 3 ay içinde tamamlanacağını ifade etmiş:

“Müzikal yaratım sürecinin sonuna geliyoruz ve ileriye bakıp bu albümü tüm evrenle nasıl paylaşmamız gerektiğine yoğunlaşıyoruz. Haziran ayında oturup tüm bunları nasıl ortaya koyacağımızı, adının ne olacağını ve içinde ne olacağını belirleyeceğiz.”

Bir süre önce de Kirk Hammett, yeni METALLICA albümünün büyük ihtimalle 2016 sonunda, en kötü ihtimalle de 2017 başında çıkacağını açıklamıştı. Grup kısa süre önce de yeni sitesinin açılışı dolayısıyla 4 dakikalık bir “hoş geldiniz” videosu çekmişti. Videoda Lars Ulrich bizi albüm kaydındaki James Hetfield’ın yanına da götürmeyi ihmal etmiyor. Videoyu izlemek için artık ücretsiz olan yeni METALLICA fan kulübüne üye olmak gerekiyor, o da siteden yapılabiliyor. Yakın zaman önce de gitarist Kirk Hammett, kısa süre önce yaptığı açıklamada yeni METALLICA albümü için kayıt safhasında olduklarını açıkladı. Hammett, ayrıca yeni şarkıların “Death Magnetic” albümü ayarında olduklarını da eklemiş. Hammett, Nİsan ayında içinde yeni METALLICA albümü için yazdığı 250 farklı fikrin bulunduğu telefonunu kaybettiğini açıklamıştı. “Rifler, melodiler, düzenlemeler, yazdığım her şey onun içindeydi.” şeklinde konuşan Hammett, bu 250 fikir içerisinden yalnızca 8 tanesini hatırlayabildiğini de sözlerine eklemiş.

Grup uzun bir süredir hayranlarına yeni albüm hakkında açıklamalar yapıyordu. Lars Ulrich, albümün ne zaman kaydedileceğine dair bir soruya şöyle cevap vermişti:

“Çok iyi fikirlerimiz var. En büyük sorunumuz fikir bulmak değil. En büyük sorunumuz zaman. METALLICA her zamankinden daha meşgul ve sürekli yeni bir şeyler oluyor, yeni bir şeyler çıkıyor ve günler kısaldıkça kısalıyor. Ancak umuyorum ki, albüm yazımı bu sene içinde bitecek ve seneye de albümü kaydedeceğiz ve umuyorum ki yeni bir albümümüz olacak. Göreceğiz. Önümüzdeki yıl olmasını umuyoruz.”

Bir süre önce de Rob Trujillo, “METALLICA: Through the Never” sebebiyle sekteye uğrayan yeni albüm yazımının ve kayıtların, 2014 yılındaki ilk öncelikleri olacağını açıklamıştı. “Yeni albüm son birkaç albüme oranla daha thrash metal tabanlı olacak” diyen Trujillo, albümün çıkışına dair bir tahminde bulunmamıştı.

Daha önce de grup üyeleri albüme dair açıklamalarda bulunmuştu. Mesela Kirk Hammett, METALLICA’nın dört üyesinin de yeni albüm için bir şeyler yazdığını ve “Riff Bank” adını verdikleri yeni rif deposunun hâlâ büyümeye devam ettiğini belirtmişti. Hammett, “Albüm 2015′te çıkacaktır” diyerek de, daha biraz beklememiz gerektiğini ifade etmişti.

Bir süre önce de James Hetfield, kendisiyle yapılan bir röportajda sorulan “Yeni albümün şarkı yazım aşamaları nasıl ilerliyor?” sorusuna Hetfield, “Daha bir şeyler yazmaya başlamadık bile.  Elimizde 800 küsür rif var, bir sürü fikirlerimiz var. Biz de çok heyecanlıyız.” cevabını vermiş ve dört bir yerde konserler verip tekrar stüdyoya dönüp bir şeyler tamamlamaya çalışmanın zor olduğunu belirtmişti.

