# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    PATV
Pasifagresif TV – “Hardwired” üzerinden yeni METALLICA albümü tahminleri
| 07.09.2016

Tahminleri alalım.

PATV’nin yeni bölümünde, bir süre önce yayınlanan yeni METALLICA single’ı “Hardwired”ı ve bu şarkının ışığında, çıkışına az bir süre kalan yeni METALLICA albümü “Hardwired… To Self-Destruct”ın nasıl olabileceğini konuştuk.

  Yorum alanı

“Pasifagresif TV – “Hardwired” üzerinden yeni METALLICA albümü tahminleri” yazısına 28 yorum var

  1. Berca B. says:

    Mehmet’e katılıyorum, çıkardıkları teaser’ın sonundaki o birkaç saniyeyi dinlerken “LAN BU LOAD’A BENZİYOR” demiştim, sonraki rif de her türlü Hardwired’daki rifleri dövüyor. Hardwired biraz üzmüş olsa da tam bir “Metallica <3" olduğum için yine heyecanlıyım.

  2. deadhouse says:

    Güzel bir sohbet olmuş. Herhangi bir şarkı benzetmesi gayet yerinde.

  3. Mr.0-0-0-0-0-1-0-0-0-0-0 says:

    Çıkmadan anlıyamıyacağımızı düşünüyorum…

  4. Vertax616 says:

    Ben de herhangi bir şarkı benzetmesine katılıyorum. Metallica yapmış olduğu için dinleyenlerdenim ama hoşuma da gidiyor gayet. Tek bir yere katılmıyorum, son 2 albümde hiç hit şarkı olmadığı kısmına. All Nightmare Long bence gayet güzel, taş gibi bir hit şarkı. Albümün teaserını baya beğendim, merakla bekliyorum. Sohbet için teşekkürler.

  5. northern says:

    death magnetic’i hala çıktığı günkü kadar öven ve dinleyen var mı merak ediyorum.

    metallica eğer “sert adam” rolleri kesmeye devam edecekse, ya da acımasız olmayalım hadi, hala eskisi kadar gaz hissediyorsa, yine de mümkünse 4 dakikayı aşmasınlar çünkü bu kulvarda gerçekten gençlik dönemindeki kadar yaratıcılıkları ve varyasyon kabiliyetleri yok artık.

    load gibi bir albüm yapmaları zaten imkansız, çünkü o albüm ancak o dönemdeki psikolojik geçişle yapılabilecek bir şeydi bence.

    reload gibi kıyıda köşede kalmış yavşak rock rifleriyle 40 dakka takılsınlar, son 15 sene içindeki en iyi metallica albümü olur bence.

    mysh

    @northern, ben varim ve hala baya keyif aliyorum.

  6. Kritiğinde de yazmıştım, buradan tekrar söyleyeyim. ReLoad’u çok seven bir sürü insan var, hatta direkt “Load ve RoLoad” diye birlikte anan dinleyiciler var, ama bence Load ReLoad’la karşılaştırılmayacak kadar iyi bir albüm. ReLoad’un yarısından fazlası beni o kadar çok sıkıyor ki anlatamam.

    northern

    @Ahmet Saraçoğlu, ben de şunu açıklığa kavuşturayım, load ve reload’u arka arkaya yazma sebebim bu iki albümü bir tuttuğumdan değil son 20 senede en elle tutulabilir 2 metallica albümü olmasından. load çok iyi bi albüm, reload vasat bir albüm.

    ama işte st. anger ve death magnetic o kadar “dinlenemez” ki, benim açımdan, reload bile vaha gibi geliyor. ben artık metallica’nın “bakın nası da canavar gibiyiz” türünden şarkılarını sadece sonuçsuz bir yırtınma olarak görüyorum.

