# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VOID OMNIA – Dying Light
| 14.09.2016

Doksanlar black metali sevenler es geçmesin.

Oğuz Sel

Avrupa’da ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılmayı sürdüren black metal, kimi grupların izledikleri yollar dolayısıyla icra edildiği coğrafyaya göre şekillenirken, son dönemde türün temel formunu koruyan ve bu müziğin en doğal hâlini yapmaya devam eden gruplarla da varlığını sürdürüyor.ABD’den çıkan black metal grupları içerisinde gelecek vadeden bir noktada yer alan Void Omnia da böylesine takdir edilesi gruplardan.

Void Omnia kadrosunun farklı gruplardaki çalışmalarından edindikleri deneyimlerinin bir ürünü olarak değerlendirilebilecek “Dying Light” eski usul ama kafa ütüleyen çiğlikte olmayan bir yapım. Daha ilk parçasından itibaren kaliteli ve akılda kalıcı melodilerle dinleyiciyi baş başa bırakacağını ilan eden albüm, ilerleyen dakikalarda ve elbette parçalarda, temposunu düşürmemesi ve zengin atmosferini birbirinden şık riflerle zenginleştirmesiyle dikkat çekiyor.

Gitar ve scream vokallerin uyumlu olacak şekilde tasarlanması, şarkıların ilginç ve bütünlüklü bir hava kazanmasını sağlarken davulların hız kesmeyen atakları ve blast beat’leri, türün gerekliliklerinin iyiden iyiye karşılandığını gösteriyor.

Çok sürprizli işlere girişmeden ilerleyen albümde, çoğu parçada tek gitar ritm işleriyle ilgilenirken diğeri ise belli belirsiz birçok melodiye can veriyor. Albümü, iyice bir kulaklıkla ya da ses sistemiyle dikkatlice dinlerseniz, hayli melankolik melodileri işitebilirsiniz.

Şarkı kompozisyonu açısından ilk birkaç dinlemede kolaylıkla sindirilemeyecek yapıda olan ve hem düzensizliği hem de tempo çeşitliliği açısından ilk dönem Abigor albümlerini andıran “Dying Light”, kaotik ve belirsiz tatları da beraberinde getiriyor. Baştan sona hızlı başlayıp biten parçaların yanı sıra inişli çıkışlı yapıya sahip olan eserler, içlerinde bulunan gaz bölümlerle 90’lar black metal camiasına adeta selam çakıyor.

Kayıt kalitesi açısından modern bir havaya sahip olmayan albüm, gitar ve davulların dengeli yapısıyla rahat dinlenebilir bir yapıya kavuşuyor. Progresif ya da avangart sularında yüzmeden son derece güçlü bir atmosferle harmanlanan “Dying Light”, 2016 yılı içerisinde pas geçilmemesi gereken eserlerden biri olmayı başarıyor. Özellikle eski kafa black metalcilerin keyif alacakları yapım, grubun ilerleyen dönemlerde daha iyi işleri kotarabileceğini de gösteriyor.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.80/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Vendetta Records
Kadro
Jamison Kester: Vokal
Tyler Schroeder: Gitar
Mike Jochimsen: Gitar
Cody Stein: Davul
Justin Ennis: Bas
Şarkılar
1. Remnance of a Ghost Haunt
2. Fallowed Remembrance
3. Singularity
4. Of Time
5. Emptied Heartless
  Yorum alanı

“VOID OMNIA – Dying Light” yazısına 1 yorum var

  1. crowkiller says:

    ben sevdim albümü, takibe aldım grubu, black metalde önemli olan ruhtur bence ve onu hissettiriyor grup, amerikalı black metal gruplarından pek hazzetmem ama sevdim bunu

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.