METALLICA davulcusu Lars Ulrich de geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “Hayranlar yeni albümü ne zaman duymayı beklemeliler?” sorusuna “Yeni METALLICA albümü 2015′ten önce çıkarsa gayet şaşırırım. Albüm yapmak bayağı zamanımızı alıyor ve bir sürü başka şeyle de meşgulüz. Ama eninde sonunda yapacağız.” cevabını vermişti.

Grubun bas gitaristi Rob Trujillo ise, bir süre önceki bir röportajında yeni albümün “Death Magnetic”e pek benzemeyeceğini açıklamıştı. “O albümü sürekli dinliyoruz ve şarkı yapılarına dair fikirler ediniyoruz” şeklinde konuşan Trujillo, yeni albüm için “Death Magnetic”teki bazı temel fikirlerin kullanılabileceğini, ancak genel itibariyle daha farklı bir albüm gelmesinin daha olası olduğunu belirtmişti. Lars Ulrich ise yine yakın zamandaki başka bir röportajında “Death Magnetic”in geçilmesi kolay olmayan bir albüm olduğunu, ancak bunu başaracaklarına inandığını ifade etmiş, kendilerini kasmadıklarını, rahat bir albüm sürecinde olduklarını söylemişti. Kirk Hammett da geçtiğimiz haftalardaki bir röportajında yeni albümü 2014′te çıkarmayı umduklarını açıklamıştı. Sürecin yavaş ilerlediğini belirten Hammett, başka da pek bir şey dememişti.

Aylar öncesine gidersek, Lars Ulrich 10. stüdyo albümleri üzerinde çalıştıklarını Ocak ayında duyurmuştu. Lars’a göre albüm sert, enerjik ve hızlı olacak. Metal Hammer’ın Ocak 2013′de çıkacak sayısına röportaj veren Lars, albümün 2014′den önce çıkmayacağını belirtmiş ve Rick Rubin ile çalışılıp çalışılmayacağı konusunda “Rick’i çok seviyoruz, sürekli iletişim halindeyiz. Olayın gidişatına bağlı.” yorumunu yapmıştı.

Ulrich, Classic Rock isimli dergiyle yaptığı röportajda yeni albümle ilgili olarak şunları söylemişti:

“Death Magnetic gibi, yapıldığından 4 sene sonra hala kulağa mükemmel gelen çok METALLICA albümü yok. Diğer albümlerin çoğunda “Neden böyle bişey yaptık ki?”, “Orada ne olduğunu anlayan var mı?”, “Niye kimse trampetin sesini yükseltmemi söylemedi abi?” gibi sorular vardı. “Death Magnetic”te böyle hissetmiyorum. Şu an yaptığımız şey “Death Magnetic”in devamı gibi.”

Yeni haberler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

  Yorum alanı

“METALLICA listeleri altüst etti” yazısına 275 yorum var

  1. FardaT says:

    Büyük Metallica,alemin kralı…

  2. Aysan says:

    Gene ne kadar boş, beleş, atıp , tutan bir millet olduğumuz belli oldu. Müzikten anlamayan artislik olsun diye yorum yazan herkese kapak olsun.

  3. psylocke says:

    black sonrasını fazla bilmem, load tan da nefret ettim, sonra da dinlemeyi bıraktım zaten, ama o albumleri, oncesını dınledım hep, ortamlarda da arkadaslar sagolsun bak bu sarkıları ıyı dıye dınlettı, onlar da guzeldı ama albumlerı dınlemedım

    yasımdan daha cok metallica konserinde bulundum hicbirini de iyi oldukları haricinde hatırlamam. hicbirinde load sonrası sarkı calmadılar (belki sansıma oyle oldu bilemem)

    bu albumu ben cok sevdim:) (cok sevdim)ve bi gun kazara harwired a canlıda denk gelmiyim.

    (Ouuggh I see hiiis fayyce!Wher eis your staa aaar?
    Is it faaar, is it far, is it fa aaar?an When do we le ave ?
    I be lieve, I believe, yes, I be lig eeeve)

    eger cehennemlikseler ben onlar icin de yanarım.