    slayer da mesela son 20 yıldır sadece yırtınıyor ama o adamların özü o :P south of heaven ve seasons hariç 40 senedir dümdüz çalıyorlar (reign in blood ayrı bir çalma tamam). metallica ise çok daha farklı sularda gezmiş, tecrübeli bir grup ve bu yaşlarında ben artık onlardan biraz “orta tempo” şeyler bekliyorum, ve bunun daha iyi olacağını düşünüyorum. bu adamlar zamanında misfits, diamond head, hatta corrosion of conformity tshirtleriyle gezen adamlar ne bileyim. hayallerde yaşıyorum ya da :P

    markusulf

    @northern, ” ben artık metallica’nın “bakın nası da canavar gibiyiz” türünden şarkılarını sadece sonuçsuz bir yırtınma olarak görüyorum.” yorumuna +1 diyorum ve..
    İnsanlar hala adamların 20 yaşındayken hissedip yaptıkları şarkıları, 50 yaşındayken de öyle hissedip yapmalarını bekliyorlar.. yok abi öyle bir dünya

  7. Raddor says:

    Benim bu sene anladığım, sanırım Amerikalıların eleştirileri çok tersinden anladığı yönünde. Örneğin bu sene çıkan Batman v Superman filmi fazla karanlık bulunduğu için eleştirilmişti fakat eksik görülen nokta sadece bu değildi. Ama Warner Bros. tek sorun buymuş gibi önce Suicide Squad filmini alabildiğine açtırdı. Pembe tonları dayadılar sonraki fragmanlara. Daha sonra çıkan Justice League fragmanı alabildiğine şakalı komikli oldu. Hayranlar bunu sorun etti madem o zaman biz de onlara tam tersini vererek işin içinden sıyrılalım gibisinden basit ötesi bir çözüm ürettiler sanki. Hah işte aynı durum Metallica için de geçerli (nerden nereye bağlıyorum). St. Anger ve Death Magnetic şarkılar uzun diye eleştirilmişti fakat peşinde başka bir sürü sıkıntı daha vardı. Davul tonu olsun veya Kirk’ün soloları, giderek sıradanlaşan riffler, James’in sesinin sert müziği eskisi kadar gitmemesi vs. çoğaltılabilir. Şimdi o yüzden umarım ki Metallica, Zack Snyder gibi düşünüp çözümü “Hmm şarkılar 8-9 dakikaydı. Çok uzun olduğu için beğenmediler demek ki albümü. O zaman hepsini 2-3 dakika yapalım kesin beğenirler.” gibi bir mantıkla bulmaz. Benim yeni single’dan anladığım bu oldu çünkü. Her şeyin bir ortası var ya. Bulsunlar şu kıvamı biz de iyi bir Justice League filmine ve iyi bir Metallica albümüne sahip olalım. :)

  8. NewWorld says:

    Albümden hiçbir beklentim yok. Bu düşüncede yaklaşınca ve albümdeki şarkıların ağırlığını biraz olsun hissediyorsun, Hee yok albüm şöyle şahane olacak diye kendimi inandırırsam hayal kırıklığına uğramış olurum. Artık tüketim piyasasındayız, Live performanslar ve Fest’ler olmasa müzik kapalı bir kutu olur. Üretim %5 ise tüketim %100′dur. Sizlerde söylemişsiniz Hit şarkı konusunda düşüncelerinizi , aynen katılıyorum en azından bir tane kolay sindirilemeyecek şarkı bekliyorum metallica’dan.. Bir de seneye yaz konsere gelsinler alt grupta gojira olsun! Olur , olsun ya. Bu da mı gol değil :)

  9. mysh says:

    The day that yorumu talihsiz olmuş. Daş gibi hit bence. Onun dışında onceden hic isinmadigim simdi deli danalar gibi dinleyip kendimi Bodrum’un maviliklerine savurdugum Broken Beat var. Nightmare var. Valla keske Tallica Death Magnet ayarinda bi album daha yapsa kendi payima 10 sene daha dinler keyiflenirim …

  10. Chaosophia says:

    Pek sarmadı şarkı,ileri geri konuşmak istemiyorum açıkçası yok böyleler, yok şöyleler. Beklediğim özel bir şey de yok…

  11. Ş. Yıldırım says:

    Şarkıyı zerre kadar beğenmediysem de ve sırf Metallica diye sonuna kadar dinlediysem de bence yorum yapmak için erken. Ne kadar kötü de olsa alt tarafı üç küsür dakikalık bir açılış parçası -ki en önden en zayıf halkayı yayınlayan pek çok grup da var. Bilemiyorum Altan…

  12. Bu parçayı eski tonlarıyla dinleyin. Özellikle AJFA ve RTL tonu muazzam oturmuş parçaya. Sound’un bi’ parçayı nerelere getirdiğine şahit olun, sonra yorum yapın.

    https://youtu.be/emn1H87tymA

    Berca B.

