# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Kütahyalı ACEDIA’dan yeni albüm ve EP
15.10.2016

Winter’s End & Whisper Rains.

Kütahyalı doom metal grubu ACEDIA yeni bir EP ve bir de albümden oluşan yeni çalışması “Winter’s End & Whisper Rains“i çıkardı.

Grubun basın açıklaması şöyle:

Acedia 2000 yılından beri melankolinin melodik tercümanı olarak Türkiye’de ve dünyada doom metal dinleyicisinin yakından takip ettiği projelerine bir yenisini daha ekledi. 23 eylül 2016 da çıkardıkları “Winter’s End” EP si ile 5 yıldır süren sessizliklerini bozdular. 2011 den günümüze kadar gelen bu süre zarfında başta grup elemanlarının özel hayatlarında gerçekleşen değişiklikler, planlanan projelerin ertelenmesine sebep oldu. Tabi bu zamanlarda grup açısından da iyi şeyler olmuyor değildi. Memet ve Gülçin hayatlarını birleştirmeye karar verdiler ve Kütahya’da ev stüdyosunda son EP nin ilk şarkısı olan Reddish Wings of Winter ‘ın temellerini atmaya başladılar. O sıralarda GS Production (Rusya) adlı plak şirketi, Acedia’nın geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan “Whisper Rains” EP sinin dağıtımını ve satışını dünya çapında yapma teklifinde bulundu. Bu zaten grubun istediği bir durumdu ve uzun süredir kendilerini bekleyen dinleyicilerinin merakını gidermek adına çıkarmayı düşündükleri full length albümden 2 şarkı ile birlikte bir EP yayınlamaya karar vermelerini sağladı. 2012′ de Memet’in askere gitmeden önce Volkan ve Barış ile bereber aldıkları pilot kayıtları değerlendirme fırsatını ancak 2014 yılının başında yakalayan grup, ilhamını her zaman aldığı doğanın sadece kış mevsimlerinde çalışmalar yaptı. Gerek EP’ nin gerek şarkıların isminden de anlaşılacağı gibi sert geçen kış aylarından, 2015 in sonlarına doğru soundlarını gelistirmek adına yeni aldıkları ekipmanlarla “Without Winter” şarkısını ana hatlarıyla tamamdılar ve bu iki şarkının kompozisyonlarını kaydetmeye başlardılar. 2016 yılının başlarında bu iki şarkının tüm kompozisyon ve kayıtlarını tamamlayan grup, mix aşamasında da grup elemanlarının değişik işlerde çalışmalarından dolayı bir araya gelmeleri zaman aldığından ancak eylül ayının başına geldiklerinde şarkıların dinleyiciye ulaşacak bu son hallerini “GS Productions” a teslim edebildiler. Yeni EP deki şarkılar yapı olarak “Whisper Rains”e benzemekle beraber daha karanlık, daha atmosferik ve daha gelişmiş bir sound ile 2017 de çıkacak olan full length albümün habercisi oluyor. “Reddish Wings Of Winter”ın daha death metal soundlu daha karanlık ve dipte olan vokalleriyle onu taşıyan eşsiz gitar melodilerinin melankolisine kapılıp ruhun derinliklerinde kaybolurken, Without Winter’da daha duygusal melodiler eşliğinde zihni dinlendiren ve sondaki akustik part ile adeta ”Elveda” nın anlamını iliklerinizde hissettiren bu EP toplam 16 dk dan oluşuyor. Çift CD’den oluşan “Winter’s End & Whisper Rains” albümümüzü direkt olarak bizlerden temin edebilirsiniz. Tüm dinleyicilerimize teşekkür eder ve uzak olmayan bir gelecekte yeni albümümüzle ile yeniden melankolinin şarabından birlikte içmek isteriz.

Detaylar da şöyle:

Disc 1 – Winter’s End
1. Reddish Wings of Winter 07:58
2. Without Winter 08:32

Disc 2 – Whisper Rains
1. Whisper Rains 03:20
2. My Cold Sadness 08:00
3. Silver Tears 08:14
4. Rain Day Memories 06:48
5. Whisper Rains 09:00
6. Scarlet Fever Dawn 08:02

“Without Winter” şöyle.

“Reddish Wings Of Winter” da şu şekilde.

  Yorum alanı

“Kütahyalı ACEDIA’dan yeni albüm ve EP” yazısına 4 yorum var

  1. sulfurbalonu says:

    Ben bayildim, sound olsun, vokaller olsun. Ulkemizde boyle yetenekli muzisyenler olduğunu bilmek cok güzel. Ozellikle “Reddish Wings Of Winter” parcasi, cok duygu yuklu olmus bence.

    Devamini sabirsizlikla bekleyecegim.

  2. camarena says:

    Çok başarılı buldum, ülkemizden çıkan grupları genelde beğenmeme gibi bir huyum var, acedia´nın kendi türündeki kalburüstü gruplarla yarışabilecek az sayıda türk gruptan biri olduğunu düşünüyorum.

    camarena

    @camarena, eklemeyi unuttum, metal gruplarının çoğunlukla aynı şehirlerden çıktığını düşününce kütahyalı olmaları da güzel bir ayrıntı.

  3. deadhouse says:

    Önyargısız dinledim. Fena değilmiş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.