  4. bora says:

    çok büyük albüm çok. daha da 20 yıl gelmez böylesi her gün 1 tam turda bırakmak lazım.

  5. 77QX says:

    Hala metallica dinleniyor ha, ben kendi metal tarihim de bile bu grubu hiç istikrarlı dinlememişimdir taş çatlasa 10 parçası. Yeni işler nasıl acaba diye bakıyorum 1-2 dakika şu Confusion’ı acaba yeni The Day That Never Comes mı dedim ama yanından bile geçmiyormuş eskiden daha melodik, vurucu bir gruptu bu yeni işler hiç o tadı vermiyor. Ama ben bu grubu ne kadar yerin dibine de vursam, yersem bir türlü The Day That Never Comes parçasını özellikle klibi ile birlikte aşamıyorum arkadaş yani cidden söz bitiyor. Öyle muhteşem hazırlanmış bir parça ki gerçekten takdir edilesi bir parça hala arada aklıma gelince açar dinlerim hala da zevk alırım şu an bile çalıyor aq rfefer.

    77QX

    @77QX, Link atayımda sizde dinleyin agalar, cheers!

    https://www.youtube.com/watch?v=Mlahvvymkxc

  6. immortal says:

    Lars ın kafa sikmesi artık tahammül edilmez düzeye çıkmış. Eskiler tadında birşeyler yapmaya çalışmışlar ama kopuk kopuk riffler, alakasız bağlantılar…

  7. WoodenJesus says:

    Lan bir şeyi de beğenin. O kadar tuhaf insanlarsınız ki alakasız da olsa Steven Wilson bile beğenmeyecek kadar pis insanlar var lan şu ülkede. Yitirsiz ılmış, iski ılbımlırı binzitmiyi çılışmışlır, la dinle geç işte. Dream Theater bile ortaya bir bok sunamıyor, 30 yıldır 0-0-0-0 çalan Metallica’dan çok çok büyük şeyler bekliyorsunuz. Metallica için ölüp ölüp dirilen birisi değilim ama ben yeni albümü beğendim hacı. Gerçekten beğendim, hele ki Moth into Flame dinlerken gözlerim doldu, “Nasıl lan ? Hala bir şey var bu adamların içinde” demiştim. Ride the Lightning 30 yıl önce geçerliliği olan bir albümdü ya da Master of Puppets çünkü türünün tek örnekleriydiler. Slayer da dinlesen, Megadeth de dinlesen (Bu adamlar biraz şanslı, Dave yavşak falan ama sağlam lead gitaristler geliyor gidiyor gruba.), Kreator de dinlesen farklı bir şey bekleme lan thrash metal bu. 10 gruptan 9u ortaya mükemmel bir şey sunamıyor. Testament iyi yine ama o da kimsenin umrunda olmuyor, yıllardır dinleyenler dinliyor, yeni bir kitle oluşmuyor. Kulaklarınız farklı şeyler duysun istiyorsanız bunu 10 yıldır her gün dinlediğiniz gruplardan beklemeyin, farklılığı kendiniz bulun farklı bir şey dinleyin. 15 yıl Iron Maiden dinlemenin bir mantığı var mı ? Yok. Bir tane de Prince şarkısı dinle, Bowie dinle ne bileyim git Joan Baez dinle, Portishead dinle. Herkes isyan ediyor farklı bir şey sunamıyorlar diye ama dinlemeye de devam ediyorsunuz. Müziğe karşı bile özgür yaklaşamıyoruz anasını satayım.

  8. Metallica’nın albümdeki tüm şarkılar için klip yayınladığı o inanılmaz gün neydi ya ahah

    Bir an aklıma geldi, anayım dedim.

  9. Elwsund says:

    Atlas Rise’ın riffleri mükemmel yakın tarihte Kirk Hammetin kaybolmayacak 500+ riffli albümler gelecek

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.