    @Osman Gümüş, geçen biz de onu konuşuyorduk, cidden eski tonlarıyla dinleyince sever gibi oldum ben de.

    Ouz

    @Osman Gümüş, Bundan haberim yoktu benim, And Justice versiyonunda kulaklarım bayrama erken girdi resmen. Süpsüper olmuş gerçekten.

    northern

    @Osman Gümüş, çalışmanın gerçek sahibinin linkini verelim de boşa gitmesin emekleri. ride the lightning tonu ele yüze bakılır hale getirmiş biraz ama bence her türlü vasat bu şarkı, o ayrı. metallica’yı metallica yapan en büyük unsurlardan biri vokal, ve james’in vokal yırtınmaktan başka bir şey değil son 10 yıldır.

    deadhouse

    @Osman Gümüş, Şarkı yayınlanır, dinlenir, sonra da yorum yapılır. Değerlendirme sonucunda da genel bir kanı oluşur, bu böyledir.

    ”Şu şarkı 30 sene önce yapılsaydı nasıl olurdu bakın” yaklaşımı sakat bir yaklaşım. Her şarkıyı bu şekil değerlendirirsek işimiz yaş.

    Osman Gümüş

    @deadhouse, 30 sene önce yapılsaydı diye bi cümle kurmuşum da benim haberim mi yok? Old School sound ile yapılan müziklerin alayı çok daha güzel oluyo benim fikrime göre.

    Raddor

    @Osman Gümüş, Katılıyorum. Mesela Exodus’un Bonded By Blood albümünün daha modern sound ile tekrar kaydedildiği Let There Be Blood albümü benim hiç hoşuma gitmiyor. Eski sound’un nesi var da gruplar tekrar stüdyoya giriyor anlamıyorum. Daha mı iyi oluyor hakikaten :) Neyse bilmiyorum belki seveni oluyordur.

    Osman Gümüş

    @Raddor, LTBB tam bi bok. Ama Thrash Anthems aşırı iyi. Ama ikisi de yeniden yapım işte, bazılarına gitmiyo.

    deadhouse

    @Osman Gümüş, ”Sound’un bi’ parçayı nerelere getirdiğine şahit olun, sonra yorum yapın”

    Bu cümlede neyi kastettiğin gayet net. Yani yayınlanan yeni şarkıları eski sound’ı düşünüp aaa o zamanki sound’la yapılsaydı şöyle olurdu dememiz gerekiyor.

    Osman Gümüş

    @deadhouse, Tamam sen ne anladıysan, onun arkasında kal.

  13. şeyh hulud says:

    Beni rahatsız eden tek şey Death Magnetic’e fazla benzemesi oldu. Zaten Greg Fidelman dene adamla çalışmışlar yine, görünce şaşırdım, bence Death Magnetic’den sonra herhangi bir Metallica albümüne 100 metreden fazla yaklaşmasının yasaklanması gerekiyordu.

    Death Magnetic’i albüm olarak baya seviyorum aslında ama o da zaten 70 dakika, bir de üzerine ikinci bi 80 dakikalık Death Magnetic 2 fazla gelir. Yine de albümde daha farklı şeyler olacaktır, ben umutluyum.

  14. Tuana Deniz Bozan says:

    Ben nediyom biliyonuz mu;
    Metallica bu albümü ile Trash Metal’e ihanet etmiş…

  15. murat says:

    merhaba.sohbetinizde kirk wah pedalı kullanmıs demişsiniz ama wah falan kullanılmamış :) master of ahmet abi

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.